De kerstvakantie staat voor de deur, na drie magere jaren hebben we nu geweldige condities tijdens de kerst. Het mooie is dat de eerste dagen daarbij schitterend zonnig zullen verlopen. Tot en met eerste kerstdag is het “Kaiserwetter” met blauwe luchten en veel zon. Vanaf dinsdag slaat het weer om. Het gaat hard sneeuwen in de Franse en Zwitserse Alpen. De restanten daarvan dringen door tot Oostenrijk en Italië, ook daar valt sneeuw maar minder. Bovendien gaat de sneeuwgrens een rol spelen, want die zwabbert tussen de dalen en zo’n 1500 meter. Check de details in het video weerbericht.

Ga je op vakantie, heel veel plezier en deel je wintersportfoto’s met ons via dit forumtopic.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Bedankt @roel voor de fijne en vooral correcte weerberichten.
Wij vertrekken vannacht richting Vorarlberg (Warth). Ik stuur wel es een foto.
Prettige (witte) kerstdagen aan iedereen…

@Roel blijft het droog richting de alpen vannacht?
Rijd straks van Belgie richting Livigno normaal over Duitsland.

@Bruyne hoogstens een beetje gedruppel in Duitsland. Verder niks.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Gröbming geen sneeuw gehad en vanmorgen regen. Nu 12.30u een temperatuur van 2,7 gr.

@roel , wat doet de sneeuwvalgrens in de Franse Alpen na dinsdag

Prachtig weerbericht Roel… dat wordt engeltjes maken met de kindjes in La Plagne!
Bedankt voor je steeds duidelijke en heldere weerberichten!

@Roel kan je in een van de volgende weerberichten misschien eens de condities in de Pyreneeën (Andorra ;) ) bespreken ? Alvast bedankt :D

@Roel Wij vertrekken donderdag naar les arcs. Wat zijn de sneeuws verwachtingen boven 1200M regen of sneeuw? Klopt het dat als je Les arcs opzoekt je alleen de weersverwachting voor de berg krijgt?
Josse12

*bericht bewerkt door Josse12 op 22 dec 2017 13:36

@bastiaangradjerigoll de focus ligt primair op de Alpen en het Sauerland. We krijgen ook regelmatig vragen over Tsjechië en zelfs Noorwegen dus we moeten keuzes maken. In het kort kan ik wel zeggen dat het weer daar komende week vergelijkbaar is. Eerst zon, vanaf 2e kerstdag wisselvalliger met soms sneeuw.
@Josse12 Les Arcs ligt meer dan hoog genoeg. Daar moet je je geen zorgen maken. Wat betreft de gebiedsverwachting daar ga je naar een van de dorpen, bv. Arc 1600 dan krijg je ook het dal https://www.wintersport.nl/dorpen/arc_1600/weersverwachting…. We zijn bezig met wat aanpassingen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Mooi bericht, jammer van de tamelijk hoge sneeuwgrens na de kerstdagen, zal toch na al dat Kaiserwetter wel even tegen vallen als je (dorp) wat lager zit, overigens zie ik het nu ook een beetje druppen in Oostenrijk…maar eerst genieten! of eigenlijk Genieten met een grote 'G"! we gaat het zien!

@Roel valt Les Deux Alpes weer uit de boot bij de komende sneeuwval, of is het vrij zeker dat er daar ook wat gaat bijvallen vanaf midden volgende week? Trip staat gepland in de eerste week van januari, als er dan extra sneeuw valt vlak voordien is dat natuurlijk top!

@PTRarch dat verwacht ik niet en ons weermodel evenmin. Per gebied kun je de sneeuwverwachting bekijken: https://www.wintersport.nl/skigebieden/deuxalpes/sneeuwverwa…. Hou deze maar in de gaten.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@ Roel verwacht je niet dat er sneeuw valt, of dat L2A uit de boot valt? Ik ga het zeker volgen!

@PTRarch wel even de link checken he ;-). Dan zie je dat Les 2 Alpes niet buiten de boot valt

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Nog een weekje en dan op naar La Toussuire! Zulke fijne vooruitzichten Roel!

Dag roel hoe zit dit met val gardena in italie qua sneeuw???

na 3 magere witte kerstjaren mogen we met z’n allen met een gerust hart naar de WITTE wintersportfeestdagen! En valt er wa natte druppels, de vele sneeuw zal nie plots verdwijnen. Geniet allen van de witte landschappen en feestdagen☃️⛷❄️✨💥
Vol spanning aftellen naar 30 december ☃️

Helaas weer geen sneeuw in de Dolomieten, hoewel dit lange tijd wel op de kaarten stond met een apart lagedrukgebied. Wederom een helder weerbericht @Roel. Gelukkig ligt daar nog een (cosmetisch) laagje sneeuw. Dat geeft toch wat extra wintersportbeleving.

Mr. Slow

@Quick, Het is zeker heel jammer m.b.t. de dolomieten. Maar als deze winter zich doorzet blijven de kansen komen, ook voor de dolomieten en gaat het zeker een keer gebeuren. Ik zie zojuist nieuwe kansen ontstaat voor 1 januari en later op die week. Zo mooi zijn.

We gaan in dezelfde week er na toe. Hopen op nog een beetje sneeuw erbij…

Gister avond in de regen in Kirchberg aangekomen. Was zo’n 0.5 graden en erg druk op de weg.
Nu probeert de zon door de wolken te breken maar laat nog even op zich wachtten.
In ieder geval al meer sneeuw dan de laatste 3 kerst vakantie bij elkaar opgeteld!

Een hele fijne kerst allemaal

@roel, hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018 gewenst voor jou en je hele gezin. Wij kijken elke keer weer uit naar je weerberichten.
Ook voor alle forumleden hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018 gewenst.

Met vriendelijke groet, Patrick
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie