Lech spreekt bij veel wintersporters tot de verbeelding. Het is niet goedkoop, redelijk elitair en de wintersportbestemming van onze koninklijke familie. Het maakt deel uit van het gigantische skigebied Ski Arlberg, dat inmiddels al meer dan 300 kilometer pistes telt. Lech telt veel hotels in het hogere segment en een aantal schitterende appartementen. Gelukkig komen de mensen ook hier om lekker te skiën. De pistes in Lech zijn gevarieerd en uitdagend en worden ontsloten door moderne liften. De afdaling naar Zug, dat in het rustige zijdal ligt, is een absolute aanrader. Voor de echte die-hards is er de Run of Fame, met meer dan 65 kilometer aan piste. Lech is de ultieme bestemming voor sportieve skiërs die op zoek zijn klasse en stijl.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Zo is het!
Goed genuanceerd verslag van Lech.

😃😃 @Wunderkammer
Nou chique is Lech allang niet meer.
(Hoeft ook niet overgens) Ja misschien 25 jaar geleden.
Sneeuwzeker skigebied wel.
Wist je dat de gemeente Lech lang geleden de Koninklijke familie uit Sankt Anton gekaapt hebben met een goed voorstel. (heel handig) zijn ze er in Sankt Anton nog steeds boos over 😃
Ze hebben in Lech gewoon een goed marketing beleid.Sankt Anton,Zürs missen dat op bepaalde vlakken helaas.

@Hooykaas
De Koninklijke verhuizing van St.Anton naar Lech was al in de jaren 50.
Ik geloof niet zo in marketing. Sterker nog. St.Anton is internationaal veel bekender dan Lech. Veel mensen vergaat het zoals onze royals: eerst naar St.Anton, maar daar ontdekken dat Lech veel mooier is.
Lech ligt gewoon mooier, is sneeuwzekerder, en heeft meer makkelijke pistes (naast vergelijkbare off-piste)
Daarnaast zijn ze in Lech altijd veel meer terughoudend geweest met bouwen, in een meer traditionele stijl.
Ik ken St.Anton en St.Christoph nog uit de begin 90er jaren. Toen waren beide nog heel charmant. Ze hebben er echt een lelijk zooitje van gemaakt. Lech is onveranderd, en toch succesvoller.

*bericht bewerkt door Wunderkammer op 05 okt 2017 11:45

Nou ja lelijk zooitje @Wunderkammer

Het kan natuurlijk altijd veel mooier.
Beton he!
Dan kan ik in Nederland ook nog wel een paar wijken opnoemen waar het volgens mij ook niet helemaal gelukt is met de terughoudende architectuur.

Om nou te zeggen dat Lech succesvoller is durf ik niet te beweren.
Sankt Anton is inieder geval jonger en sportiever. Bijvoorbeeld Alpine Skiweltmeisterschaft 2001
The Arlberg Eagle 2018 etc.
Wat de twee dorpen de laatste tijd wel gemeen hebben is dat ze veel te druk worden.

@Hooykaas
Ja, een lelijk zootje! Veel te veel beton en ofwel kitscherig modern, of kitscherig neptirolerisch. In het bijzonder St.Christoph, dat was echt een sprookje. Allemaal rare nikserige nieuwbouw.
Het station van St.Anton…oef. Het uitzicht op het dorp vanaf de piste is erdoor vernield.
Lech is de gemeente met de gemiddeld rijkste bevolking van Oostenrijk. (De bewoners dus, niet de gasten!)

Heren laten we deze dorp-battle eventueel verder in het forum voortzetten ;-) En het hier over dit filmpje of Lech hebben, on-topic dus.

Click. Click. Peace

Is dit nou echt zo off-topic? Dit gaat toch gewoon over Lech? En wat is er nuttiger en meer voor de hand liggend om een beroemd dorp met het dichtstbijzijnde andere beroemde dorp te vergelijken?

Zoals direct gezegd, het fillmpje is ongewoon goed. Meestal krijg je over Lech de gebruikelijke opgeklopte onzin. Kristy is mooi genuanceerd.
Missertje is wel dat er niet gezegd wordt dat je 's winters niet via Warth kunt rijden, dat had er wel in gemoeten.

*bericht bewerkt door Wunderkammer op 05 okt 2017 13:19

Is dit nou echt zo off-topic?

Wunderkammer op 5 okt 2017 12:57

Ja en volkomen oninteressant geneuzel ook nog.

vaak in Arlberg geweest en de twee dorpen bedienen twee verschillende groepen:
St. Anton jeugdig (voelend) publiek dat behalve hard en oneindig wil skiën vaak ook de apres-ski belangrijk vindt.
Lech is meer voor families, ouderen, rustiger skiende mensen die behalve de mooie (enigszins) makkelijke pistes ook houdt van lekker eten en rust.

Courchevel en Val Thorens zijn ook twee totaal verschillende dorpen liggend in één gebied. Totaal nutteloos om deze met elkaar te vergelijken.

Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.

ps: filmpje was prima. Inhoudelijk goed en geen sensatie-verhalen door de hoge prijzen letterlijk te noemen.

Filmpje van Kristy is prima 👍

Als 3V onbekend zou zijn voor mij, en ik zou het overwegen voor een eerste bezoek, dan zou ik juist graag de vergelijking tussen Courchevel en Val Thorens willen lezen…
@kapitein moet maar geen rechter worden, gaat teveel uit van zichzelf, en de kennis die hij heeft…

Mooi filmpje inderdaad, van een van onze meest favoriete gebieden. De Lech-Doctor heeft ons overigens al eens verzekerd, dat meer dan de helft van de
botbreuken en kneuzingen die hij behandelt, te wijten zijn aan die mooie rodelbaan die altijd open is…

@wunderkammer: je kunt inderdaad de verschillen noemen maar twee totaal verschillende dorpen zijn een beetje nutteloos om met elkaar te vergelijken. Daar ging het filmpje van Kristy ook niet over en was alleen informatief over Lech. Warth is bijv ook niet genoemd.

Ik ga niet uit van puur mijn eigen mening maar van meer dan 15 bezoeken aan Lech/Anton en met meerdere mensen in verschillende samenstellingen. Daarop gebaseerd durf ik dus mijn ervaringen met jullie te delen. Jij komt met je eigen meningen als: ‘lelijk zooitje’ en durft te beweren dat Lech succesvoller is zonder deze stelling te onderbouwen.

En nee, ik ben niet op mijn p*k getrapt, wil alleen enige duiding geven.

Filmpje blijft top.

Een van mijn favoriete gebieden in de Alpen: tip die niet genoemd is: skiroute Langer Zug (215), heel lang, zeer steil! Naast alle geweldige offpiste & de heerlijke lunchmogelijkheden natuurlijk.

Prachtig filmpje van een fantastisch gebied. Helaas kunnen wij het niet meer veroorloven om er in de winter naar toe te gaan, ivm vastzitten aan het hoogseizoen vanwege de kids. In het verleden genoten van dit prachtige pareltje. Nu alleen nog in de zomer af en toe…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie