BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Wordt de Salomon XDR 84 TI jouw nieuwe ski?

Wordt de Salomon XDR 84 TI jouw nieuwe ski?

Advertorial
Geplaatst op 6 december 2017

Salomon introduceert dit seizoen een nieuwe lijn ski's die luisteren naar de naam All-Mountain Frontside Collection. Het Franse merk met het hoofdkantoor in Annecy ging terug naar de tekentafel en is aan de slag gegaan met de feedback die zij hebben gekregen van skiërs over de hele wereld. Die feedback was simpel: 'maak een ski waarmee je de adrenaline kunt voelen stromen wanneer je de berg afgaat!'

All-Mountain Frontside Collection

Het resultaat zijn de modellen van de All-Mountain Frontside Collection. In deze ski's vind je de modernste technologie terug. Er zijn innovatieve materialen gebruikt, waarbij er zelfs gekeken is bij de backcountry ski's. Deze ski's zijn een stuk lichter dan gemiddeld (er moet immers ook mee omhoog gelopen kunnen worden) en dat is ook teruggebracht in de Frontside Collection.

Super allround

De Salomon XDR 84 TI is de ski waar al die techniek in terugkomt. Dit is de ultieme all-mountain ski, met een kern van hout én titanium. Het mag duidelijk zijn dat deze ski op hoge snelheid heel stabiel in de bocht ligt en je kunt er dus heel veel gas op geven. Met 84 millimeter onder de voet is het ook een ski die een klein uitstapje buiten de piste niet schuwt. De tip van de ski is lekker breed en heeft rocker, waardoor hij makkelijk instuurt.

Zeer goede demping

De ski heeft een uitstekende demping, waardoor je op ieder terrein heel comfortabel kunt skiën, of het nou op pistes met harde sneeuw is of juist vederlichte poeder. Over vederlicht gesproken: dankzij de nieuwe C/FX technologie, waarbij er een bepaald soort vlas wordt gebruikt (waarbij carbon verweven is met natuurlijke vezels), is die demping zo goed, zonder dat de ski z'n kracht verliest!

Piste, slush en poeder!

Zoek je een ski die perfect kan carven op strak geprepareerde pistes, door de hopen slush aan het einde van de dag knalt alsof ze er niet zijn en die je ook nog eens af en toe kunt meenemen buiten de piste, dan zou de XDR 84 TI zomaar jouw nieuwe lat kunnen worden!