Sankt Jakob in Defereggen is een klein, typisch Oostenrijks dorp in Osttirol. Het skigebied ligt een klein stukje buiten het dorp en is met zeventien kilometer aan pistes aan de kleine kant. Het is dan ook vooral in trek bij gezinnen. Het is er heerlijk rustig op de pistes! Als je het niet erg vindt om iets verder te rijden en op zoek bent naar een klein en rustig skigebied (om bijvoorbeeld met kleine kinderen te skiën), maar waar je zelf ook heerlijk over rustige pistes kunt knallen, dan is dit een mooie bestemming.

Lieke

Plaats een reactie

Leuk. Ik had het anders nooit geweten. Ook best hoog. En zo te zien heerlijk rustig. Hoe zijn de gemiddelde sneeuwcondities hier meestal?

Ik word een stuk warmer van dit soort gebiedjes dan van zo’n mierenhoop als in de blog over VT. Zeker als hier nog een paar van dergelijke gebiedjes in de buurt liggen, zijn dat vaak heerlijke bestemmingen.

Ik ben hier geweest, zo bijzonder vond ik het niet. Vlakbij liggen Lienz en Sillian, die vond ik veeeeeel leuker.

Matrei i.O. en Kals liggen in de buurt.

Lijkt me een leuk gebied, zeker om te combineren met wat andere, vergelijkbare gebiedjes!

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

@rogier: dat had ik gezien. Kunnen jullie niet historische sneeuwhoogte gaan bijhouden? Ik ken een aantal sites die dat doen. Ik weet niet hoe betrouwbaar ze zijn. Het is erg handig omdat je dan bv kunt zien dat het gemiddeld maar 1 dag in de maand sneeuwt. Dan mag er wel genoeg liggen, maar is de kans op ijzige sneeuw aanzienlijk. Dat maakt de beoordeling van de sneeuwzekerheid een stuk sterker. In de Canadese gebieden sneeuwt het bv zowat elke dag.
Zo zag ik dat het in dit gebied wel goed lijkt te zitten met de sneeuwhoogte, maar dat het maar een paar dagen per seizoen lijkt te sneeuwen.

*bericht bewerkt door DrPhil op 11 okt 2017 14:03

Wij laten zien wanneer het voor het laatst gesneeuwd heeft: https://www.wintersport.nl/dorpen/st_jakob_in_defereggen/sne…

Verder is dit @Roel zijn domein, dus kom er maar in weerman ;-)

Click. Click. Peace

Ja, en dat is een heel handige functie! Maar je kunt helaas maar 4 weken terugkijken. Dus niet historisch. (Of wel?)
Maar wacht. Jullie hebben de data dus al wel! Kun je dat dan niet historisch zichtbaar maken? Dat zou ik echt een enorme toegevoegde waarde vinden! (En de data zijn er toch al)
Juist voor dit soort gebiedjes.
Edit: heb het ook in de discussie over de site gezet.

*bericht bewerkt door DrPhil op 11 okt 2017 14:37

@Dr philsmurf dit zijn data die de skigebieden zelf doorgeven. Dit soort info (dus ook sneeuwhoogtes) moet je met grote voorzichtigheid interpreteren want er wordt nog weleens gesjoemeld. De ene sneeuwval is de andere ook niet. Soms valt er een centimeter, soms een meter en soms in het dal helemaal niks. Maar ik ben het met je eens dat als je betrouwbare info zou hebben, bv. via meetstations, dit zeker meerwaarde zou hebben.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Nu publiceren jullie het ook. En je kunt er toch een disclaimer bij zetten? Je kunt in elk geval wel zien hoe vaak het sneeuwt per jaar, en hoe de sneeuwval over het seizoen is verdeeld.
Ik zou het erg nuttig vinden.

*bericht bewerkt door DrPhil op 11 okt 2017 15:06

@Lieke in de eerste zin staat volgensmij een foutje😂

Snakt Kalob in Defereggensi een klein, typisch Oostenrijks dorp in ( oost in plaats van:) osttritol. Of is dit in het Duits?

*bericht bewerkt door tessaneedssnow op 11 okt 2017 16:21

Ski you later!

Leuk. Ik had het anders nooit geweten. Ook best hoog. En zo te zien heerlijk rustig. Hoe zijn de gemiddelde sneeuwcondities hier meestal?

Dr Phil op 10 okt 2017 23:25

Hier valt statistisch meer sneeuw dan in de rest van Osttirol, ik zou het zeer sneeuwzeker noemen. Toen ik er was 30-40cm meer sneeuw in het dal dan bijvoorbeeld op dezelfde hoogte in Sillian

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie