Een week van uitersten dat wordt het! De komende dagen krijgen de Noordalpen eerst een föhnstorm voor de kiezen en temperaturen tot lokaal boven de 15 graden. Op kerstavond begint het vanuit Frankrijk af te koelen en er gaat (veel) sneeuw vallen, nog voorafgegaan door regen, die zich over de hele Zuidalpen uitbreidt. Pas 2e kerstdag is ook het noorden van Oostenrijk aan de beurt maar met minder sneeuw dan in het zuiden. Meer hoor en zie je in dit extra lange video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

@roel hoe zijn de condities in flaine frankrijk denk je?

“Aan de zuidkant kan dit oplopen tot misschien wel meer dan anderhalve meter” Roel, dit jaar (komende vrijdag) ga ik naar Risoul en met dit soort teksten maak jij spontaan mijn hele zondag een topdag!

@Roel wat kan VT verwachten de komende week?

laat maar vallen daar int zuiden whoehoe… nog 13 dagen!

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Ik vind het altijd wel jammer, dat Roel niets verteld over het Sauerland. Heel veel landgenoten brengen daar hun vakantie door.

Als je de
verschillende weerberichten moet geloven ( ik weet onderhand niet meer welke een beetje goed is), wordt het daar ook kouder. Maar de een voorspeld regen, de ander weer sneeuw, en weer een ander zon. Tja…

Het lukt hun nog steeds enkele pistes open te houden. Maar hoe lang nog… Of worden de vooruitzichten toch iets beter, zodat er sneeuwkanonnen aan kunnen?

Geniet van elke dag, het leven is al kort genoeg!

@chantal de condities kan je zelf checken op de webcam van Grandmassif of de sneeuwverwachtingkaart van deze website. Zoeken op Flaine. Zoals ik het zie valt daar zo’n 30 cm.

life is a beach, or a pile of snow

@Roel Valt VT nog onder de Zuidalpen?

@roel
begrijp ik het goed dat de kaarten toch met enige zekerheid sneeuw af geven voor tirol?

@Roel: wij trekken volgende week naar het juragebergte. Enig lichtpuntje dat het koud genoeg wordt dat het daar ook sneeuwt? (900-1600m)

Ik zit nu in saalbach-hinterglemm (leogang). Pistes liggen er prima bij hoor!

Ik schrok wel een beetje toen ik de sneeuwkaart zag! Allemaal rode kleuren haha

Gang is alles

roel! wij vertrekken morgen naar val thorens, hoe kut gaat het worden?

@Maartje, in het Sauerland heb je deze week weinig te zoeken, of je moet van wat restjes kunstsneeuw houden. Het is er te warm voor een fatsoenlijk sneeuwdek. Als er iets positiefs over te melden is lees je dat hier natuurlijk ook!

Te zacht voor sneeuw geldt eigenlijk voor alle gebieden beneden 800m. Daarboven sneeuwt het af en toe maar pas boven 1500m zit je deze week redelijk veilig, in de Zuidalpen nog iets lager. Val Thorens is geen Zuidalpen maar Westalpen, daar kun je rekenen op zeker 30cm verse sneeuw.

Check verder vooral ook de sneeuwverwachtingskaart via https://www.wintersport.nl/weersneeuw/sneeuwverwachting…. Je kunt je dorp daarop invullen en die geeft een goeie indicatie van wat er gaat komen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Ik zie bij Fiss Ladis Serfaus staan dat de dalafdaling gesloten is. Uit eigen waarneming kan ik echterelden dat alle dalafdalingen prima zijn en dus ook open. Verder prima condities hier in Fiss. Hoewel maar de helft van de pistes open is is het overal prima te doen.

Hoi Roel en andere lezers van Wintersporters.nl,

Weet jij of iemand anders van de lezers hoe Kaprun is als dorp (sfeervol?) en skigebied? Heeft Kaprun genoeg skipistes of moet je dan naar Zell am See om leuk te kunnen skiën? Heeft iemand ervaring met dit dorp en skigebied, zo ja zou je dit willen delen? Alvast bedankt voor je reactie!

Groeten Martijn

Wij zijn gister aangekomen Wald - Zillertal. Vandaag op de pistes van Wildkogel geskied, echt prima condities en gewoon goede sneeuw! Echt geen enkel probleem. Complimenten voor de preparatie van de pistes. En… Lekker helemaal niet druk

Wij vertrekken donderdag naar Ortisei Italie….precies goed volgens mij….!!!

Hier in val Gardena liggen de pistes er zeer goed bij. Complimenten aan de Italianen @ seiseralm

En hoe zit het met solden gaat daar veel sneeuw vallen zit daar nu

En hoe zit het met solden gaat daar veel sneeuw vallen zit daar nu

het sneeuwde wel 2 cm vanavond in Val Thorens…
morgen zon, pas dinsdag / woensdag verwachten we meer wit.

het wordt wel nodig, want er komt aardig wat gras en steen doorheen op veel plaatsen

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie