Tussen alle Europese landen waarvan je verwacht dat je kunt skiën hoort Schotland niet echt. Alhoewel die heuvels, of ‘munros’, staan 's winters wel bekend als onherbergzaam koud en het kan daar keihard sneeuwen, of regenen ook in de winter. Maar als de condities ‘daar’ zijn is het best mooi skiën. In het filmpje zijn zelf enkele kleine skigebiedjes te zien. Een leuk filmpje, dat zeker, maar ik weet niet of ik meteen een reis ga boeken in Schotland om te skiën.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ziet er op zich wel gaaf uit!

bart

tsja hadden wij maar wat “echte heuvels”…

Leuk filmpje hoor! Kijkt lekker weg en die gasten hebben geinige humor. Dat schijtgevoel aan het eind ken ik ook wel ;)

Heb in het verre verleden in Schotland gewoond, heb er ook voor het eerst op de ski’s gestaan.
Zou geen skivakantie boeken omdat de weersomstandigheden soms bar zijn als het sneeuwt en het dan zelfs onmogelijk is om het skigebied te bereiken. 's morgens bellen met de skilijn om te horen of de weg er naar toe überhaupt open is. Maar Schotland is zooooooo mooi!

@Hariette leuk een ervaringsdeskundige! Kan de sneeuw in Schotland inderdaad goed zijn of komt dat echt maar zelden voor? (Buiten de barre omstandigheden)

Click. Click. Peace

Rogier, ik moet diep, diep graven in mijn geheugen. De mensen die mee gingen en wel goed konden skiën hadden veel plezier en heb ik niet horen klagen over de sneeuw.
Zo te lezen op de webpagina van Glenshee ski centre is Glenshee nu veel uitgebreider, meer liften en runs.

@Rogier misschien kan het gamma aan whisky u op andere gedachten brengen? :)

Ik heb in 2007 bij mijn toenmalige Schotse collega’s navraag gedaan, die zeiden dat de ski-pistes maar een paar dagen per jaar open waren geweest en die keren dat men had kunnen skiën, de liften het meestal niet deden. Ze waren er erg negatief over.

De barre omstandigheden zijn voor de ware liefhebbers, de Schotten blijven dan thuis.

Schotland is een geweldig vakantieland, één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben, maar vergeet vooral het skiën! :-)

Volgzaam type (off-piste mits berggids).
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie