Live fotoreport: seizoen zonder einde

Rogier op 07 mei 2017· 8 reacties

Nog steeds topcondities!
Nog steeds topcondities!

Vandaag gaat het skigebied van Tignes dicht. Dan is er in Frankrijk geen enkel skigebied meer open. Jammer, want het houdt maar niet op met sneeuwen. Afgelopen woensdag was het al goed raak (zie hier) en gisteren sneeuwde het opnieuw, dus vandaag stond ik weer op de ski’s.

Het doel van de dag, trots boven Vars
Het doel van de dag, trots boven Vars

Weer naar Vars

Vandaag ging ik op pad met de lokale, maar Nederlandse, berggids Martijn Schell waarmee ik ook aan het begin van het seizoen een rotsklimroute heb geskied. Ons plan was om naar Col de Vars te gaan en daar te kijken wat de mogelijkheden waren. In het skigebied van Vars besloten we omhoog te lopen naar de Eysinna. Dezelfde berg als woensdag inderdaad maar ditmaal voor een van de noordcouloirs.

Sneeuw voor het hele gebied

Nadat het gisterochtend vrij hoog had geregend was de sneeuwgrens weer flink gedaald. Het skigebied zou zo weer open kunnen. Er ligt veel meer sneeuw (op alle hoogtes) dan met Kerst. We liepen over de verlaten pistes en onder de lege liften omhoog.

Een waar winterwonderland
Een waar winterwonderland

Winterwonderland

Door de vochtige sneeuw die was gevallen was de wereld een echt winterwonderland. De sneeuw plakte overal goed aan vast. Ondanks dat het niet heel bijzonder is dat het begin mei zo veel sneeuwt is het toch indrukwekkend om te zien hoe besneeuwd alles is.

Geen liften dus zelf omhoog lopen
Geen liften dus zelf omhoog lopen

Een frisse wind
Een frisse wind

In het dal wordt het al voorjaar
In het dal wordt het al voorjaar

Ons couloir met Vars in het dal
Ons couloir met Vars in het dal

Welk couloir

Al kletsend kwamen we snel boven. Eenmaal boven hadden we genoeg (teveel?) keuze aan couloirs. De ene nog mooier dan de andere. Mijn oog viel op een fotogenieke helling. Dankzij een mooie sneeuwluifel en geweldig schaduwspel. Aan Martijn de taak om de perfecte bocht te zetten voor de foto…

Klaar voor de afdaling
Klaar voor de afdaling

null

Bam, heerlijke sneeuw!
Bam, heerlijke sneeuw!

Te snel

Zoals altijd was de afdaling eigenlijk alweer te snel afgelopen. Snel stonden we onder het couloir en tot aan de auto die in het dorpje stond was het skiën gewoon erg goed. Genieten tot de laatste meter! Hoelang gaat dit seizoen nog door? Ik ben benieuwd.

Geweldige omgeving
Geweldige omgeving

Eenmaal weer onder het couloir...
Eenmaal weer onder het couloir...

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Bah waarom komen die veel te lekkere beelden nog steeds zoveel voorbij? Het strandhuisje staat inmiddels al 2 weken, wat voor ons toch eigenlijk echt wel de start van het zomerseizoen is. En waar het vorig jaar precies op deze dag een fantastische stranddag was met temperaturen dik in
de 20 graden is het nu fris en grijs.

Nu wil ik of in de sneeuw zitten, of heerlijk op het strand liggen zonnen en nu herinneren jullie mij aam de geweldige sneeuw, terwijl facebook me vanmorgen de fantastisch mooie dag van vorig jaar hielp herinneren… Kunnen jullie hier niet mee stoppen, ik wordt ziek van jaloersheid…

Ff zonder gekheid, waanzinnige beelden en (ook voor de gletsjers) mooi dat het zo lang winters blijft!

Born to Ride

Wat een heerlijke beelden! Zo jammer dat het skiën er voor ons al ruim een maand op zit…

Winter is coming

mss een rare vraag ,is dat niet gevaarlijk als alles gesloten is en er gebeurd iets ,lawine of iets anders

@Pieter230976 Helemaal geen rare vraag.
Dit is toerskiën en een gesloten skigebied moet je hetzelfde zien als een berg zonder skigebied. Als er iets gebeurt zijn we helemaal op onszelf aangewezen. (Lawineredding maar ook reddingen na een val etc). Het komt in principe dus overeen met off-piste skiën.
Dat betekent dat dit alleen veilig te doen is met voldoende kennis en ervaring.

Click. Click. Peace

Ik geloof toch niet dat ik onder die sneeuwdam was gedoken…brrrr.

Met de huidige kou is die sneeuwluifel behoorlijk stabiel…

Click. Click. Peace

Prachtig! En wat een sneeuw!!!

Mooi verhaal en mooie platen weer. Blijft genieten om er naar te kijken.

Peter Pos
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie