Op verkenning in het familiegebied Muttereralm

Lieke op 14 oktober 2018· 8 reacties


Onder de rook van Innsbruck ligt het kleine skigebied Muttereralm. Met zo’n zestien kilometer aan pistes is het geen gebied dat bij veel wintersporters bovenaan de lijst zal staan wanneer ze een wintersportbestemming moeten uitkiezen. Voor het maken van tochten hoef je ook niet naar de Muttereralm af te reizen. Waarvoor wel? Voor een leuke familievakantie!

Twee lange gondels

Vanuit de dorpen Mutters en Götzens kan je in de lift stappen richting het skigebied. Het gebied heeft vier liften en is klein en overzichtelijk, waardoor het erg in trek is bij families. Ook zie je hier veel mensen toeren op de piste, zoals in eigenlijk alle kleine gebiedjes rondom Innsbruck. Er zijn twee lange gondels die beiden een middelstation hebben waar je ook in en uit kunt stappen. Deze gondels duren redelijk lang, maar je krijgt er wel wat voor terug want de twee afdalingen naar de dorpen zijn ook lang. En op sommige stukken heb je een onwijs gaaf uitzicht.

Vanuit Axamer Lizum, het naastgelegen skigebied, kan je ook naar dit gebied skiën (blauwe 11), alleen is er nog geen lift terug, dus zal je dan een bus terug moeten nemen. Verblijf je in Götzens of Mutters dan kun je natuurlijk ook eerst met de bus naar Axamer Lizum en dan terugskiën. De skipas van Olympia Skiworld is in beide skigebieden geldig.

Axamer Lizum en Muttereralm liggen vlakbij elkaar

Gevarieerde afdalingen

De dalafdaling van Götzens geeft een mooi uitzicht over het dorp en vanaf de dalafdaling van Mutters zie je een stukje van Innsbruck en de skischans. De rode 5 is mijn favoriete afdaling omdat we van de Pfriemesköpfl in een keer helemaal kunnen afdalen naar het dorpje Götzens. Deze afdaling is niet heel moeilijk en we kunnen lekker doorknallen. Een hele makkelijke afdaling is de blauwe 1 richting Mutters. Deze is lekker gevarieerd met hobbels en bochten. Overal skiën we sfeervol tussen de bomen.

Ideaal voor families

Bovenaan de Muttereralmbahn en helemaal bovenaan bij de Pfriemesköpfl zijn kinderlanden te vinden. Over het algemeen is het hier niet heel druk, maar we komen veel blije kinderen tegen zodat het gebiedje gezellig aanvoelt! We drinken een koffie bij de SIGLU bar, een kleine glazen iglo bovenop de berg met een mooi uitzicht. Vervolgens skiën we nog wat afdalingen. Tijdens de lunch is het wel even druk, want iedereen wil op hetzelfde momenten genieten van een lekkere lunch. Na een Oostenrijkse maaltijd gaan we dus snel weer skiën, want de piste is heerlijk rustig.

Vlakbij Innsbruck

Wat ik vooral leuk vind aan dit gebied is dat het zo dichtbij Innsbruck ligt. Het is leuk om een bezoek aan de Muttereralm te combineren met de andere gebiedjes rondom Innsbruck, zoals Seefeld, Rangger Köpfl, de Nordkette of recent flink gemoderniseerde Patscherkofel. Al deze gebieden zijn niet groot, maar met elkaar zorgen ze toch voor leuke afwisseling.

Nog meer te doen

Elke woensdag kan je (tegen betaling) extra vroeg de berg op om als eerste af te dalen en daarna te genieten van een ontbijt in Erlebnisrestaurant Muttereralm. Je kunt hier ook iedere dag rodelen op een sportrodelbaan van 4,7 km lang of kiezen voor de iets minder spectaculaire familie rodelbaan. Op woensdagavond kan er tot 22.00 uur geskied en gerodeld worden. Wil je een keertje wat anders, dan kan je er ook nog voor kiezen om op een fatbike te stappen.

Foto’s: innsbruck.info

Lieke

Plaats een reactie

Piefke14 oktober 2018 · 07:19

Waar zijn de bewegende beelden?

Zijn je knieën je lief, rodel dan altijd zonder skischoenen maar met je snowboots!¡!
Roeladmin14 oktober 2018 · 12:48

Die zijn er helaas niet. Niet alles is gefilmd.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Frank6614 oktober 2018 · 13:06

Ik ben begin februari in Götzens en een weekend in het Axamer Lizum; dit is al voorpret.

AFB7914 oktober 2018 · 13:39

Klinkt goed, hoe is de sfeer in de dorpen?

Piefke14 oktober 2018 · 13:48

Die zijn er helaas niet. Niet alles is gefilmd.

Roel op 14 okt 2018 12:48

Jammer, geeft altijd een extra toevoeging.
Ook ben ik voorstander van langere filmpjes dan de standaard 3 minuten, zie liever 5 á 6 minuten filmpjes om een nog beter beeld bij het gebied te krijgen en wel die specifieke tip(s) te laten zien. Wat betreft het argument dat het een filmpje pakkend moet zijn en niet te lang mag duren mag van mij overboord omdat iemand die geïnteresseerd is het net als mij ziet en degene die niet geïnteresseerd is klikt hem ook niet aan.

*bericht bewerkt door Piefke op 14 okt 2018 13:49

Zijn je knieën je lief, rodel dan altijd zonder skischoenen maar met je snowboots!¡!
RoteHersentote14 oktober 2018 · 21:04

Mee eens!

Roeladmin15 oktober 2018 · 06:59

@Piefke, dat begrijp ik hoor. Maar er zijn veel mensen die juist in een paar minuten de essentie van een skigebied willen weten, waarna ze geïnteresseerd worden en zich verder kunnen gaan verdiepen.

We gaan de liefhebbers van iets langere filmpjes dit seizoen echter bedienen met een nieuw concept. Nog even geduld.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Piefke15 oktober 2018 · 15:20

@Roel, je verwoord het leuk. Wat ik al aan gaf in mijn eerdere bericht is dat het verschil tussen 3 of 5 á 6 minuten filmpjes geen afbreuk doet op de tijd die het kost om te kijken naar het filmpje maar weer wel op de kwaliteit die geboden kan worden in het filmpje voor een completere beeldvorming van het desbetreffende gebied. Hetgeen jijzelf aankaart is precies dat maar dan in een soort van omgekeerde vorm.

Ik hoop dat het nieuwe concept waar jij het over hebt voor een positieve toevoeging gaat zorgen en dat we dit snel zullen gaan zien.

Zijn je knieën je lief, rodel dan altijd zonder skischoenen maar met je snowboots!¡!

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.