Zelf ski's testen

Rogier op 27 november 2013· 11 reacties

null
Zelf ski’s testen in Zoetermeer

Opzoek naar een nieuw paar ski’s of board? Wil jij weten of je wel op de goede latten staat? Probeer het uit! Aanstaande zaterdag heb je in Snowworld Zoetermeer de mogelijkheid om ski’s en snowboards te testen. Alle grote merken staan er. Het is dus een unieke mogelijkheid om veel verschillende ski’s en snowboards onder je voeten te klikken. Zo weet je aan het eind van de dag zeker welk paar ski’s, of welk snowboard voor jouw het meest geschikt is. Niets werkt namelijk beter dan zelf testen.

Testen in een hal
Nu hoor ik jullie denken: “Testen in een skihal dat is een lastige opgave. Een hal is niet steil of lang genoeg.” In een skihal kun je heel goed de aard van een ski voelen. Lange bochten korte bochten, het is allemaal mogelijk. Natuurlijk is het niet hetzelfde als een echte berg, en je zult ook geen meter poeder vinden voor een dikke poederbak. Maar je krijgt een prima idee van de ski of board. Door de zeer effectieve opbouw van een skihal kun je wel in een hele korte tijd lekker veel ski’s of boards uitproberen. Na een middag in een hal weet je echt wel welke ski’s of boards je het prettigste vind.

Welke merken
Op deze uitgebreide skitest staan de volgende snowboardmerken: Bataleon, Flow, Jones, K2, Nidecker, Nitro, Ride, Rossignol, Salomon, Völkl en Yes. Voor de skiër staan er Atomic, Blizzard, Dynastar, Elan, Fischer, Head, K2, Liberty, Line, Movement, Nordica, Rossignol, Salomon, Stöckli en Völkl.

Alle grote merken zijn dus vertegenwoordigd. Van elke ski of board staan er over het algemeen een hele serie met verschillende maten zodat iedereen een goede ski op maat kan proberen. Ideaal dus.

Hoe, waar, wanneer en hoe laat
Aanstaande zaterdag 30 november in Snowworld Zoetermeer kun je tussen 13:00 en 18:00 uur terecht voor het testen. Voor vier uur entree betaal je deze middag € 24,95. Kaartjes koop je bij de kassa. Vergeet geen legitimatiebewijs, deze heb je nodig om de spullen mee te krijgen om te testen. Ook is het handig voor de skiërs om de milimeter maat van je schoenen te weten, deze staat net naast de zool, zo kunnen de mannen en vrouwen die de ski’s skiklaar maken zeer snel de binding op de goede maat zetten.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Zeker doen! Als je op zoek bent naar nieuwe ski’s is het zeker de moeite waard, of als je gewoon eens verschillende dingen wil uitproberen. Het is zeer leerzaam. Niet alleen kom je veel te weten over de verschillende eigenschappen van ski’s, maar ook over je eigen voorkeuren (wat je nu eigenlijk zoekt in een ski).

Inderdaad een grote aanrader. Heb zo mijn huidige ski’s gevonden door de test dag van september-oktober.

Full time Bourgondiër, parttime arbeider.

Alle grote merken zijn dus vertegenwoordigd.

Jammer dat Burton en Lib Tech niet in het rijtje staan…

In Landgraaf is het test-event trouwens aanstaande vrijdag vanaf 19u.

Can't wait for the snow!

Kan er helaas niet bij zijn…! Dan maar proberen in Oostenrijk wat te testen

Let it snow

Heb vorig jaar ook meegedaan aan zo’n test-event bij Skidôme in Rucphen. Heb toen pas gemerkt hoe ontzettend groot het verschil is tussen alle merken. Het wordt dan duidelijk dat ieder merk zijn eigen unieke karakteristieken heeft.

Erg grappig om mee te maken dat je bij het overstappen naar een totaal ander soort board ineens nog amper kan sturen omdat je een hele andere balans moet gaan vinden.

Ik betwijfel of je daar de aard van skies kan testen, althans voor ver gevorderde skiers. Ik kan me niet voorstellen dat ik in 300m GS of RC skies kan testen. Immers skiet dit het lekkerste op tempo.

Daarnaast ervaar ik skien in de hal altijd als skien op ‘zand’, zo voelt het althans.

Het testen van diverse soorten lijkt me zeer interessant. Maar ik heb het idee dat het op zaterdagmiddag nogal druk zal zijn.

Ik ga elk jaar in deze periode op een zaterdagochtend een paar uurtjes in Landgraaf of Zoetermeer skieen. Ik begin dan omstreeks 09.00 - 09.30 uur en stop er rond 11.30 uur mee. Na 11.30 uur wordt het altijd drukker.

Als het te druk wordt moet je beneden bij de lift en/of boven wachten tot je aan de beurt, Een van mijn slechte eigenschappen is dat ik niet van wachten houdt als het niet nodig is.

Heeft iemand een andere ervaring op zaterdagmiddag ?

Ik was afgelopen zondag naar SWZM omdat de" ski experience" een gratis clinic gaf. Toen ik daar aan kwam wist ik ineens weer waarom ik 's winters nooit in het weekend naar Snowworld ga .De clinic was leuk en leerzaam maar…wat een drukte daar!!!
Als er niets bijzonders te doen is, is het al veel te druk. Laat staan als er iets gratis is!
's Middags is het altijd drukker dan in de ochtend, zelfs door de weeks.

Weet iemand nog meer data van dergelijk test events?

Hoeveel paar ski’s en hoe lang per paar kan je op zo’n testdag testen?
Testdagen in het buitenland alleen op de site van het merk zelf of op de site van de plaats zelf te zien?
Of zijn er ook nog sites waarop overzicht van alle testdagen te vinden is?

Hoe gaat het testen buiten zo’n testdag om in zijn werk?
Hoeveel minuten lang mag je een paar ski’s testen?
Wat is normaal betreft het aantal te testen ski’s? 2? 3 echt max lijkt mij die nog nooit getest heeft :)

Er staat kosteloos, maar wat dan als je toch geen ski’s bij bijv. Duijvenstein afneemt?
Wat zijn de beste dagen/momenten om te testen? (vroeg in de ochtend ivm piste preparatie?)

Voorkeur voor Snowworld locaties?
Zelf was ik afgelopen week even langs Zoetermeer gegaan, maar volgens mij is piste 3 daar net iets beter geschikt qua stijlheid om langer/makkelijker snelheid te houden dan Landgraaf waar naar mijn idee de piste iets sneller vlakker/minder stijl wordt dan in Zoetermeer… of heb ik dat verkeerd gezien?

Gratis testen bij bijv. Duijvenstein lees ik wel e.e.a. op hun site en op het forum, maar toch nog eea nog niet helemaal duidelijk.

nieuw draadje met bovenstaande vragen geopend…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie