BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Vijf redenen waarom Courchevel een geweldige bestemming is

Vijf redenen waarom Courchevel een geweldige bestemming is

Advertorial
Geplaatst op 11 oktober 2017

Wanneer je als Nederlandse wintersporter een vakantie in het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld (Les Trois Vallées) overweegt, dan staat Courchevel niet direct bovenaan de lijst. Toch is dat niet terecht, want in dit dorp vind je uitstekende faciliteiten om een fantastische wintersport te beleven. Perfect geprepareerde pistes, zeer goede faciliteiten voor families, uitstekende gastronomie (in welk ander dorp in de Alpen vind je maar liefst acht restaurants met Michelin sterren) en veel moderne liften. En dat ook nog eens met zoveel mogelijk oog voor het milieu. Wij hebben vijf redenen op een rij gezet waarom Courchevel jouw volgende bestemming is!

1) Les 3 Vallées

Laten we met het belangrijkste beginnen: het skigebied. Courchevel maakt onderdeel uit van Les 3 Vallées. In dit Franse megagebied vind je maar liefst 600 kilometer aan pistes. Een aantal dat voor vrijwel alle skiërs en snowboarders garant staat voor iedere dag verschillende pistes. Tochten naar buurdorpen als Meribel en Val Thorens zijn vanuit Courchevel prima te doen. Is dit nou allemaal wat teveel? Alleen het gebied van Courchevel beschikt al over 150 kilometer pistes. Ook dit is groot genoeg om een hele week lekker te kunnen skiën. En mocht je nog wat meer willen doen: er liggen ook nog 66 kilometer aan loipes en 18 kilometer aan sneeuwschoen routes op je te wachten.

2) Paradijs voor families

Courchevel is een uitstekende bestemming voor families. Aangezien we toch nog in de superlatieven zitten: je vindt hier het grootste kinderland van Frankrijk. In Courchevel 1850 is een gebied van maar liefst vijf hectare helemaal afgeschermd om de kids te leren skiën. Het kinderland is helemaal in middeleeuwse stijl gebouwd, compleet met kastelen, restaurants en een gondel in drakenthema. Als de kleine prinsen en prinsessen hier het skiën niet onder de knie krijgen... Het zal je dan ook niet verbazen dat Courchevel al sinds 2010 een Family Plus resort is. Ieder dorp van Courchevel heeft dan ook z'n eigen kinderland.

3) Sneeuwzekerheid

In tijden waarbij sneeuwzekerheid een steeds grotere rol speelt bij de keuze van de bestemming is het prettig om te weten dat maar liefst 80% van het skigebied boven de 1800 meter ligt. Hierdoor kunnen ze in Courchevel een sneeuwdek te garanderen van begin december tot eind april. En om Moeder Natuur af en toe een handje te helpen zijn er op de lager gelegen delen deze zomer nog 115 extra sneeuwkanonnen geïnstalleerd.

4) Toegankelijk voor iedereen

Courchevel is dan misschien niet de meest goedkope bestemming in de Alpen (dat blijkt wel uit de 46 hotels, waarvan er 20 vijf sterren of meer hebben), maar het dorp heeft oog voor iedereen. Maar liefst driekwart van de skiliften is geschikt voor wintersporters met een beperking en de skischool heeft een speciaal gebied afgezet voor zitskiërs. En veel accommodaties in Courchevel mogen dan wellicht in het hoogste segment vallen, een skipas voor families voor zes dagen voor het skigebied van Courchevel kost € 205. Dat is dan weer een meevaller!

5) Continue ontwikkeling

Er wordt in Courchevel ieder jaar weer veel verbeterd aan het skigebied. Zo is deze winter de Ariondaz gondel compleet vernieuwd, zijn er 115 nieuwe sneeuwkanonnen aangelegd en is het dorp een rodelbaan van 3 kilometer rijker. Het tilt de faciliteiten van Courchevel naar een nog hoger niveau. En dat terwijl vorig seizoen de Aquamotion, het grootste wellness/aqua centrum in de Alpen, ook werd geopend. In Courchevel is het met recht op en top vakantie vieren!