Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Vlakbij Innsbruck ligt het skigebied van Axamer Lizum. Het is uit de grond gestampt voor de Olympische Spelen van 1964 en daardoor is het misschien niet het meest sfeervolle gebied, maar het is ideaal als je met het vliegtuig komt. Met 49 kilometer aan pistes is het niet heel groot, maar voor een weekend skiën kan ik me hier heerlijk vermaken op de voornamelijk rode afdalingen. Er zijn leuke oude details van de Olympische Spelen overgebleven, zoals het treintje dat je binnen een paar minuten naar het hoogste punt brengt.

Lieke
Arnh23 januari 2018 · 08:59

Ik kom net terug van Axamer Lizum. In mijn ogen is het vooral een skigebied voor de Innsbruckers die in het weekend willen gaan skiën, en voor mensen die er een opleiding volgen (Snowsport Tirol is er gevestigd).

Ik zou er echter nooit op vakantie gaan. Daarvoor is het gebied te weinig gevarieerd en weinig sfeervol. In het “dorp” (eerder resort) is eigenlijk niks te doen. Ook op de berg zijn er niet echt heel sfeervolle hutten.
Zeker voor beginners is het geen aanrader: de oefenpiste is nogal steil en de lange blauwe piste neigt naar rood. De makkelijke pistes liggen ook allemaal in de schaduw.
Liftinfrastructuur is ook maar pover. Ze hebben een treintje dat naar de top gaat, en dan één moderne zetellift. De andere liften zijn oud, traag en geen windscherm.

DrPhil23 januari 2018 · 12:32

@arnh: hoe druk was het, toen jij er was?

Arnh23 januari 2018 · 15:31

@DrPhil Op weekdagen zeer rustig. Tijdens het weekend, wanneer de Innsbruckers gaan skiën, gewoon aangenaam druk.

ankiepankie23 januari 2018 · 15:38

Grappig, in dit gebied heb ik mijn allereerste bochtjes op de ski’s gedraaid. Het was een dramatische winter; het had al een week of vier niet meer gesneeuwd dus ik leerde skiën op enorme ijsplaten. Dat het maar een klein gebied is (waarvan toen nog sommige pistes gesloten waren ook), was voor toen prima… Ik zou er niet zo snel meer naar terug gaan maar het heeft voor mij toch een beetje een nostalgische klank!

O ja, en we verbleven in dat afgrijselijke Hotel Olympia! Zo sfeerloos!

*bericht bewerkt door ankiepankie op 23 jan 2018 15:39

Plaats een reactie