To après-ski of niet?

Rogier op 21 november 2013· 49 reacties

null

Het komt best vaak naar voren op het forum en veel gebieden noemen het als ‘verkoopargument’: de après-ski. Maar in hoeverre hoort après-ski echt bij wintersport vinden jullie? Boeken jullie je trip om de après-ski mogelijkheden? Of kan het jullie eigenlijk gestolen worden, en zijn het de pistes die het belangrijkste zijn?

Goede après-ski belangrijk?
Een goede après-ski hoor ik regelmatig als reden om naar een skigebied af te reizen. Maar tegelijkertijd lijken veel bezoekers van de website helemaal niet zoveel om après-ski te geven. Een biertje op zijn tijd, dat natuurlijk wel. Maar veel mensen vinden toch echt het skigebied belangrijker.

Ik hou wel van een feestje, maar…
Zelf houd ik best van een feestje. En als ik in een skigebied zit met een goede après-ski dan vind ik dat heerlijk. Maar ik zou waarschijnlijk in een heel ander deel van de Alpen wonen als après-ski voor mij echt belangrijk zou zijn. Mijn après-ski bestaat vaak met een paar vrienden ergens in een bar of bij iemand thuis een biertje drinken en napraten over de afdalingen en vooruitkijken naar nieuwe skidagen. Heerlijke momenten zijn dit!

Die keer in Ischgl
Die keer dat ik dan in bijvoorbeeld Ischgl of Sankt Anton sta dan vindt ik het wel geweldig om me onder te dompelen in de après-ski cultuur. Niet elke avond, want er moet ook hard geskied worden. Maar die paar avonden die ik daar heb meegemaakt vergeet ik niet snel meer en het zijn mooie herinneringen.

Maar hoe belangrijk is après-ski voor jullie? Zijn jullie echte feestbeesten? Is goede après-ski even belangrijk als de mogelijkheden op de piste? Of is het zelfs andersom en kiezen jullie liever voor een gebied zonder après-ski?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik ga met een groep van 12 personen tussen de 23 en 26 jaar. De apres ski is voor ons dus net zo belangrijk als het skien. Persoonlijk vind ik de pistes belangrijker maar het feesten is een zeer belangrijk onderdeel van onze vakantie. Waarschijnlijk komt dit ook door de leeftijdsgroep en dat we vrienden zijn, geen gezin.

Daarbij komt dat praktisch alle gebieden waar de grote touroperators heen gaan, prima gebieden zijn. Dan ga je dus sneller kijken waar de apres ski het beste is.
Daarom dit jaar Gerlos!

Apres-ski is voor sommige wintersporters niet zo belangrijk, die hebben veel dringender vragen:
https://www.wintersport.nl/forum/topic/44737

2024 Met kleinkinderen, weer gebonden aan het hoogseizoen €€€

Ik vind après-ski prima, zolang het een beetje de eer van het woord aan doet. Doe mij maar een paar biertjes of wat dan ook direct na het skiën, skischoenen nog aan en gaan en dan na een paar uurtjes op naar het eten.

Zoals het in veel grote Franse gebieden gaat, snap ik het niet helemaal. Je komt voor een sportieve vakantie, maar mensen gaan elke avond opgedoft op stap tot in de kleine uurtjes en zijn de volgende dag in de ochtend niet uit hun bed te branden, toch zonde van je kostbare skitijd waar je flink voor betaald hebt.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Goede kwaliteit eten en drinken op de piste is van groot belang. Alles wat er na 21.00 uur savonds nog gebeurt is niet van toepassing; dan is het bedtijd.

Apres ski op zijn oostenrijks is leuk, op zijn frans (lees: discotheek en 's avonds laat) boeit me compleet niet.
Ik vind het wel essentieel onderdeel overigens, een saai dorp is een no-go voor mij.

Après ski hoeft voor mij niet… Op het appartement een drankje drinken is even gezellig ;)

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Voor mij net zo lief een gebied zonder après ski, het skiën zelf is voor mij het belangrijkst!

Helemaal eens met Rogier! Kan me gestolen worden. Ski liever in een mooie omgeving en een goed skigebied dan dat ik aan de apres ski denk (H)

Afgelopen jaar met een groep voornamelijk familie in een Landal park gezeten voor de wintersport, maar ik miste de apres ski wel… geef mij maar een plek als Fiss met ene Hexenalm, eerst buiten lekker relaxed wat drinken en dan voor de mensen die willen naar binnen de banken op of richting huis/hotel voor de gemoedelijkere sfeer!

Mijn ideale apres-ski:
vanaf de piste naar het appartement, opfrissen en een aperitiefje
dan ergens lekker eten met een glaasje wijn en een genepi achteraf
vervolgens door de vrieskou met knisperende voetstappen naar het appartement en rozig onder de wol om er de volgende dag weer tegaan te kunnen.

Wat velen met apres-ski bedoelen noemen wij hier carnaval en daarvoor hoef ik de sneeuw niet in!

2024 Met kleinkinderen, weer gebonden aan het hoogseizoen €€€

*Copy paste het stuk vanaf "Ik hou wel van een feestje, maar…" tot einde… Niet echt van de après-ski, maar op zijn tijd is het prima. En inderdaad… die feestjes in Ischgl @Rogier … die feestjes in Ischgl :D

@frank…mijn ding. Ben het helemaal met je eens
@sjakie…idd liever een mooie omgeving, goed skigebied en heerlijk eten, dan apres ski.

In de kroeg hangen kun je een heel jaar, skien niet.

Wij gaan altijd met een zeer gemengde groep qua leeftijd (20-45) maar zonder kinderen op vakantie (in Oostenrijk). Apres-ski is qua keuze voor een skigebied niet van belang. Het is leuk als het er is, zoals bijvoorbeeld de Hexenalm in Fiss. Als we gaan dan is het na het boarden even gezellig wat drinken en een klein feestje bouwen tot etenstijd. Wie geen zin heeft gaat lekker terug naar het huisje en dan bijv. de sauna in. Wij gaan nooit s’avonds, dan zitten we gezellig met zn allen met een wijntje/biertje de dag even door te nemen oid.

We komen er toch echt voor het boarden en niet om tot de volgende ochtende in een of andere tent te feesten…

Bij de keuze van mijn ski-gebied vind ik de apres-ski mogelijkheden totaal onbelangrijk.

Mijn voorkeur gaat uit naar een groot aaneengesloten gebied met niet al te dure accommodatie langs de piste. Mijn vriendin en ik houden van het maken van lange dachtochten. Dan kom je al gauw in de Franse mega-stations terecht. Daarnaast vinden we het ook leuk om ’s avonds een rondje langs de winkeltjes te lopen. Onze favoriete bestemmingen zijn dan ook Val Thorens en Les Arcs.

De traditionele Oostenrijkse apres-ski (veel bier zuipen en polonaise op je ski-schoenen) zou ik alleen leuk vinden als ik met mijn vrienden van de sportclub op vakantie zou gaan. Maar een weekendje feesten in Brabant of Limburg is met hun net zo leuk.

Wat ik de laatste jaren wel leuke apres-ski vind zijn de DJ’s langs de piste in Val Thorens.
Als in maart de zon lekker schijnt maken we rond 16.00 uur onze laatste afdaling en stoppen dan bij een van de piste-restaurants waar buiten een DJ draait. We zoeken dan een ligstoel of een plekje in de sneeuw en genieten dan van de laatste zonnestralen, de muziek en het feestende publiek. Als de zon weg is of als het toch te koud is skieen we terug naar ons appartement voor een lekkere warme choco met rum.

Après ski? Voor ons toch wel, daarom kiezen we dan ook altijd voor de Oostenrijkse ‘gemutlichkeit’.

In Frankrijk (2x) hebben we die helemaal niet gevonden…

Après ski voor ons start idd al op de piste in de gezellige hutten bij het afdalen van de dalafdaling. Dan nog even (tot etenstijd) blijven hangen in een schrimbar beneden met après-muziek (onze kids zijn er ook al dol op (7/9j) fliegerlied, das rotes pferd kennen ze al vanbuiten). Dan lekker gaan eten en napraten in de bar. Perfect. En de volgende dag nemen we weer de 1e lift naar boven … Ik kan niet wachten… nog 3 maanden

Gezellige après ski tenten is top maar wij gaan niet laveloos naar de klote en tot 3 uur snachts door. We drinken genoeg (waarschijnlijk te veel) maar wel tot een niveau dat we de volgende ochtend rond 930 weer kunnen boarden/skiën. Meestal gaat het één of twee keer per week ff iets verder door maar après ski is niet het belangrijkste in de keuze voor een dorp of gebied. Overigend ben ik ook vaak met mijn vriendin samen geweest en dan heeft mijn voorkeur sowieso niet om in een discotheek achtig gebeuren te staan. Daarvoor hebben we in nl wel discotheken en houseparties!

🏂

Een drankje na het skien vind ik erg gezellig maar na het eten leg ik net zo lief met de anderen een kaartje of doen we een spelletje. Voor mij draait het om de uren die ik op de berg doorbreng, niet om de uren in de kroeg.

Ik verkies dat zoveel mogelijk “wintersporters” zo lang mogelijk doorzakken. Dan heb ik tenminste de volgende dag meer ruimte op de piste :-)

Ben 3 jaar met me middelbare school op wintersport geweest, we waren dan altijd met ruim 100 mensen dus dan is het overal gezellig, 2 jaar in Mallnitz waar totaal geen apres ski was op een klein barretje na maar dat was helemaal top.
Van mij hoeft het dus allemaal niet echt gaat meer om de mensen met wie je bent dan is het overal wel gezellig.

Meestal gaan we niet naar skigebieden waar er apres-ski is, dus mis ik het ook niet zo. Ik kom om zoveel mogelijk te skiën, daar betaal je ook zwaar voor. Uitgaan kan ik elke week in de Overpoort ;)

De overgrote meerderheid van de skigebieden heeft geen apres-ski, dus dat als voorkeur gebruiken, sluit je vele andere mooie skigebieden uit.

@Mathijs! Hier je papa. Ik dacht dat jij altijd studeerde…?

Apres ski? je bedoelt een potje kaarten of ander hilarisch spelletje en daarna vroeg op bed om de volgende ochtend weer vroeg op te kunnen?

thuis stap ik al nooit, laat staan op wintersport. En nee ben geen oude lul van in de 60 (26).

Als ik aan het eind van de dag maar ergens een biertje kan happen en lekker na kan praten vind ik het prima. Ik ben al veels te oud om iedere avond te feesten en te zuipen :-P

When life gets too complicated.... SKI

Een stevige pul na de laatste afdaling, onderaan de (baby)piste in 't zonnetje is genieten. Daarna douchen, eten en 's avonds nog een of twee in de hotelbar. Om 22:00 zijn lampjes uit en oogjes dicht, de volgende morgen om 7 uur weer ontbijten en om 8 uur naar de lift, soepel en fris!

Dus: nee, après ski in de naam van het woord is voor mij van nul komma nada van betekenis.

Wij gaan altijd met een groep vrienden van rond de 20/28 en ja voor ons is het wel heel belangrijk.

Gewoon eind van de middag al naar bv La Folie Douce dan erna wat eten en douchen en dan waar feesten in de kroegen en discotheken. word altijd laat maar toch staat de wekker weer om de volgende ochtend gewoon weer te gaan boarden.

Het is zwaar, maar het is o zo leuk!

En gezien de drukte altijd s’avonds zijn er genoeg mensen die er zo over denken.

PowPow!

Wij gaan altijd naar de schrimbar onderaan Steffisalp na een skidagje :P
Maar mag (helaas) nog geen alchohol dus ik sta daar altijd met m’n colaatje -.-

Gang is alles

ik heb nu kinderen dus komt het er ook niet van, maar een beetje sfeer is wel belangrijk. Wanneer we naar St. Anton gaan moeten we toch één keer de Mooserwirt bezoeken en dat is dan ook wel genoeg. Om 21.00u ben je afgedraaid en lig je toch nog vroeg in bed.

Het is ook wel afhankelijk van hoe vaak je gaat. Wij gingen vroeger altijd naar Val Tho’ in de laatste week als afsluiting van het seizoen en dan kun je natuurlijk niet anders…

Apres ski in de zin van feest is een belangrijk onderdeel van de vakantie geweest, maar dan wel echte apres-ski, dat wil zeggen direct aansluitend op of onderaan de piste tot etenstijd (rond 1930 uur). Vervolgens eten, douchen en wellicht nog een spelletje in de lounge.
De Oostenrijkse Apres-ski heeft daarbij de voorkeur gehad, maar dan liever niet alleen NL zoals in Gerlos (hoog ordinair gehalte) maar gemengd NL/Duits. Wij gaan nu overigens al jaren naar de Dolomieten waar de nadruk ligt op skien en kwalitatief goed eten/drinken tijdens en na de skidag.

Verschil tussen Oostenrijk en Zwitserland! (let op , dit zijn mijn bevindingen)
In Oostenrijk kom je met de lift boven aan, je kan bijna niets meer verstaan wat die naast je zit verteld.
In Zwitserland kom je boven aan en het is lekker rustig.
Dus voor mij moet die aprés-ski helemaal niet, zuipen kan ik thuis ook en verknoei ik mijne skipas de dag erna niet. Prioriteiten moet je stellen ;-)

Vint je ein spellings vout mag je tie hauten ;-)

Een skivakantie is minder zonder een leuke apres-ski, het is wel degelijk van belang vindt ik. Maar heb je een skivakantie met pistes waar je je niet op kan uitleven, is het een stuk minder leuk. Voor mij is ongeveer 60% het skigebied belangrijk en 40% de apres-ski!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie