Er komt de komende zeven dagen nog geen einde aan het mooie zonnige maar ook droge weer. Mogelijk duurt het zelfs nog iets langer voordat we weer sneeuw van betekenis krijgen. Dat dreigt voor de Franse skigebieden een probleem te worden met het oog op de naderende kerstperiode omdat er niet overal besneeuwd kan worden. Toch zijn er volgende week kleine lichtpuntjes. Meer daarover in dit video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

mooi bericht roel! minder mooi nieuws helaas, Ga met kerst ‘gelukkig’ naar Oostenrijk dus hopelijk valt het mee; maar ben toch erg benieuwd naar de condities die ik daar ga aantreffen…

http://www.weerplaza.nl/wintersport/frankrijk/risoul-und-var…

Klopt hier dan niets van wat op weerplaza staat?

Hallo Roel,
Bedankt voor je dagelijkse updates, ik volg ze elke dag en wacht met spanning af of de sneeuw wel blijft liggen. Volgende week gaan we naar Montafon.
Nu heeft het gebied sneeuwkanonnen maar deze kunnen alleen ingezet worden bij een minimumtemp. Zet zo’n sneeuwkanon wel zoden aan de dijk met dit weer?

hallo roel,

ik zie net dat het skigebied in brandnertal weer dicht is klopt dat??
aangezien wij vrijdag die kant op gaan.

Hmmm, zit van 21 tot 28 december met het gezin in Valfréjus. Wordt nog spannend denk ik. Anderzijds duurt het nog bijna 2 weken.

@JeffreyM jawel maar dat is letterlijke output van één model, waarschijnlijk GFS. Daar laat ik in het filmpje ook een kaart van zien. Maar het feit dat een model extreem ver vooruit kan kijken wil niet zeggen dat het betrouwbaar is.

@Hariette, dat verschilt heel erg per dal. Op veel plaatsen kunnen ze wel spuiten, vooral 's nachts maar boven de inversie (boven 1000m) en in de zon ligt de temperatuur overdag ver boven nul. Dan wordt het lastiger en dat is waar Serre Chevalier last van lijkt te hebben.

@rovako, als je twijfelt altijd even op de plaatselijke website kijken.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Zo te zien is het daar tijd voor een Genua depressie :) wat een bruine bedoeling…

Not all who wander are lost

Het komt heus nog wel goed, ik volg het weer al jaren en meestal blijft een hogedruk gebied max 2 weken liggen. Oke is ook wel eens 4 weken blijven hangen maar ik denk dat ie nu gewoon tijdigt ophoepelt en de sneeuwbuitjes over de Alpen laat gaan :-)

Hoi Roel,

21 dec zitten we in lermoos.
Wat denk je daarvan?

Iemand een update over de condities in Chamonix?

Het is zo lastig te voorspellen. Zojuist op weeronline gekeken voor Serfaus en daar geven ze aan dat het halverwege volgend week weer volop begint te sneeuwen. Er is voor nu gewoon geen pijl op te trekken dus wachten we maar in spanning af.

Ik ga naar de Franse Alpen, La Joue du Loup/Superdevoluy en daar ligt nog altijd wel wat sneeuw, maar met de heerlijke zon die daar op dit moment schijnt maak ik me nogal zorgen. Aan de andere kant heb ik nog 3 weken de tijd, want ik ga op 29ste daar heen, dus hopen dat het dan beter is.

Iemand meer nieuwtjes of ervaringen over de Franse Alpen, La Joue du Loup/Superdevoluy?

Graag hoor ik ze nog van jullie! :)

Eind volgende week gaat het goed komen. Ik weet het zeker.

@Roel welke gebieden liggen er het beste bij, en waar ziet het er het beste uit voor de kerstperiode? Heb namelijk de optie gekregen om mijn bestemming te wijzigen van mijn reisorganisator… , maar weet niet goed of ik dit ook zou doen? Normale bestemming was valloire…

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

zit ik bijvoorbeeld in tignes goed? en zeker van sneeuw? dat vermoed ik wel.?

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Leuke verspreking @Roel (Chronicles of) Narnia ehhh Varnia :-)

@Sven3 dat is goed nieuws! Voor huidige Franse begrippen heeft Val Thorens van de laatste dump aardig wat meegekregen dus kijk of je daar nog terecht kunt?
@Jürgen, ja moest er zelf om lachen. Als ik me goed herinner lag daar wel genoeg sneeuw!

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel het zal tignes worden, andere accommodaties vallen buiten het budget helaas…
Ook niets mis mee denk ik, daar word al volop geskied :D

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Ik sluit me bij @maliviski aan: het komt vast wel goed eind volgende week!

(waarom geen idee, misschien moeten we gewoon optimistisch blijven)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

net terug van Serfaus(O) ski-opening! zaterdag is daar een klein laagje bijgevallen,de volgende dagen waren volle zon , gisteren was het precies een zomerdag!Pistes liggen er zeer goed bij,maar idd er mag een pak sneeuw bijkomen!!!
Op naar de volgende !!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie