Live fotoreport: Absolute topcondities in Franse Alpen

Rogier op 20 februari 2018· 6 reacties

Echte topcondities
Echte topcondities

Wat verse sneeuw op zaterdag, een heerlijk zonnetje en frisse temperaturen. De vakantiegangers die nu in de Franse Alpen zitten die treffen het. Want de condities zijn echt grandioos. Voor de locals is het weer even wennen want het is nu wachten bij de liften. Maar met zulk heerlijk weer is dat natuurlijk geen ramp.

Wat verder uit gebied

Omdat het nu nogal druk is op de pistes zoek ik het momenteel iets verder op naast de pistes. Mooie en lange off-piste afdalingen zodat we zo min mogelijk in de rij bij de liften hoeven te staan. Juist omdat het nu zo druk is met vakantiegangers in de skigebieden zijn de wat ingewikkeldere off-piste lijnen erg rustig. Alle skileraren, seizoenswerkers en andere locals moeten nu hard werken. Dus het is het moment om mooie tochten te skiën.

Maar in dit geval zeggen plaatjes meer dan duizend woorden…

Vanmorgen heerlijke sneeuw op steenworp afstand van Pelvoux
Vanmorgen heerlijke sneeuw op steenworp afstand van Pelvoux

Sneeuw op de berg en in het dal, zoals het hoort
Sneeuw op de berg en in het dal, zoals het hoort

First tracks, dagen lang
First tracks, dagen lang

Genieten
Genieten

null

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Geweldig!

Mag ik vragen hoe hoog jullie toeren? Condities hier zijn wel okay, maar zeker niet zulke diepe poeder als ik zie op sommige foto’s?

Freeride = Life

Dat mag je zeker vragen ;-). Dit zijn foto’s van de off-piste runs van Puy (Tussen de 2700 en 1800) en naast het gebied van Pelvoux met een stukje omhoogvellen (2700-1500)

*bericht bewerkt door Rogier op 20 feb 2018 16:37

Click. Click. Peace

Rogier in 50 shades of White. de BDSM-meester van wintersporters.nl. Hij kluistert ons aan het beeldscherm en pijnigt ons met deze foto’s

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

LOL ;-)

Click. Click. Peace

ZALIG!!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie