De Kaunertaler Gletscher is de kleinste en waarschijnlijk ook de meest onbekende gletsjer van Tirol. Het is een flink stuk rijden vanaf de snelweg maar de route is wel ontzettend mooi! Er zijn geen hotels vlakbij de gletsjer, dus je zult altijd een stuk moeten rijden. Zelf vind ik dit misschien wel de leukste gletsjer van Tirol, omdat het meestal vrij rustig is en er zijn een aantal heerlijke afdalingen waar je super kunt carven.

Lieke

Qua skiën echt een leuk, rustig, goed uitgerust gletsjergebied(je). Er is echter niet een dorp heel dichtbij. Op een verdwaald hotel na is het dichtstbijzijnde dorpje volgens mij Feichten, op 35 minuten rijden (21 km) van het dalstation van de gondel, of 42 minuten rijden (27 km) tot aan de gletsjerrand en parkeerplaats die in het filmpje wordt genoemd.

Ik denk dat het vooral een leuke dagbestemming is voor als je onderaan in het Oberinntal verblijft (het dal waar ook Serfaus-Fiss-Ladis ligt). Als je in Ried of Prutz verblijft zijn de Kaunertaler Gletscher, maar bijvoorbeeld ook Fendels leuke gebiedjes om eens te bezoeken. Zeker als je de relatieve drukte van Serfaus-Fiss-Ladis wil ontvluchten.

*bericht bewerkt door GiGi op 14 nov 2017 07:41

Er zijn serieuze plannen om aan Italiaanse zijde nabij Maseben een nieuwe gondelbaan te maken naar de Kaunertaler Gletscher. Ik heb hem op mijn Nieuwe Skiliftenkaart staan.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie