Op tijd zoeken naar een accommodatie

Ruud op 16 maart 2017· 49 reacties

null

k zou het liefste op de piste staan, maar de werkelijkheid is dat ik dit weekend thuis op de bank zat. En één van de dingen die ik op die bank vooral gedaan heb is zoeken naar een accommodatie voor de volgende skivakantie. Dat heb ik de afgelopen twee jaar niet hoeven doen omdat we steeds aan het eind van onze vakantieweek ter plekke direct weer boekten voor het jaar daarop. Maar na drie keer hetzelfde skigebied was het tijd voor verandering.

Meteen maar zoeken dan

Wetende dat ik de neiging heb dingen op zijn beloop te laten, besloot ik twee weken nadat we de dakbak van de auto hadden geschroefd alvast even een accommodatie te zoeken. Dat klinkt nonchalanter dan het was, want ik besefte heel goed dat er ook een skigebied bij gezocht moest worden. Dat luistert sinds een aantal jaren best een beetje nauw bij ons, omdat we niet allemaal meer hetzelfde tempo en skilust meer hebben. We willen dus een gebied dat zowel makkelijk toegankelijke blauwe pistes heeft als uitdaging voor de diehards onder ons. En een locatie van waaruit je een beetje kan wandelen of shoppen als je een dag niet wil skiën. Nu staat de vorige zin voor mij vol met rare informatie, want waarom zou je niet willen skiën en waarom zou je wel willen wandelen, laat staan shoppen……, maar ik besef we zijn niet allemaal hetzelfde zijn. Dus zoeken we een voor ieder wat wils-gebied.

null

Wensen wensen wensen

Die verschillende wensen hebben ook gevolgen voor het zoeken van de ideale locatie. Als je namelijk niet iedere dag skiet en vaker in het appartement bent, wil je wel dat het er een beetje lekker uitziet. En als je niet de hele dag skiet maar eerder stopt is het wel fijn dat je niet alleen met de auto of de bus naar huis moet. Dus we zoeken een mooi , maar ook niet te duur huis heel vlak bij de piste in een divers skigebied, dat ook niet al te laag ligt. En het liefst niet al te ver rijden, want bij ons is niet iedereen een fan van lang in de auto zitten. Al met al een lekker lijstje wensen. Aan mij de mooie taak om er chocola van te maken. Vind ik eigenlijk altijd wel een leuk klusje dat weliswaar best veel tijd kost, maar ook bevredigend is: wat is er leuker dan de bewonderende blikken van je gezin als ze zien wat je voor moois hebt gevonden?

null

Lastig

Maar helaas is het zover nog niet. Nou had ik niet verwacht dat ik na een uurtje internetzoeken mijn laptopje tevreden zou dichtklappen en het klusje zou afsluiten met het boeken van een accommodatie, maar dat het zo lastig zou zijn om te vinden waarnaar ik op zoek ben, had ik niet verwacht. Tenslotte is het huidige seizoen nog niet eens afgelopen. Blijkbaar wordt er toch goed voorgeboekt, waardoor veel accomodaties al van de markt zijn in onze week van de voorjaarsvakantie. En dat terwijl het niet zo is dat in de week van Noord-Nederland heel Europa vakantie heeft. Dus heb ik maar geconcludeerd dat we te veel noten op onze zang hebben. Wat niet wegneemt dat ik nog even doorzoek. Als iemand een goed stekkie vindt, hou ik me aanbevolen….

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Hi Ruud, welke locaties horen bij de plaatjes? Succes met zoeken, leuke zoektocht :-)

Ben ik blijk dat wij niet in de drukke weken moeten. Wij vertrekken volgende week vrijdag maar hebben nog steeds niets geboekt. Er is vast nog wel wat te vinden voor een heeel leuk prijsje…

Born to Ride

Haha, heel herkenbaar! Ik ga dit topic wel even volgen voor wat tips. ?

Bergen + Sneeuw = ❤

Wij hebben na onze voorjaarsvakantie al wel weer geboekt voor de volgende (wintersport)vakantie. Zolang je aan het hoogseizoen vast zit moet je wel op tijd beginnen met zoeken. (wij zijn met z’n 4en)
De afwegingen en het prioriteiten- /eisenlijstje kennen we. Maar we moeten toch keuzes maken.

  1. Sneeuwzeker, of wat dat dan nu nog mag betekenen. Hoge ligging dus.
  2. De kosten, niet onbelangrijk. We gaan 2x dus… Kosten skipas (familiekorting of leeftijdsgrens kinder- / jeugdpas). Prijs appartement en grootte (1 of 2 slaapkamers)
    3, Voldoende kilometers piste (100+km) en uitdagend genoeg.
  3. Liever iets langer rijden dan méér wachttijd bij de lift kwijt zijn.
  4. (gemeentelijk-) Zwembad is een pré.

Bovendien kijken wij ook hoe de vakantieperioden in andere landen zijn t.o.v. de onze. Liever niet de drukte opzoeken. Het is ons gelukt om voor de Kerstvakantie (1e week) een appartement met 2 slaapkamers voor €350,- te vinden! Geen luxe appartement, we kunnen wel een weekje zonder (vaatwasser is er meestal wel). We spelen altijd veel spelletjes, tv kijken doen we vaak toch niet.
Ik ga helaas niet zeggen waar we naar toe gaan, maar op tijd zoeken loont zeker de moeite!

Wij zitten komend jaar met zijn 10en in de voorjaarsvakantie voor het eerst in het mooie alpbach!

Ruim huis aan de rand van het dorp voor niet al te veel.

De zoektocht naar een vakantiewoning in de voorjaarsvakantie is een echte ratrace geworden. Als je denkt “morgen even met het gezin bespreken” dan is het al weer weg.
Zonder de al te grote pessimist te willen uithangen: ik denk dat we een kentering meemaken. Het skiseizoen wordt duidelijk korter, in die kortere periode zal de vraag en dus ook de prijzen stijgen en over 20 jaar gaan alleen nog maar de notaris en de dokter skiën net zoals in mijn kindertijd. De democratisering van de wintersport wordt door de klimaatverandering weer omgedraaid.
Of hoe de vergeefse zoektocht naar een vakantiewoning kan uitmonden in grote filosofieën… ;)

Dat ‘voorboeken’ is volgens mij met name een Oostenrijks probleem… Niet dat je in bijvoorbeeld Italië geen problemen zou hebben met boeken… veel achterhaalde, onjuiste of halve informatie op internet (als je het daar al kan vinden). Beschikbaarheid niet bijgewerkt, prijslijst van 3 seizoenen geleden. Ach ja… wat een rotleven heb je toch als je weer een vakantiebestemming of -woning mag uitzoeken ;)

Ik ga ook op zoek voor een groep van 12 volwassen en 2 niet-skiende kleintjes. Uiteenlopende wensen to the max, er zijn drie niet-skiers waarbij 1 fanatieke loper die wil kunnen trainen. Dan 2 goeie skiers met 20+ jaar ervaring, maar waar er eentje liefst van 's ochtends tot 's avonds op de pistes staat, en de andere tegen 3u een terrasje pakt en wat met dochterlief wil gaan spelen. Verder 4 lichtgevorderden die blauw-rood en misschien wat lessen willen, en de rest 1-2-3 jaar ervaring, voor de meeste al een paar jaar geleden, dus zeker niet fanatiek, misschien maar een paar dagen uit de week skien,…

Het zijn 6 koppels, dus liefst 6 volwaardige kamers, en in de Belgische paasvakantie 1e week (2018), dus hooggelegen. Niet al te ver met die kleintjes (tegen dan 3jaar en een 8 maanden), en zowel uitdagend/afwisselend genoeg voor de gevorderden, vlotte verbindingen om met de verschillende groepen toch samen te kunnen lunchen ofzo, dus haalbaar voor beginners. Budget is bovendien niet oneindige, jonge starters van 25-35.

Ik ben er nog niet meteen klaar mee :-D zat wel te denken aan een gebied waar je een ‘beginnerspas’ of eentje van een kleiner gebied hebt voor wie geen 100+ km nodig heeft, maar wel mogelijkheid tot uitbreiding naar een groter, verbonden gebied voor wie meer/meer afwisseling wil. En misschien wandelpassen voor onze niet-skiers, kunnen we ergens boven lunchen ofzo.

Afgemeten tegen de grote wereldproblemen is dit inderdaad een luxeprobleem. Uiteindelijk zullen we wel iets vinden. Maar ik vind het fenomeen wel interessant omdat het niet beperkt is tot alleen die vakantiewoning. Van werk, school, kinderopvang tot tickets voor een concert of een vakantiewoning. Je lijkt in een constante competitie te zitten met je medeburgers.

Hi Ruud, welke locaties horen bij de plaatjes? Succes met zoeken, leuke zoektocht :-)

Jochemgerrits op 16 mrt 2017 08:02

Plaatje 2 is Belle Plagne, paar weken geleden geweest en wat mij betreft een van de meest geschikte wintersportdorpen waar ik ooit ben geweest: Sfeervol (voor Franse begrippen), pistes lopen letterlijk door het dorp, niet extreem duur en een mooi uitgestrekt ski-gebied met vooral hele mooie blauwe carve-pistes

Dat ‘voorboeken’ is volgens mij met name een Oostenrijks probleem… Niet dat je in bijvoorbeeld Italië geen problemen zou hebben met boeken… veel achterhaalde, onjuiste of halve informatie op internet (als je het daar al kan vinden). Beschikbaarheid niet bijgewerkt, prijslijst van 3 seizoenen geleden. Ach ja… wat een rotleven heb je toch als je weer een vakantiebestemming of -woning mag uitzoeken ;)

GiGi op 16 mrt 2017 10:10

Geprobeerd betaalbare accomodatie te vinden voor de voorjaarsvakantie in San Vigilio of Sexten, maar beide plaatsen vrijwel niets meer te vinden (of heel duur). Dus ja, ook Italië is lastig tegenwoordig.

Ik ben al jaren degene die voor onze vriendengroep het boeken voor mijn rekening nam. De meeste verhuurders hebben op dit moment hun boekingssysteem voor 2018 nog niet bijgewerkt. Dat doen ze vaak pas na het seizoen. De noodzaak om het eerder te doen is er niet, want alles loopt vaak toch wel vol.

Waar ik in 2018 heenga (Bramberg) is ook online nog niet te boeken. Maar als je rechtstreeks contact opneemt wel. Mijn ervaring is dat er op dit moment veel meer vrij is dan je zou denken, ook in de drukke weken. Maar die plekken vind je nu nog niet allemaal via de online boekingssites.

Peter Pos

Hi Ruud, welke locaties horen bij de plaatjes? Succes met zoeken, leuke zoektocht :-)

Jochemgerrits op 16 mrt 2017 08:02

Plaatje 2 is Belle Plagne, paar weken geleden geweest en wat mij betreft een van de meest geschikte wintersportdorpen waar ik ooit ben geweest: Sfeervol (voor Franse begrippen), pistes lopen letterlijk door het dorp, niet extreem duur en een mooi uitgestrekt ski-gebied met vooral hele mooie blauwe carve-pistes

erikkie39 op 16 mrt 2017 10:45

Plaatje 1 is ook Belle Plagne. Erg geschikt voor beginners en nog toch leuk voor gevorderden. Enigste jammere was dat de moeilijkere pistes (rond de gletsjer) al rond 15:00 gesloten waren toen ik er was.

*bericht bewerkt door Paul_R op 16 mrt 2017 15:14

Ik ben gestopt met vooraf boeken. Boeken doe ik de week van tevoren, dan weet je zeker dat er sneeuw ligt.

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

@havana eens! Al doe ik het liever ietsje eerder, 10 dagen.

Mr. Slow

Doen jullie dat ook voor grote(re) groepen? Tot iets van 4-6 personen zou ik het ook wel zo durven, maar met 12/14…

Hangt er vanaf welke week.

Vooral boeken is net zoiets als live tv kijken: heeft eigenlijk alleen nadelen en is ook helemaal niet meer nodig.

*bericht bewerkt door havana op 16 mrt 2017 17:55

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Eén van de leukste dingen, je accommodatie zoeken!
Tegenwoordig kijk ik via maps naar huisjes, locatie is voor mij belangrijk.
Dan volgt het mailen, kijken, vergelijken etc.

Mooie dingen :)

Ik ben al jaren degene die voor onze vriendengroep het boeken voor mijn rekening nam. De meeste verhuurders hebben op dit moment hun boekingssysteem voor 2018 nog niet bijgewerkt. Dat doen ze vaak pas na het seizoen. De noodzaak om het eerder te doen is er niet, want alles loopt vaak toch wel vol.

Waar ik in 2018 heenga (Bramberg) is ook online nog niet te boeken. Maar als je rechtstreeks contact opneemt wel. Mijn ervaring is dat er op dit moment veel meer vrij is dan je zou denken, ook in de drukke weken. Maar die plekken vind je nu nog niet allemaal via de online boekingssites.

peterpos op 16 mrt 2017 13:43

Mijn ervaring van de afgelopen week zoeken is precies het omgekeerde. Volgens de boekingsite nog vrij, maar als ik dan belde, bleek het toch al vergeven te zijn. Inmiddels gelukkig wel al mooie appartementen gevonden en geboekt voor de kerst en de krokus.

*bericht bewerkt door paolie op 16 mrt 2017 18:45

@Paolie, Dat verbaast me. Nou ja, misschien had ik dan telkens geluk. Ligt misschien ook wel aan welk gebied. Informeerde onlangs bij een paar bekende adressen in Fiss om daar een lang weekeinde begin april heen te gaan. Alles zit daar vol tot Pasen, hoorde ik. Dus Fiss wordt het deze keer niet…

Peter Pos

Hoe eerder hoe beter… We zijn met meerdere gezinnen en gebonden aan de krokusvakantie. De eisen en wensen verschillen ook nog wel eens, en zo ook de portemonnee.
Het is altijd wel ergens een compromis maken, maar het lukt ieder jaar weer.
In 2018 gaan we terug naar waar we in 2016 waren. Voor het eerst dat we er zo makkelijk uit waren. Wilden we dit jaar eigenlijk al, maarja, al vol vanwege carnaval. Voor volgend jaar geen probleem, dus nu al zin in! (Nog maar 49 weken)

Hi Ruud, welke locaties horen bij de plaatjes? Succes met zoeken, leuke zoektocht :-)

Jochemgerrits op 16 mrt 2017 08:02

Plaatje 2 is Belle Plagne, paar weken geleden geweest en wat mij betreft een van de meest geschikte wintersportdorpen waar ik ooit ben geweest: Sfeervol (voor Franse begrippen), pistes lopen letterlijk door het dorp, niet extreem duur en een mooi uitgestrekt ski-gebied met vooral hele mooie blauwe carve-pistes

erikkie39 op 16 mrt 2017 10:45

Zijn overbuur “Vallendry” is ook niet verkeerd. http://www.hotel-emeraude.com/ ligt quasi op de piste. Bij mindere condities (als hij net geen ski in ski out is) ben je er met 50-100m lopen vanaf. Ligt op net iets meer dan 50m loopafstand van le Grizly. Hebben er 2015-2016 met kerst - nieuw geweest. Aantrekkelijke prijzen voor halfpension incl skipas. Eenvoudig qua inrichting, maar top qua eten en service. Het hotel ligt ook niet overdreven ver van het dorp,en de niet skiërs kunnen er leuke wandelingen maken, + de prijzen qua eten op de piste zijn aanvaardbaar voor over de middag … Als ik de wensen van de meeste posts lees, beantwoord dit hotel aan de meesten hun wensen. In dit dorp kan je beter een hotelletje boeken, want de leuke (ruime appartementen) zijn in verhouding ronduit duur. Ik vermoed dat meeste een huisje zoeken, maar dit hotel is perfect voor gezinnen of groepen met heel uiteenlopende wensen.

*bericht bewerkt door Johan-Lemmens op 17 mrt 2017 10:52

Wij gaan ook terug naar de krokus 2016 locatie, tijdens de 2016 vakantie bleek deze al vol te zijn voor 2017. Toen maar direct voor 2018 geboekt, met 21 man. Dit jaar wel even gecontroleerd of de boeking nog steeds in het systeem stond.

Die eerste twee foto’s lijken me wel wat ja…

*bericht bewerkt door Spet op 17 mrt 2017 22:29

Better people, better food... and better beer!

Mag ik vragen waar dat is waar jullie in 2018 heen gaan?

Hoe eerder hoe beter… We zijn met meerdere gezinnen en gebonden aan de krokusvakantie. De eisen en wensen verschillen ook nog wel eens, en zo ook de portemonnee.
Het is altijd wel ergens een compromis maken, maar het lukt ieder jaar weer.

In 2018 gaan we terug naar waar we in 2016 waren. Voor het eerst dat we er zo makkelijk uit waren. Wilden we dit jaar eigenlijk al, maarja, al vol vanwege carnaval. Voor volgend jaar geen probleem, dus nu al zin in! (Nog maar 49 weken)

Jay op 17 mrt 2017 08:03

*bericht bewerkt door MaaikeL op 18 mrt 2017 09:25

Ik probeer voor volgend jaar krokusvakantie twee appartementen naast elkaar te boeken, maar ik vind nog maar erg weinig mogelijkheden. Het is of al vol of erg duur.

Ben ik nou te vroeg, of te laat met boeken?

(ik zoek in Damüls-Mellau, Wilder Kaiser, Fieberbrunn of Seraus/Fiss/Ladis)

Er zijn al heel veel wintersporters weer op zoek, krijg al veel aanvragen voor de vakantie weken, maar hier ook dat de gasten van dit jaar volgend jaar weer komen.
Als je een groot app zoekt voor meerdere personen in een vakantie week is het moeilijk om wat aardigs te vinden binnen een normaal budget of je betaalt de hoofdprijs. Wij gingen ook altijd met meerdere, ik begon dan in juni te zoeken dus iets minder vroeg, en vaak ook nog via reisgidsen of het begin van internet ;)

Dienten Die Alte schule

Erg hé dat zoeken?
Crisis is voorbij!
Heb het nog nooit zo erg meegemaakt als dit jaar.
Ik regel eigenlijk al een jaar of 7 de wintersport in de voorjaarsvakantie, voor ons en onze familie…
We hoeven geen luxe appartement, wel aan/bij de piste op max 500m lopen, oh en voor ons moet de hond toegestaan zijn… En toch een aardig budget per persoon…

We willen dan op maximaal 5 minuten lopen bij de rest vandaan zitten, dus in 1 gebouw allemaal appartementen niet noodzakelijk!

Flachau waar wij normaal naartoe gaan is niet gelukt.
Toen Wagrain bekeken maar allemaal net niet passend voor ons en toch wat verder het dorp in ipv aan de piste.

Toen Maria Alm omdat vrienden van ons daar zitten, maar Maria Alm dorp sluit niet aan bij de rest van het gebied, dus gekeken bij de Aberg en Hintermoos, maarja dat is niet zo groot, dus kwamen we ook niet uit voor de hele familie.

Toen dacht ik nou we laten het Ski amade maar achter ons en ben ik in Saalbach Hinterglemm gaan kijken, accommodatie’s die ik heb gevonden wel wat duurder maar nog enigszins in budget maar wel de max… En op 200 m van de Schattberg, 450 meter de Bernkogelbahn en dus zo in het dorp ook.

Dus het wordt een x heel wat anders waarschijnlijk!

Hopelijk vind de rest ook wat naar hun zin hier…
ik vind het dit jaar iig gekkenhuis met zoeken… Heb nog nooit zoveel vol/bezet te horen gekregen een jaar van tevoren… Ben al sinds eind februari aan het zoeken!

Ik heb dit jaar gelukkig 4 keer een accomodatie moeten zoeken voor de skitrips met diverse vriendengroepen, luxe probleem ik weet het, en ik maak steeds meer gebruik van Airbnb. Hier vind je vaak acco’s die niet op bookingen sites staan. Kijk maar naar dit plaatje van een huis wat ik 1 week van te voren kon boeken in Samoens

null

Dit was midden feb, tijdens de Franse schoolvakanties nota bene!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie