Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dak van skihal in Peer geraakt door storm

Roel op 18 januari 2018· 4 reacties

Nu de storm is gaan liggen wordt duidelijk hoe groot de ravage is. Niet alleen de Alpen hebben er last van, maar ook een skipiste dichterbij huis. In het Belgische Peer zullen ze voorlopig niet meer kunnen skiën. Een deel van het dak van skihal Snow Valley is gaan waaien.

Verlengde piste

Het betreft het bovenste, verlengde deel dat afgelopen jaar is geopend. De rukwinden hebben een deel van het dak, volgens de brandweer een oppervlak van 25 bij 15 meter, eraf geblazen en de platen zijn naast de piste tegen de grond gesmeten. De brandweer heeft het terrein voorlopig afgesloten omdat de platen kunnen gaan waaien.

Net nieuw

Vorig jaar hebben we deze hal nog bezocht voor een review. Toen was de hal net verlengd en het is cru dat net dit deel door de wind gegrepen is. Hieronder zie je het filmpje wat we toen maakten. Er kan voorlopig uiteraard niet meer geskied worden. Omdat het dak deels weg is, kan de sneeuw ook niet meer gekoeld worden.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.
Jst8118 januari 2018 · 14:06

Dat ziet er niet zo best uit!!!
We hadden nog een dagje Peer in de planning voor onze skivakantie in Februari… dat wordt uitwijken naar een andere hal…

MiTi18 januari 2018 · 14:29

Heftig zeg! 😱

Winter is coming
Vivace18 januari 2018 · 21:33

Het zal de komende weken dus extra druk worden in Landgraaf.
Er zijn immers nogal wat mensen die net voor het krokusverlof nog eens terug hun skigevoel willen uitproberen indoor.

Glide on!
Roelauteur19 januari 2018 · 14:28

De skihal meldt net dat de reparatiewerkzaamheden in volle gang zijn, en ze misschien morgen weer openen. Het valt waarschijnlijk dus mee met de schade.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Plaats een reactie