Nieuw materiaal voor komend seizoen

Rogier op 26 augustus 2013· 28 reacties

null
Allemaal vol met mooie spulletjes op de berg!

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. In de Alpen worden de avonden wat koeler, bij flink slecht weer wil het nog wel eens gebeuren dat de hoogste bergtoppen weer mooi wit kleuren. We kunnen er niet meer omheen, we gaan naar de winter toe! Dat is te merken ook in de wintersportzaken, langzaamaan gaan deze gevuld worden met de mooiste nieuwe spullen voor volgend jaar. Gaan jullie dit jaar op zoek naar nieuwe ski’s, snowboard, brillen of kleding?

Met wintersport bezig zijn
Ik vind het in de zomer heerlijk om door materiaal foldertjes te bladeren, te kijken wat er allemaal nieuw is. Ook als de winkels gevuld worden met nieuw materiaal, in de Alpen vaak later(!) dan in Nederland, loop ik graag door de winkel om al het nieuws te bekijken. Elk jaar is er wel iets bijzonders wat op de markt komt. Een nieuwe binding, een nieuwe ski. Ik blijf altijd erg graag op de hoogte. Ik vind het heerlijk om spulletjes te bekijken. Als er nog geen sneeuw ligt dat voelt al dat rondsnuffelen al wel als bezig zijn met wintersport.

Vervanging
Elk jaar zijn er natuurlijk zaken die vervangen moeten worden, of die je graag anders wilt. WIntersportmateriaal heeft niet het eeuwige leven. Na een aantal winters kun je je materiaal ook zat zijn, of ontgroeid. Misschien verandert je skistijl ook, van piste naar meer off-piste of andersom, en voor dat alles is nieuw materiaal vaak hard nodig.

null
Nieuwe ski’s, nieuw snowboard, genoeg wensen elk jaar…

Kapot
Het kan ook zijn dat materiaal kapot is gegaan en je het daarom nieuw moet kopen. Een keer met een staalkant over een steen, een jas die kapot gescheurd is, of überhaupt helemaal niet meer zo waterdicht, of een skibril te gekrast. Of misschien ben je bepaalde kleur of model gewoon zat.

Voor het eerst
Zoals op het forum te lezen, zijn er ook genoeg mensen die voor het eerst een grote wintersportaanschaf gaan doen. Je moet eens beginnen met het kopen van spulletjes, na jarenlang proberen, lenen en huren is er daar vaak die eerste dag voor het kopen van materiaal. Misschien wel de spannendste wintersportaankoop ooit. Ik weet nog dat ik, als tiener, mijn eerste paar ski’s kocht en er de hele avond thuis naar keek, logisch ik had er aardig uurtjes voor gewerkt met mijn bijbaantjes. Wat was ik trots! Ze stonden 's avonds naast de bank waar ik op zat, mijn moeder werd er gek van ;-)

Wie gaat er opzoek?
Wie heeft mooie aankopen gepland staan dit seizoen? Wat kopen jullie nieuw, en blijft het daarbij denk je? Als je in de winkel loopt kun je het niet laten om verder rond te kijken en kom je gegarandeerd met meer thuis? Of, en dat kan natuurlijk ook, koop je helemaal niets nieuw en ben je gelukkig met wat je al hebt? Ik ben benieuwd!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ook ik vind het super leuk om dingetjes af te speuren en zaken af te gaan. Ik kan alleen niet blijven kopen daarom mag ik alleen een nieuwe helm kopen dit jaar. Is ook wel nodig nadat ik vorig jaar keihard op mijn hoofd ben gegaan. Wel jammer want natuurlijk wil ik meer meer meer!

Ik heb nog vellen nodig. Ik twijfel alleen of ik deze voor mijn Stockli’s of GUN Labs ga aanschaffen. Het punt is dat ik denk dat die Stockli’s qua sidecut eigenlijk net te smal en te kort zijn (170cm / 122-80-108) t.o.v. die Salomons (188cm / 135-101-126)

@Rogier heb jij nog advies als geoefend tourer?

When life gets too complicated.... SKI

Nieuwe kleding en waarschijnlijk de nieuwe M2 goggle van Anon.

Burton heeft trouwens hun nieuwe materiaal al online staan.

@ Alex als toerski’s zouden die Stockli’s perfect zijn, te breed maakt het omhoog lopen ‘lastiger’ en korter is ook prettig met een ‘spitzekehre’ verder moeten de ski’s ook omhoog gedragen worden. Dus korter en lichter is ideaal. Als je vellen koopt zou ik Black Diamond aanraden, niet kapot te krijgen…

Click. Click. Peace

@Rogier Thanx. De focus ligt ook meer bij het touren en niet bij de afdaling, maar ik twijfelde een beetje. Hoeft ik mijn Fritschi’s ook niet om te zetten :-)

When life gets too complicated.... SKI

@Rogier Ik doe de aanname dat je de vellen bedoelt die je in deze PDF beschrijft?: http://ftp.nkbv.nl/Hoogtelijn/edities/2010/hl5/59.pdf…

When life gets too complicated.... SKI

Grote kans dit jaar voor het eerst een eigen paar ski’s te gaan kopen. Maar twijfel nog tussen een Fischer Motive (76-80) of een meer piste georienteerde ski. Gelukkig duurt het nog even, nog tijd genoeg om te orienteren.

De Fischer Motive is toch een redelijk piste-geöriënteerde ski? Of ben je op zoek naar meer meer hard-pack performance dan de Motives?

Ik heb begin dit jaar pas wintersport ontdekt en Ik heb pas geleden al mijn eerste snowboard gekocht + bindingen. Kan niet wachten om hem te testen!
Goggles heb ik al. Dus ik ga zodra de winkels er weer vol mee liggen, mijn eigen snowboard schoenen en kleding, helm ect nog aanschaffen. Ik heb er nu al zin in!

Iemand nog tips voor een goede shop? Ik woon in Friesland. Mijn vriend heeft het wel eens over van den berg in hoorn.

Eind vorig jaar mijn eerste eigen snowboard gekocht een Bataleon Goliath. Ik ben er alleen nog een dagje mee naar Winterberg geweest en van het zomer een ochtendje op de Möltaller Gletcher dus ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!
Voor komend jaar wil ik eigen lijk een goede tour rugzak aanschaffen en een GoPro!

Heb einde vorig seizoen in de uitverkoop bij de Perry een nieuwe broek gekocht, nu nog een Go Pro en een nieuwe helm dan ben ik weer klaar.

Denk nog na over mijn eigen skies.

Ben eigenlijk helemaal compleet met 2011/2012 spulletjes wel een wat ouder jasje al maar ja deze is niet zo modegevoelig en redelijk neutraal dus nieuw is niet nodig… maar betere bescherming ontbreekt nog helm heb ik wel al maar… onder het motto van: “je weet maar nooit” dit jaar maar eens op zoek naar een rugbeschermer, kniebeschermer en een impact broekje… kom wel niet in het park maar je kan hard vallen of overhoop gereden worden door iemand anders.

@cheizz De Motive wordt als een all mountain 50/50 geadverteerd maar zie het ook meer als een pisteski dan iets anders. Desondanks zie ik ook bijvoorbeeld Fischer Progressors (om maar bij hetzelfde merk te blijven) die mij nog meer piste georienteerd lijken.

Heb echter zo fijn geskied op Motives afgelopen jaar dat ik niet iets anders zou willen. Ja misschien iets met meer edge-grip, al kan dat ook prima aan mijzelf liggen door net niet goed genoeg kanten. Zal er eens een topic over openen straks.

Eind van vorig seizoen eigen ski’s en schoenen gekocht, dus eigenlijk is de boel compleet. Maar stiekem jeukt het wel een beetje voor een andere skibroek (heb er nu maar eentje) en een andere jas (de huidige is wat groot)… Maar ik moet 't eigenlijk niet doen omdat het oude spul prima is… Lastig, lastig ;)

Nieuwe broek, nieuwe jas, misschien nieuwe helm en heel misschien een 2e brilletje omdat ik goggle-geek ben :P

Volgend seizoen hoop ik mijn eerste eigen setje ski’s te kopen na jaren gehuurd te hebben. Het geld is er, ik weet welke, nu alleen nog wachten tot ik uit de groei ben :P
Ik hoop er dadelijk net zo blij mee te zijn als jij toen, hier zit ook een moeder die er gek van zou worden ;-)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Ik wil voor dit jaar aan rugzakje aanschaffen. En ik heb nog nieuwe schoenen nodig. En eigenlijk ook eens een fatsoenlijke shell.
Maarja, of dat uberhaupt te financieren valt… :sadface:

if you pizza when you should french fry, you're gonna have a bad time

Dit jaar een salomon rugzak gekocht en ski’s lx180 vorig jaar schoenen dit seizoen setje nieuwe goggle’s. Nieuwe soft shell gekregen vd baas. Dus die moet getest worden!

Seriously snow addicted family!

Vorig jaar was het tijd voor een helmcam, rugzak en dat soort extra’s. Dt jaar ga ik de basis eens aanpakken met nieuwe ski’s en nieuwe schoenen, ik denk er aan om de Atomic Redster D2 SL te kopen. Een lekkere piste ski met korte radius. Ik denk dat ik met mijn 1.85 en slechts 62kg het beste een kort maatje kan nemen 1.63 dus. Nog even kijken hoe t nieuwe model is/wordt. Volgend jaar is het dan weer tijd voor de outfit :p

Oh ja en de goggle is aan vervanging toe :(

Ik wil er een nieuwe jas bij. Dan kan ik de oudste eens weg doen. Nieuwe ski’s wil ik ook maar heb nogal moeite om te bepalen wat het voor ski’s moeten worden. Oh ja, nieuwe wanten kan ik ook nog wel gebruiken.

Ski outlet Zandhoven is echt de moeite. Heb er 2 topskies gekocht. Fischer rc4 pro sc voor slecht 350 euro. Ready for the season :-)

Ik denk dat ik mn snowboard & schoenen weer moet huren, helm heb ik zelf en ik moet nog een nieuw jack & broek kopen

Gang is alles

mijn nieuwe aankoop is inmiddels in de tas. Snowboard k2 slackcountry!! Naast mijn all mountain board nu ook een board voor de poeder!!! Kan niet wachten op de winter!

liever 2 weken in de sneeuw dan 1 in de zon!!

Rogier,ik ken dat gevoel,materiaal kijken,ruiken,voelen is voor mij ook een van de basics van wintersport. Alles checken wat uitkomt,en dan toch tot de conclusie komen dat je maar een paar favoriete merken heb. Over een paar weekjes worden m’n Atomic Panic’s geleverd door NM ,dan ga ik de 1e schrede in t park zetten. i can’t wait!!!

www.wausclothing.com THE BRAND FOR BOARDERS

Komt er een nieuwe ski- en boardtest online? Zo ja… wanneer komt ie dan online?

@Alex, ja die bedole ik, de nieuwe en ‘mooiere’ versies. Ik ga zelf voor de nylon die krijg ik zelfs na vele winters niet kapot.

@ Gast870: Zeker, er komt een ski en materiaaltest! Nog even geduld, we zitten in de zomer nog ;-)

@Skiklojo: lekker he!

En leuk dat dit zo leeft, niet alleen bij mij!

Click. Click. Peace

Wat staat er op mijn lijstje dit jaar?
Een paar bredere freestyle latten (Line Blend of Sir Francis Bacon’s)
Een nieuwe lens voor mijn goggle (liefst een photochromatische)
en een canon Eos met een degelijke lens om het hele gebeuren te documteren :p
(en als het dan nog mogelijk is een nieuwe outfit maar dat zal waarschijnlijk voor volgend jaar zijn!

Was vorig jaar keihard met m’n hoofd tegen zo’n pistepaaltje aangeknald, de helm is dus aardig aan vervanging toe, iemand ideen???

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie