Het is warm. Gisteren na het skiën heb ik zelfs mijn korte broek aangetrokken. Het lijkt wel voorjaar. Het lijkt wel half april. In het dal zou je denken dat het afgelopen is met de winterse pret. Ook de lage pistes die in de zon liggen die hebben het zwaar. Maar wie een beetje slim skiet vindt geweldige sneeuw. Het bewijs? Gisteren skiede ik in de meest geweldige poeder.

Raphael geniet op zijn telemark ski's van de poeder
Raphael geniet op zijn telemark ski's van de poeder

Warm, maar de sneeuw kan wel wat hebben

Het is warm, maar sneeuw kan wel wat hebben, zeker nu met de heldere nachten. Deze nachten zorgen ervoor dat de sneeuw kan uitstralen. Dat betekent dat ontdooide sneeuw, de door velen gehate slush, weer heerlijke voorjaarssneeuw wordt. Maar ook zorgen deze heldere nachten ervoor dat de sneeuw in noordhellingen geweldig geconserveerd blijft. Dus 's ochtends lekkere voorjaarssneeuw op de pistes en goede firn ernaast. En ietsjes hoger in de noordwanden gewoon heerlijke poeder.

Vind je slush lastig skiën? En wil je weten hoe je het meeste uit je skidag haalt op warme dagen? Lees dan dit blog.

Gewoon nog steeds lekkere poeder!
Gewoon nog steeds lekkere poeder!

Het toerskiseizoen begint nu pas

Terwijl sommige skigebieden al angstig dicht bij hun sluiting komen begint het toerskiseizoen nu pas. Al zou de sneeuw nu slecht worden. Zoals ik zo vaak zeg vind ik vaak de allerbeste sneeuw in de maanden maart en april. Het zijn ook de maanden dat ik het meest op de ski’s sta. En vaak in lekkere poeder. Gisteren was weer zo’n dag. Nadat we 's ochtends hadden warmgeskied op de pistes, klommen we nog geen 300 meter boven het skigebied om de meest geweldige poeder te vinden. En dat met een lawinegevaar van 2 en 1 (onder de 2400 meter). Het was weer als vanouds genieten. Hierbij de beelden.

We hebben er wel een stukje zelf voor omhoog gelopen
We hebben er wel een stukje zelf voor omhoog gelopen

En er moest zelfs wat geklauterd worden ;-)
En er moest zelfs wat geklauterd worden ;-)

In een geweldige natuur
In een geweldige natuur

Diep winters boven de boomgrens
Diep winters boven de boomgrens

null

Mooie grote hellingen zonder ook maar een spoor
Mooie grote hellingen zonder ook maar een spoor

Knallen!
Knallen!

Lekkere voorjaarssneeuw tot aan het dal!
Lekkere voorjaarssneeuw tot aan het dal!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wauw, dat ziet er echt geweldig uit. En wat een conditie moet je daarvoor hebben. Wij zagen in de carnavalsvakantie hoe een compagnie van het Oostenrijkse leger met bepakking en met vellen onder lopend de berg op ging, en hoelang je daar eigenlijk over doet. Respect…

@ViolaB Ik weet niet hoe goed het Oostenrijkse leger is, maar met uiztondering van de Franse special forces vind ik het Franse leger vaak wat klungelig in de bergen en er erg lang over doen inderdaad. ;-)

Het voordeel van toerskiên is is dat iedereen het op zijn eigen niveau kan doen. Iets minder sterk dan maar een wat kortere toer; Sandra heeft bijvoorbeeld rustig getoerskied tot ruim 6,5 maand in haar zwangerschap.

Click. Click. Peace

Ik heb onlangs gesneeuwwandeld in Noorse poedersneeuw. Ik heb wel vaker gesneeuwwandeld, maar nog niet eerder in zulke prachtige verse diepe poeder. Ik begrijp nu heel goed waar jullie skiërs en boarders zo enthousiast over zijn. Wat een feest is dat zeg, zo genoten! ?

@Sarah1 Die mooie vlokjes, die mooie glinstering. Mooier dan de mooiste kunst ooit. :-)

Click. Click. Peace

@Rogier inderdaad, Wauw (met een hoofdletter), ik ben nu ook verslaafd, zucht… ?

Wauw, dat ziet er weer geweldig uit Rogier! :D

Mooie beelden alweer Rogier.

*bericht bewerkt door decorsa op 14 mrt 2017 12:37

Weer zo’n mooie update. Dat wordt de komende tijd met deze beelden nog genieten vanuit Nederland. :D

@Rogier, twee weken geleden het Franse leger zien oefenen op de ski’s. Briljant idee van de commandant om rond lunchtijd met z’n mannen langs een vol terras te komen op een roodblauwe piste. Gratis vermaak voor iedereen. Ik had met de mannen te doen, geen ski ervaring en buitelend naar beneden. Vond het eigenlijk een beetje genant. Gelukkig hadden de soldaten het zo te zien best naar hun zin, het weer was goed en de piste niet al te hard door de verse sneeuw :-)

Click. Click. Peace

Je filmpjes worden steeds mooier Rogier, gaaf gefilmd (met de drone neem ik aan). Ga zo door!

Wie had gedacht dat een beetje glijden zo leuk kon zijn?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie