Waarom gaan er niet meer mensen skiën in maart en april? Deze vraag stel ik me al jaren. Want wat zijn de condities nog steeds goed. Twee weken geleden in Valloire was het al genieten. Dit weekend heerlijke poeder in Puy Saint Vincent en gisteren super pistes in Serre Chevalier, bekijk bovenstaande filmpje maar. Een enkele dalafdaling of zuidhelling is wat slushy maar het merendeel van de pistes ligt er tot vrij laat in de middag perfect bij. Ik kan het iedereen aanraden om nog richting de sneeuw te gaan…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Tja, simpel antwoord helaas… schoolgaande kinderen en geen financiële mogelijkheid om vaker dan eens per jaar te gaan… En dan kiezen we toch echt voor onze kinderen en niet voor met z’n tweetjes zonder op een beter tijdstip.
We zouden dolgraag nu gaan! Zeker met deze beelden…

@ViolaB Dat begrijp ik volkomen, maar de mensen zonder kinderen, zonder schoolvakanties, die zie ik hier nu ook niet…

Click. Click. Peace

Ik snap het ook niet. Ik heb zelf ook schoolgaande kinderen maar probeer toch met vrienden altijd nog een lang weekend in maart te pakken. Met de kids met pasen ook nog 4 dagen. Het is de mooiste ski periode, maart en april. Veel sneeuw, lange dagen, vaak warm weer. Geweldig toch? Die papperige dalafdaling zal mij worst zijn. Ik ski met 100mm onder de voet overal doorheen, en mijn kids boarden, dus float genoeg ;-)

Vorige week een rondje eskimo gedaan en 2 dagen valtho, nou vanaf een meter of 2300 tot de top was het prima skiën, maar daaronder was het toch echt waterskiën… En dat dan niet alleen aan het einde van de dag maar al voor het middaguur!
Helaas moesten we 25 maart weer terug richting huis en viel er dat weekend net weer een pak sneeuw met wat koelere temps erachteraan zal dit de condities idd verbeteren zowel op de top als richting dal en geloof ik dat de pistes er juist deze week weer goed bijliggen.
Ps: in valtho was het anders druk genoeg, de eskimo gebieden waren een stuk aangenamer kwa drukte?

LA NORMA😍☃️

@Piefke Mijn ervaring leert me dat net aan de zuidkant de sneeuw het iets beter houdt. En vorige week had je in Val Tho last van Fohn achtige condities…

Click. Click. Peace

Het is dan ook een geweldig gebied. Mooie beelden!

Net terug na een week in het Gasteiner dal. Was er ook heerlijk rustig. Op tijd op de piste, er op tijd weer vanaf en daarna lekker lunchen in het zonnetje. Hoewel ik best kan begrijpen dat mensen liever in een besneeuwd dorp komen om te wintersporten, heeft dit ook wel z’n charmes.

Het was er zo lekker in het dal dat we ook nog in de middag een mooie wandeling hebben gemaakt langs de watervallen.

Wel een nadeel ontdekt van dit seizoen. Vanwege de omstandigheden (in Gastein) waren de pistes 's ochtends redelijk hard. Hierdoor heb ik verschillende valpartijen gezien. Na 1 van die valpartijen belande een oudere dame met een gebroken heup in een greppel naast de piste, waarschijnlijk gebroken door de val op de piste. Vervelend einde van je wintersport dan.

Mensen hebben in het voorjaar andere dingen in hun hoofd. Iedereen wil in de herfst skiën, terwijl dat nog niet goed kan, maar in het voorjaar denkt iedereen al aan zomersporten. Althans daar, waar mensen al geruimere tijd geen sneeuw meer hebben gezien. Loopt de maand maart al een poos, dan zit men al helemaal met de gedachten in de zomer. Dat gepasioneerde wintersporters daar anders over denken, is natuurlijk een ander verhaal…

In de meeste Duitse deelstaten bestaat er geen winter of krokusvakantie. Daarvoor heeft men hier twee weken met kerst en twee weken met pasen vrij. De paasvakantie is vaak het laatste moment, waarop men massaal nog kan gaan skiën. En opzich wordt het in Oostenrijk en delen van Italië nog een keer wat drukker, zeker op de Oostenrijkse gletsjers, maar over het algemeen haalt deze drukte het niet bij de kerstvakantie of de maand februari. Aangezien Frankrijk voor veruit de meeste Duitsers (m.u.v. grensregio) geen populaire skibestemming is, valt dat al helemaal af.

*bericht bewerkt door Frans op 29 mrt 2017 10:45

@Rogier ziet er inderdaad nog erg goed uit. Dit seizoen had ik nog wel een plannetje om met mijn vrouw een paar dagen te gaan skiën. Is er niet van gekomen. En inderdaad @Frans, als je niet meer gaat skiën na de Krokus gaat ook onze modus in de zomerstand. Gaat gewoon vanzelf… Komt dat we van beide seizoenen houden: sneeuw en kou en zon en warmte.
Voor diegene die nog gaan: have fun!!!

Piste riderrrrr

Einde van het seizoen is inderdaad nog mooi om een tripje te maken. Dus over 2 weken naar Les Menuires een verlengde midweek. Zeker met uitbreiding van skipas naar Val Tho om toch zekerder te zijn van goede pistes. Zin in!

@Frans Inderdaad, mensen denken aan andere zaken. Terwijl de condities in maart en begin april eigenlijk altijd beter zijn dan met kerst…

Click. Click. Peace

Wij hebben van af zaterdag (Belgische paasvakantie) ook nog een weekje te goed, kijk er enorm naar uit en vorig jaar in deze periode best meegevallen, maar als ik verder in de week temperaturen tot 10-12 graden zie op 3000m hoogte, houd ik m’n hart toch een beetje vast :-o

En eerlijk gezegd is het ook wel vreemd om met 15-17 graden hier te vertrekken naar de sneeuw, ben ook wel fan van de lente en de ontluikende natuur, eerste terrasjes,…

Bloemetjes, terrasjes en lekker skiën gaan prima samen hoor…

Click. Click. Peace

@ViolaB Dat begrijp ik volkomen, maar de mensen zonder kinderen, zonder schoolvakanties, die zie ik hier nu ook niet…

Rogier op 29 mrt 2017 08:49

@ViolaB Dat begrijp ik volkomen, maar de mensen zonder kinderen, zonder schoolvakanties, die zie ik hier nu ook niet…

Rogier op 29 mrt 2017 08:49

Ho ho @Rogier ik heb vorige week een weekje vertoeft in Chantemerle en me uitstekend vermaakt in Serre Chevalier, ondanks de regen zo af en toe.

@Menn0 Ik heb je niet gezien ;-) Je had net een beetje pech vorige week… Maar was nog steeds prima skiën inderdaad.

Click. Click. Peace

Fraaie plaat van de Yret op het einde! Zou graag nog gaan maar helaas andere verplichtingen…

Mr. Slow

@Menn0 Ik heb je niet gezien ;-) Je had net een beetje pech vorige week… Maar was nog steeds prima skiën inderdaad.

Rogier op 29 mrt 2017 13:23

Ik heb ook geen witte Duster met ski box gezien, anders had ik gezwaait.

Verder noem ik de weer conditiest geen pech hoor, hooguit minder gelukkig misschien. Maar met goede kleding prima te skien. De natte sneeuw lawines bij de Cucumelle (spelling?) lift waren vervelender omdat dat de terug weg afsloot. Was dus een bus ritje naar Villeneuve.

Verder prima geskied. Hopelijk zijn de geplande tripjes in April (nog twee keer) ook net zo vermakelijk.

@Menn0 Skiën is natuurlijk ook een outdoor sport he ;-)

Click. Click. Peace

Tsja, het zijn toch ook persoonlijke voorkeuren. Wat mij betreft kan het niet winters genoeg zijn en ik vind dan ook niks mooier dan januari. Maar ook in die maand is het rustig. De twee keer dat ik met pasen heb geskied, bevielen maar matig (Risoul, bloedheet en 2/3 van het gebied al gesloten, Tignes een hele week regen tot op grote hoogte). Zelfs in het seizoen dat ik als reisleider heb gewerkt in Briançon (2000-2001, fantastische condities!) huurde ik eind maart al regelmatig een mountainbike om in korte broek de Col de Montgenèvre op te fietsen.
Overigens mooie beelden vanuit Serre Che! Moet er toch weer eens heen…

*bericht bewerkt door paolie op 29 mrt 2017 15:43

@paolie Het een sluit het ander niet uit. Ik zit ook alweer regelmatig op de fiets en dat vind ik het mooie aan dit seizoen…

Click. Click. Peace

Volgende week nog een weekje naar Puy Saint Vincent. Voor het derde jaar op rij deze periode, altijd goed kunnen skiën. De groep waar we met gaan is al elk jaar gegroeid.
Morgen nog een dagje werken en we kunnen weer!

@KevinV Van 1600 naar 1400 is net aan, daarboven is het heel erg goed! Veel plezier.

Click. Click. Peace

@Rogier bedankt voor de info. En plezier gaan we zeker beleven.

@Rogier

De hamvraagt luidt natuurlijk of er nu ook een beetje te fietsen valt? Lijkt me wel wat, racefiets mee. 's Ochtends first chair en dan na 14:00 nog een klimmetje meepakken…

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

De grote cols zijn natuurlijk nog dicht maar eerlijk gezegd vind ik dat toch niet de mooiste beklimmingen… er is hier al heel, heel veel te fietsen. Ik pak m n fiets al regelmatig…

Dat zeggende de Vars is al open, de pontis natuurlijk… de lautaret is nu op z n mooist en al die kleine klimmetjes zijn nu heerijk…

Click. Click. Peace

@paolie Het een sluit het ander niet uit. Ik zit ook alweer regelmatig op de fiets en dat vind ik het mooie aan dit seizoen…

Rogier op 29 mrt 2017 16:29

Dat is uiteraard waar. En als ik de keuze had, zat ik het liefst weer het hele seizoen (of zelfs permanent) in de Alpen. Maar realiteit op dit moment is dat ik maar max 2 weken per jaar kan skiën (en dat is al best luxe!) en dan kies ik toch voor de pure wintermaanden.

*bericht bewerkt door paolie op 29 mrt 2017 20:00

Heel simpel,mensen betalen best veel voor een skivakantie en dan wil je zoveel mogelijk zekerheid dat je ook echt goed kunt skiën.

@Passie Maar die zekerheid is nu hoger dan in Kerst.

Click. Click. Peace

@Rogier hoe zit het met de lager gelegen pistes in Via Lattea? Kan een tocht van Sestrière naar Montgenèvre nog zonder wagen?

@SkiFoo Ik denk dat het wel kan, wel veel liftjes… Ik denk wel dat een auto prettiger is. Maar dat is het met veel sneeuw ook vind ik ook ;-)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie