Het is helemaal ‘aan’ of ‘raak’ op de grens van Italië en Frankrijk. Meerdere keren een flinke Retour D’Est heeft voor bakken met sneeuw gezorgd. En als we het over bakken hebben dan bedoelen we ook bakken. Meer dan een meter sneeuw boven de 2000 meter. Een fantastische seizoensstart waar gebieden als ::Via Latea::, Pila, Courmayeur nu al de vruchten van pakken. Deze gebieden zijn al open of openen komend weekend. En zoals je op bovenstaande filmpje kunt zien, met de sneeuw kwaliteit zit het ook zeker goed.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ziet er goed uit Rogier!!
Wat een “vervelend” leven heb jij toch…jaloers!!!

Btw is dat toerskiën jouw werk of heb je er ook nog “normaal” haha werk bij…??

Yup, alweer jaloers!
btw, nieuwe videocamera?

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Hoeveel uur ben je gemiddeld bezig zo’n dag?

Wat een vragen ;-)
@Gast370 Mijn werk bestaat voor een groot deel aan het buiten zijn ;-) Ik verkoop foto’s, artikelen en dergelijke dus op een bepaalde manier is toerskiën inderdaad mijn werk ;-) @Lieven Nee zelfde camera. @M3 Als het lekker loopt lopen we ongeveer met en snelheid van 500 a 600 meter per uur omhoog. Gisteren hebben we 1200 meter geklommen dus een goede twee uur. Maar met het klaar maken op de top een pauze hier en daar ben je met zo’n tocht vaak en ochtend bezig. Gidsen met klanten houden een snelheid aan van ongeveer 250 300 meter per uur, en dan is zo’n tocht bijna een hele dag.

Click. Click. Peace

Lekker!!!

Ik denk dat Rogier betaald wordt per jaloerse reactie ;-)

SKIEN GAAF!

Zo’n beelden maakt het verlangen naar de sneeuw alleen groter…nog 17 dagen…

Een goede val voor over en @Rogier hoeft komende weken geen voorbehoedsmiddelen te gebruiken met de positie van die camerabag ;)

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

@Sarah Ik moet nog veel langer: 80 dagen -.-

Heerlijke beelden!

Gang is alles

@Jesper: Dan hebben we onze 2e skivakantie er al weer op zitten ;-)

@Sarah Jaloers =/

Gang is alles

Heerlijke beelden Rogier! Is er ondertussen al een goed lawinebericht te vinden? Ik zag tijdens de hike wel wat triebschnee…

It's all about the turns duuuuuude!

@Arjen5 Er is al een lawinebericht. Maar die is nog niet zo goed als midden in het seizoen omdat Meteo France nog niet de meetgegevens van de pisteurs hebben. Dus ik ga nu veel meer van mijn eigen waarnemingen uit. Ik sta nu bijna dagelijks in de sneeuw en praat veel met mijn vrienden over de sneeuw.

Verder zou ik er niet van uit durven te gaan dat je triebschnee al dan wel of niet kan ‘zien’. Zeker niet of de sneeuw gevaarlijk is, is aan de oppervlakte van de sneeuw lang niet altijd goed te zien.

Dat zeggende vind ik de condities momenteel gevaarlijk. Ik heb vandaag een mooie poeder helling links laten liggen om door de mindere sneeuw af te dalen. Er staat veel wind, het is koud geweest en daarmee zijn de condities best gecompliceerd.

Click. Click. Peace

@Rogier Nouja op één windlip tijdens de hike rechts van jullie zag je echt duidelijk de ingewaaide sneeuw. Maar voor de rest op die hellingen heb ik weinig meer gezien idd. Maar als het goed gedumpt én gewaaid heeft, nou ja dat weet je zelf ;-) Maar het pak heeft niet echt tijd om te settelen, er komt weer meer aan eind van de week… Das voor jullie toerskieers niet best.

Nee echt steil rijden zal er voorlopig niet inzitten.

It's all about the turns duuuuuude!

@Rogier
Het valt me op dat je vaak met een rammelende fototas skiet. Waarom niet in je rugzak. Lijkt mij heel irritant en tussen de bossen ook nog risico om achter een tak te blijven hangen.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

@Peter30 Tsja, al wil ik vrienden zo gek krijgen dat ze op mij wachten voor foto’s dan wil ik zo snel mogelijk zijn… En dan moet mijn camera wel snel pakbaar zijn… Vandaar.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie