Het skigebied Kleinwalsertal ligt in zowel Duitsland als Oostenrijk en is zeer populair bij Nederlandse wintersporters. Er liggen vier skigebieden, die niet allemaal met elkaar verbonden zijn. Heel hoog zijn de bergen hier niet, maar dankzij de ligging is het zeer sneeuwzeker. Het Kleinwalsertal heeft voor ieder wat wils. Zo kunnen gevorderden zich uitleven op de rode pistes van de Walmendingerhorn en vinden kinderen en beginners mooie afdalingen in het gebied van de Heuberg. Het mooiste landschap is waarschijnlijk te vinden in het deelgebied Ifen, waar onlangs de liften vernieuwd zijn. In het skigebied van de Kanzelwand kan je afdalen naar Duitsland. Het Kleinwalsertal is een zeer veelzijdig skigebied dat ook nog eens snel te bereiken is.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

ja, KWT is leuk maar kleinere deelgebieden. Het wordt echt leuk als ze een goede ski- of liftmanier vinden om deze met elkaar te verbinden. Ik begrijp dat het KWT dit ook binnen een aantal jaren wil realiseren.

Belangrijk om erbij te vermelden zijn de gratis skibussen die zeer regelmatig rijden. Tussen de Kanzelwand en de Heuberg hoef je zelden langer dan 5 minuten te wachten, en in de ‘spits’ is er een kwartiersdienst naar Mittelberg en Ifen.
De Söllereck en Nebelhorn staan los van het grotendeels Oostenrijkse hoofdskigebied en vereisen een aparte skipas. Ook is de busdienst hiernaartoe minder strak geregeld, en is de rit naar Duitsland vanuit Riezlern niet gratis. Daardoor zijn deze deelgebieden nòg rustiger, maar is de infrastructuur ook verouderd.

Mooi filmpje, maar lijkt wel een advertorial.

Op dit moment is men de nieuwe liften/gondels aan het plaatsen bij de Ifen (klaar medio december 2017) waardoor dit dan één van de mooiste skigebieden van Vorarlberg zal zijn. Verder is in tegenstelling tot de reactie van @Bennie het skiën op de Sollereck en Nebelhorn wel mogelijk met de skipas Kleinwalsertal. Ander voordeel is de sneeuwzekerheid, door de ligging van het Kleinwalsertal in de NW Alpen op 1200m is mede door “Stau-neerslag” de sneeuwzekerheid zeer groot.

Zeker een mooi filmpje! Dank daarvoor! Ik ga Kleinwalsertal zeker onthouden voor de komende jaren. Aangezien ons zoontje voorlopig nog les zal nemen, hoeven we ook niet naar een heel groot gebied te gaan. Dat hebben we afgelopen jaar wel gemerkt in Mayrhofen.

Het Kleinwalsertal ligt alleen niet in twee landen, dat zou juridisch heel lastig worden.
Het is een Oostenrijkse zgn. enclave, in Duitsland!

@Wunderkammer Maar het skigebied van Kleinwalsertal ligt wel in twee landen en dat bedoelen we natuurlijk.

Click. Click. Peace

In januari voor het eerst naar dit gebied.
Ben zeer benieuwd!

Don`t eat yellow snow

Zijn er wat après ski mogelijkheden in het gebied? Niets spectaculairs ofzo, maar een schnapps in een paraplubarretje na de laatste afdaling zou leuk zijn. Of moet ik dan aankloppen bij @hansterbraak???

En Ifen kan bij mooi weer enorm druk zijn…de nieuwe liften zullen helpen, maar als heel Stuttgart afreist ben je alsnog de Sjaak…

@hansterbraak Mijn excuses, op de Nebelhorn is je Kleinwalsertal/Oberstdorf pas wel geldig, op de Söllereck niet.

Leuke video, maar het gaat wel een beetje naar ‘wij van wc eend adviseren wc eend’. Zie het commentaar van @Bennie, er zijn altijd wat mitsen en maaren te vinden, wel zo eerlijk om alles te benoemen toch?

Uitrusten doe je maar in de lift.

@Rogier maakt Kristy nog video’s voor de site?

Uitrusten doe je maar in de lift.

@Bennie, op de Söllereck is de skipas van Kleinwalsertal zeker wel geldig.
Echter kun je óók en losse dagpas voor alleen de Söllereck kopen. Vandaar de verwarring waarschijnlijk.
@Roko Wintersporters heeft geen belangen in Kleinwalsertal, dus de de opmerkingen over wc eend gaat hier niet op. Standaard worden wel in de gebiedsvideos de nadelen (niet aaneengesloten in dit geval) alleen kort aan het begin van de videos genoemd en is daarna alles positief.
Al heb ik daar geen moeite mee, want ik houd wel van een beetje positiviteit :)

Don`t eat yellow snow

Ah, het probleem gevonden. Op de site van Kleinwalsertal staat de Söllereck niet als inbegrepen genoemd maar wel als extra dagkaartplan. Op de site van de Söllereck staat dat de Oberstdorf/Kleinwalsertal-kaart, Allgau Gletscher-kaart en Allgau-Tirol-kaart geldig zijn.

En wat betreft de video: Kleinwalsertal is niet supermodern maar sneeuwzeker, dichtbij, niet te druk, redelijk compleet, biedt voldoende kilometers en is sfeervol. Een vrij unieke combinatie en genoeg reden tot positiviteit.

@Roko Zeker wel, binnenkort komen er ook weer filmpjes van @Kristy live!

Click. Click. Peace

Wij zijn er het vorig seizoen geweest. Heel mooi gebied. Ook heel gezellig en gemoedelijk.

En dat de gebieden met busdiensten verbonden zijn, is geen enkel probleem. Nog nooit zo’n goed georganiseerde busdienst gezien. Je kunt vaak gelijk instappen, of je moet maar heel even wachten. Dat is echt geen nadeel.

Wij komen hier zeker nog eens terug.

Maar nu eerst komende winter naar Fiss.

*bericht bewerkt door Maartje op 27 sep 2017 19:57

Geniet van elke dag, het leven is al kort genoeg!

@jaapm Ik ben ook positief ingesteld hoor, en ik wist dat er vast iemand zou aanslaan op mijn reactie. 😁 Ik bedoel het ook opbouwend positief. Niemand zit hier te wachten op een negatieve beschouwing. De doelgroep is dan ook breed. Ik zou zelf heel negatief kunnen zijn over Winterberg, met snap goed dat het voor anderen het perfecte gebied is. Je moet het in perspectief kunnen plaatsen. Iets wat het team van @Rogier hier altijd goed doet. Echter, ik zie nu al reacties waarin zaken staan die normaliter worden benoemd in de beoordeling van een gebied.

Uitrusten doe je maar in de lift.

@Rogier @Kristy Mooi. Die mensen van tussen Mark en Aa hebben een streepje voor hè 😜💪

Uitrusten doe je maar in de lift.

@Wunderkammer Het is geen enclave want het zit gewoon aan Oostenrijk vast en is niet ‘omsloten’ door Duitsland. Wat het echter in de praktijk wel bijna een enclave maakt is het feit dat je er alleen vanuit Duitsland kunt komen en niet rechtstreeks vanuit Oostenrijk zelf, omdat het aan de Oostenrijkse kant wordt afgesloten door een bergketen.

Ik ben er afgelopen seizoen en een paar jaar terug geweest. Erg leuk gebied voor een short-ski. Ik woon in Nederland vlakbij de grens met Duitsland en dat betekent dat je na zo’n 6 uur rijden al midden in het Kleinwalsertal kunt staan! Heel sneeuwzeker, vaak ligt er een flink pak sneeuw. Als gevorderde skiër ben je er wel vrij snel uitgekeken, vind ik. Het zijn meerdere kleine gebiedjes, allen wel met een eigen karakter, die alleen per bus zijn verbonden. Het zou heel mooi zijn als daar in de toekomst nog eens wat aan wordt gedaan. Ik ben overigens niet in Söllereck en Nebelhorn geweest omdat de verbinding daarheen wat langer duurt vanuit de rest van het gebied.
@Schulo In Riezlern is er onderaan bij het dalstation van de Kanzelwandbahn een parasolbar. Prima plek voor een drankje aan het eind van de dag. Goede sfeer, de welbekende muziek en regelmatig live-DJ’s.

*bericht bewerkt door WouterB36 op 29 sep 2017 11:26

Waarom komen dit soort filmpjes nu pas online, er ligt toch al sinds mei (of zoiets) geen sneeuw meer in Kleinwalsertal. Het trouwens wel een heel leuk gebied vooral Ifen, Kanzelwand en Walmerdingerhorn.

Ski you later!

@tessaski zo hebben we tenminste een reden om ook in september (want deze post is alweer van bijna een maand geleden) op deze site te komen. En dat is weer alleen maar goed voor de voorpret natuurlijk - iedereen blij.

*bericht bewerkt door Forza op 16 okt 2017 20:35

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie