Fotoreport: Betoverende herfst

Rogier op 22 oktober 2013· 5 reacties

null
De bergtoppen worden steeds witter

De winterse taferelen van vorige week lijken lang geleden. Bijna overal is de sneeuw weer weggesmolten. Niets raars voor de tijd van het jaar. Het is gewoon nog herfst. En de winterprikjes zullen vanzelf overgaan in een echte winter. Natuurlijk verlangen wij als wintersportliefhebbers naar de sneeuw. En na elke regenbui kijk ik verlangend naar de bergen om mijn huis, of deze al wit zijn geworden. Maar het zou zonde zijn om nu in de Alpen niet te genieten van de mooie herfstkleuren. Want de herfst is zo ontzettend mooi en die winter die komt vanzelf wel! Bij deze een paar foto’s die ik afgelopen dagen maakte. De sneeuw komt steeds lager.

Vroeg
We hebben allemaal zin in de sneeuw. Dat moge duidelijk zijn. Wintersporters is drukker en drukker. Maar laten we ook niet op de zaken vooruit lopen. Het is gewoon nog heel erg vroeg in het seizoen. De loofbomen verliezen pas net hun blad en de lariksen zijn nu pas netaan aan het vergelen. Dus ‘er hoort’ nog geen dik pak sneeuw te vallen. Het is gewoon nog herfst. Dat zeggende stond ik vorig jaar eind oktober al in de diepe poeder. Ik vraag me af wanneer ik dit jaar voor het eerst op de latten zal staan. Mijn ski’s staan klaar in ieder geval!

Mooie kleuren
Maar voor nu zit er niets anders op dan te wachten op de sneeuw. In mijn vrije uurtjes ga ik graag de bergen in. Want ook zonder sneeuw zijn deze heel erg mooi. Zeker nu in de herfst met al die duizenden kleuren. Volop genieten.

null
Herfstkleuren in het dal!

null
Mooie kleuren in het dal, sneeuw hogerop

null

null

null

null

null
We kunnen nog niet skiën, dus vermaken we ons maar op de rotsen

null
En dat is ook erg leuk!

null

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Wat een leven, prachtig!

Vind vooral die foto met die schapen/geiten erg mooi! Nog even geduld voor het skiën ;)

Mr. Slow

Wat een prachtige foto’s Rogier. Het is telkens weer genieten van je beeldmateriaal. Voor mij een reden om hier dagelijks even langs te komen en te kijken of er weer nieuwe plaatjes staan. TOP!

Inderdaad, wat een leven, als je dit kunt zeggen:
’ In mijn vrije uurtjes ga ik graag de bergen in.’
Doe je goed Rogier!

Ski good, or eat wood!

Mooie plaatjes! Ik zit zelf zo’n 1500km noordelijker in Smaland Zweden. Hier is de lariks al helemaal geel en zijn veel beuken, eiken en ook berken al kaal. Mooi om het verschil te zien.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie