De lente is misschien wel het meest onderschatte deel van het skiseizoen. Veel wintersporters zitten al met hun hoofd in de zomer, maar vaak zijn de condities aan het einde van het seizoen nog heel goed. Kies dus een bestemming waar de pistes op grote hoogte liggen. Wij waren in april in het Oostenrijkse Ischgl en daar waren de condities nog fantastisch! Een ander voordeel is dat het over het algemeen een stuk rustiger is en dat betekent geen of weinig wachttijden bij de liften. Start je dag ook vroeg, want de zon is in de lente vrij sterk en aan het einde van de dag verandert de sneeuw in wat slush. Voordeel is dan wel dat je misschien wat eerder de après-ski in kan!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Heerlijk inderdaad! Tot welke datum zouden jullie uiterst nog boeken in een 2000m en hoger gebied?

@Tom218 volgens mij gewoon wachten waar de condities het best zijn, maar ik zou zelf in gebieden als Val Thorens, Cervinia etc prima tot een heel eind in April nog durven boeken, maar ik zou wel echt last minute boeken om de beste omstandigheden te hebben.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

@tom218 dit jaar durf ik zelfs de eerste week van mei nog wel naar een Tignes en een Val Thorens te gaan. Erg ligt daar zo’n immens dik pak sneeuw dat boven de 2000m dan waarschijnlijk nog gewoon alles open is.

Born to Ride

Uiterlijk tot de sluitingsdatum. Daarna valt er vaak bar weinig te skien is mijn ervaring 😉.

I can stick uphill ice, on my saucer...

@Shane Toerskisetje kopen ;-)

Click. Click. Peace

Hoogte is 1 ding, na een goede winter kan je begin april in gebieden met een pied de piste rond de 1400-1500m mits de hellingen noord gericht zijn. Daar zijn de de condities vaak beter dan in gebieden die op 1800 a 2000 starten waar de helling zuid tot west gericht zijn. Zo ken ik er in de Mauriënne rond Modane wel een paar, waar het lekker rustig is in die periode ;-). Dit jaar gaan we dit jaar
een keertje Pila bij Aoste proberen begin April.

Stop maar met die promotie voor lente skien. Ik wil van die rust blijven genieten.

Vorig jaar voor 400€ in een apartement van 1500€ gezeten, met lege pistes, laagje verse sneeuw en zon.
Dit eind april in Solden.
Dat we de auto naar de gondel moesten nemen, dat pakken we er dan maar bij.

Wij gaan met Pasen altijd nog 4 daagjes en kiezen dan voor de zekerheid een hoog gebied en meestal met gletscher, maar dat is eigenlijk nooit echt nodig. Vaak valt er nog verse sneeuw tot ver in april.
Afgelopen jaar konden we niet met Pasen en zijn we met Koningsdag naar de Stubaier Gletscher geweest en toen hadden we een meter verse sneeuw op de piste.

null

In het dal op 1000 meter lag ook 30 cm. verse sneeuw, dus een lager gebied was achteraf ook prima geweest.

Annoying skiers since 2003

Voor mij is de lente het piek skiseizoen. Van halfweg februari tot eind April is prima toeven. Minder drukte, sterke zon, niet zo koud als midwinter, lekker lang licht, sneeuwgarantie. En qua klimaat kan het ook gewoon. Vorig jaar nog die dikke winterdump eind April in de Noordalpen.

*bericht bewerkt door Lars8 op 16 feb 2018 08:43

Val disere Tignes. Ik ga daar al 40 jaar heen laatste week april en nog nooit NIET naar les brevieres 1500 meter kunnen skiën. Heerlijk je weg zoeken tussen groen en sneeuw. Fantastisch lange dagen en soms in T shirt en bermuda kunnen skiën.
Van ijs tot Slush (heerlijk) maar ook verse diepe powder. Alle iterinaires zoals cugnai, vallon de la Sache, tour du Charvet grand vallon en vallonnette zijn te doen. Niet te vroeg opstaan. En de juiste hellingen kiezen op het juiste tijdstip. Mooie neige de printemps dan.

*bericht bewerkt door tomjansen1948 op 19 feb 2018 23:04

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie