Westendorf is een populaire wintersportbestemming voor veel Nederlandse wintersporters. Het dorp staat bekend om z’n gezelligheid en (Nederlandse) après-ski. In de Gerry’s Inn en de Karat-bar gaat het goed los. Als je het niet erg vindt om veel landgenoten tegen te komen en je houdt van uitbundige après-ski, dan is Westendorf een topbestemming met veel skimogelijkheden.

Lieke

Plaats een reactie

Roy8330 januari 2018 · 07:24

Relatief weinig ski/sneeuwbeelden, juist veel apres ski :). Maar goed, dat is natuurlijk ook de doelgroep…

Ik kan door bijna elk filmpje zin in een gebied krijgen maar laat deze toch aan mij voorbij gaan. Dat betekent dat het filmpje waarschijnlijk dus goed het idee van Westendorf neerzet!

Wannabe Dolomietenkenner...
Bennie30 januari 2018 · 07:30

Westendorf is dan wél weer een goed startpunt voor degenen die de verbinding met Kitzbühel willen benutten. Via de Choralpe sta je met een paar liften en afdalinkjes bij de Ki-West.

Marieke30 januari 2018 · 08:09

@Roy83 ik heb er als kind (+30 jaar geleden) en een aantal jaren geleden met mijn kinderen geskied: als je je niet in die scene begeeft merk je er bar weinig van kan ik je vertellen. Natuurlijk kom je overal NLers tegen en daar zitten weleens types waar je weinig mee hebt maar ik vind het imago van Westendorf erg overtrokken. Nu moet ik wel zeggen dat ik ook nooit de apresski van dit dorp heb opgezocht maar als ik avonds mijn appartementje opzoek krijg ik er niks van mee.

Maar goed, Westendorf is mijn eerste skiliefde en misschien vertroebelt dat mijn beeld een beetje ;-)

Jacqueline230 januari 2018 · 08:19

Het is een super mooi skigebied met heel veel mogelijkheden. Als je, zoals hier al gezegd wordt, niet van apres ski houdt hoef je je niet te mengen in het feestgedruis. Genieten van de mooie pistes is toch hetgeen waar de mensen voor komen. Feesten kan je ook in NL.

een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
Roy8330 januari 2018 · 08:22

Ok, maar zijn de pistes dan wel echt de moeite waard? Als in: mooier dan andere gebieden? Ik heb altijd het idee dat de asset van dit soort gebieden (ook Gerlos) over de apresski gaat, niet over de pistes (al geloof ik gelijk dat je er prima kan skiën, hoor).

Verder ieder zijn ding hoor, als jij graag apresskiet op de Hollandse manier in je vakantie, vooral doen! Leven en laten leven.

Wannabe Dolomietenkenner...
Simonko30 januari 2018 · 08:47

Het is dichtbij, makkelijk aan te rijden en gezellig. Het skigebied is groot en je hebt een aantal leuke tochten. Natuurlijk zijn er qua skiën veel betere gebieden maar het is net wat je zoekt. Wil je alleen maar hele lange afdalingen zit je hier niet optimaal en voor de cracks niet genoeg uitdaging. Voor de gemiddelde skiër zijn hier meer dan genoeg kilometers, gezellige hutten en een gemoedelijke sfeer. Het ligt niet heel hoog maar door de hoeveelheid sneeuwkanonnen Kun je hier altijd wel skiën en met warm weer zijn er voldoende noordhellingen. Ook kun je makkelijk uitwijken naar Kirchberg kitzbuhel wat ook een leuk gebied is met dezelfde eigenschappen.

Elke regio heeft voor en tegenstanders natuurlijk. Ik hoor weinig mensen die hier geweest zijn die het echt tegen vonden vallen. Alleen in een (te) warme krokus vakantie met grote drukte. Zoals de omstandigheden nu zijn gewoon top.

En ja, als vele landgenoten echt een nadeel voor je zijn zou ik verder rijden. Verder een prima optie zo dichtbij

Robert730 januari 2018 · 09:36

Die beginnnersweide in het dorp is echt een voordeel met kleine kinderen. Je staat er zo, en je kinderen staan niet bovenop de berg berg in de kou te vernikkelen. We hebben onze smurfinnetjes hier ook leren skiën. Die apres-ski heb je inderdaad weinig last van als je je er niet in begeeft. De kleinste op het filmpje is overigens op dat moment 3. De grootste is 5. Schattiger en zorgzamer dan dit kan volgens mij niet.

https://youtu.be/jLjTdoFL7aw?list=FL-D2pECjqFkQ9dnZDcpXGuw…

*bericht bewerkt door Robert7 op 30 jan 2018 09:38

Jacqueline230 januari 2018 · 11:25

Ok, maar zijn de pistes dan wel echt de moeite waard? Als in: mooier dan andere gebieden? Ik heb altijd het idee dat de asset van dit soort gebieden (ook Gerlos) over de apresski gaat, niet over de pistes (al geloof ik gelijk dat je er prima kan skiën, hoor).

Verder ieder zijn ding hoor, als jij graag apresskiet op de Hollandse manier in je vakantie, vooral doen! Leven en laten leven.

Roy83 op 30 jan 2018 08:22

Ik geloof best dat er andere gebieden zijn die ook heel mooie pistes hebben. Ik ben ook wel bevooroordeeld omdat ik al sinds 1983 in de regio Westendorf/Brixen kom. Gelukkig heeft ieder zijn voorkeur qua gebieden om te skiën, zou wat zijn als iedereen naar hetzelfde gebied gaan.

een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
Powermage30 januari 2018 · 13:50

Toch vind ik het Brixen gebied een mooi gebied, ben er een paar keer wezen skien vanuit Kirchberg en moet zeggen dat ik het leuker vond dan het Kirchberg deel.

Zeker met zo een kinderweide zou ik zeker naar Westendorf kunnen als ik het zo zie.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.