Overnachten op de berg in de Dresdner Hütte

Lieke op 04 oktober 2017· 7 reacties

null

Wie droomt er niet van? Slapen in een hut bovenop de berg… Op de Stubaier Gletscher werd deze droom werkelijkheid voor ons! Normaal gesproken slapen de meeste mensen tijdens hun wintersport in een hotel of appartement in het dal van een skigebied en als je geluk hebt staat deze op of vlakbij de lift en piste. Op de gletsjer doe je er normaal gesproken wel even over voordat je boven bent en op de ski’s staat, maar als je in de Dresdner Hütte slaapt dan begint de piste bij de voordeur!

null

Een authentieke Tiroolse hut

De Dresdner Hütte is meer dan 100 jaar oud en ligt naast het middelstation van de Gamsgarten gondel en splinternieuwe Eisgrat gondel op de bekende Stubaier Gletscher op 2308 meter hoogte. De hut heeft 150 bedden, is goed bereikbaar en daarom leuk voor alle leeftijden. Het is een moderne hut voor zowel wandelaars als skiërs. In 1873 werd de hut gebouwd en inmiddels is er veel veranderd. Waar het 20 jaar geleden nog afzien was om hier op de koude gletsjer te overnachten, is het nu super comfortabel met warm water en een lekker bed. Zorg wel dat je op tijd bent bij aankomst, want de hut is alleen bereikbaar per gondel.

null

Gevarieerde gletsjer

De gletsjer heeft 43 km aan pistes en is vanwege de sneeuwzekerheid ideaal in het voor- en naseizoen. Doordat het een gletsjer is kan het wel erg koud zijn en kan het er hard waaien, maar als je in de hut overnacht geeft dit wel een spannende sfeer. Voor een gletsjer vind je hier redelijk veel variatie; een leuk kinderland, buckelpistes, skiroutes en een populair funpark.

null

Overnachten op 2308 meter hoogte

’s Ochtends kwamen we aan op de Stubaier Gletsjer. Na een heerlijke dag skiën met veel verse sneeuw daalden we rond een uur of vier af naar de Dresdner Hütte. We werden hartelijk ontvangen door het personeel en naar onze kamer geleid. Er zijn een- tot zeven persoonskamers. Om het gevoel van een oude berghut niet kwijt te raken, zijn er op de gang gemeenschappelijke toiletten en douches. Jawel, inclusief geldautomaat waar je één euro in gooit om drie minuten warm te douchen. Na een warme douche zijn we lekker gaan relaxen in de authentieke stube met een warme chocolademelk (natuurlijk met rum…) en zonder WiFi, ideaal dus voor een gezellige Tiroler avond met ouderwetse spelletjes en goede gesprekken! Om 18:30 uur begon het driegangendiner in het knusse restaurant, waarbij er rekening wordt gehouden met speciale eetwensen. Van het ‘Bergsteiger essen’ hoef je niet teveel te verwachten, maar het is wel goed vullend. Denk hierbij aan schnitzel, knödels en braadworst met patat. De avond is geëindigd met een zelfgebrouwen schnapps. ’s Ochtends weer helemaal fit en na een heerlijk ontbijtje als eerste de net geprepareerde piste op. Wie wil dat nou niet?!

null

Unieke ervaring

In het hoogseizoen is de hut meestal volgeboekt, dus wil jij deze droom ook waar maken? Reserveer dan op tijd via de website van de Dresdner Hütte. In het laagseizoen kost een overnachting 60 euro inclusief halfpension. In het hoogseizoen liggen de prijzen iets hoger, namelijk 64 euro per persoon per nacht. Voor ons, als fanatieke wintersporters, was dit een unieke ervaring om als eerste en laatste op de piste te zijn en echt in het skigebied te slapen, midden in de natuur met een prachtig uitzicht en afgelegen van de bewoonde wereld.

Lieke

Plaats een reactie

Leuk artikel en het lijkt me leuk om eens zoiets te doen, alleen werkt de link in het artikel niet, ik wordt dan direct weer doorgelinkt naar dit artikel.

Born to Ride

Lijkt me wel top om het ook eens op zo’n manier te doen. Of op deze manier van het blog van Ruud. https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/364182/skilift-voo…

Praktisch vraagje; Hoe krijg je jouw bagage naar het hotel. Zeker met (jonge) kinderen wil je nogal eens veel spullen bij hebben.
Is dat simpel, met de gondel omhoog en door de sneeuw naar het hotel ‘slepen’? Heeft ook zijn charmes natuurlijk.

*bericht bewerkt door Veenhoorn op 04 okt 2017 09:07

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

@Matthias123 En link werkt weer!

Click. Click. Peace

De baggage gaat gewoon mee in de lift. Vanaf het middenstation is het maximaal een 50-100m lopen (of zwoegen, afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw en het gaat nogal omhoog). Maar zeker te doen, ook met kinderen. De Dresdener hutte is overigens wel een hele grote “hut”, waar je toch minder het “hutte-gevoel” hebt. Maar, omdat ze echte kamers hebben en niet alleen slaapzalen, wel weer heel practisch met kinderen. Overigens, eten was ook goed toen wij er waren (met kinderen van 4 en 6). Prachtige ervaring! In Val Senales (IT) ligt boven bij de gletscher ook zo’n prachtige hut trouwens. Maar er zijn natuurlijk meer van die pareltjes …

Rudolfshuette bij weissee is ook superleuk.

echte mannen lopen naar boven,

Ook een dikke tip voor de lunch, authentieke gerechten voor een goede prijs. Veel gezelliger ook dan bijvoorbeeld het Eisgrat restaurant…

It's all about the turns duuuuuude!

Lijkt me wel top om het ook eens op zo’n manier te doen. Of op deze manier van het blog van Ruud. https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/364182/skilift-voo…

Praktisch vraagje; Hoe krijg je jouw bagage naar het hotel. Zeker met (jonge) kinderen wil je nogal eens veel spullen bij hebben.
Is dat simpel, met de gondel omhoog en door de sneeuw naar het hotel ‘slepen’? Heeft ook zijn charmes natuurlijk.

Veenhoorn op 4 okt 2017 09:07

Weet niet hoe het daar is, maar wij hebben eens alle tassen in de gondels omhoog gegooid en werden daar opgeweacht met de sneeuwscooter met bagageaanhangertje om vervolgens naar het gehuurde huis te gaan.
In een hut wil je denk ik wel weer zo min mogelijk spullen meenemen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie