Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Normaal denk je misschien bij een hondenslee aan Scandinavië, maar het kan dus ook gewoon in Oostenrijk! De honden hebben mijn hart een beetje veroverd! Voordat we met de slee op pad gaan op de Lottensee tussen Telfs en Seefeld, vertelt de eigenaar ons van alles over de honden en krijgen we een korte instructie over het rijden met de slee. Hierbij is het belangrijk dat we bij vertrek en aankomst goed op de rem staan. De honden zijn namelijk zo enthousiast en energiek dat ze anders vol gas doorgaan. En dat enthousiasme is te horen en zien!

Wat een ervaring!

De honden die achter blijven laten duidelijk merken dat ze het er niet mee eens zijn en zijn dolblij wanneer zij het volgende rondje voor de slee mogen rennen. Het zijn niet alleen husky’s, maar juist een mix van hondenrassen. Allemaal hebben ze hun eigen sterke kwaliteiten, zo is de een heel erg snel, de ander juist sterk en weer een ander heel gehoorzaam. Deze ervaring blijft me nog wel een tijdje bij… Ik vond het heel bijzonder om te doen!

Lieke

Plaats een reactie

Sndr19 februari 2018 · 08:14

Leuk filmpje. Wie kent nog meer plaatsen waar je zoiets een keer kunt doen of kijken? Dank voor de tips alvast. Edit liefst in Italie :-).
Ik heb een keer gelezen over deze in Zwitserland http://www.huskystuff.ch/angebote/touren/husky-halbtagestour… en kampioenschappen in Gadmen http://www.shr-gadmen.ch

*bericht bewerkt door Sndr op 19 feb 2018 08:18

Roy8319 februari 2018 · 09:14

Er zijn echt zoveel leuke dingen te doen in de winterse bergen, maar het grote nadeel is dat het altijd ten koste van je skitijd gaat ;).

Dit lijkt me leuk, een kennismaking met langlaufen lijkt me leuk, in Alta Badia kan je zelfs een workshop biathlon doen, sneeuwschoenwandeken en ga zo maar door, maar skiën blijft toch het leukst…

Wannabe Dolomietenkenner...
Rogieradmin19 februari 2018 · 09:38

@Roy83 Naar de Alpen verhuizen ;-)

Click. Click. Peace
ViolaB19 februari 2018 · 10:58

Oh, wat ontzettend gaaf zeg! Leuk filmpje en leuk dat jullie ook dit soort activiteiten delen. Die gaan we onthouden!

Roy8319 februari 2018 · 21:34

@Roy83 Naar de Alpen verhuizen ;-)

Rogier op 19 feb 2018 09:38

Ik ga eens overleggen thuis en op t werk, maar ben bang dat t lastig wordt, helaas…:)

Wannabe Dolomietenkenner...
VDG_197920 februari 2018 · 07:07

@Sndr : wij hebben dit vorige week gedaan in Val Cenis. Ik weet het : niet Italië maar toch wel héél kortbij :-). Meer info : http://www.husky-adventure.net. Ik kan Lieke volledig bijtreden : superleuk om doen!

Plaats een reactie