In het Clarée dal tussen de grote gebieden van Serre Chevalier en Via Lattea vind je een dal perfect is om te skiën. Genoeg hellingen in alle moeilijkheidsgradaties. Maar hier geen enkel skigebied. De natuur is hier nog de baas. Wel vind je hier, net als door de gehele Alpen, berghutten hoog in de bergen. Hutten waar je heen kunt wandelen of toerskiên om daar een nachtje overnachten. Genieten van de natuur of als startpunt voor een hogere toerskitocht. Het leven in deze berghutten is vrij eenvoudig, maar dat is juist wel lekker rustgevend. Ik zat in Refuge Buffère, een erg aangename en prettige hut met een zeer sympathieke huttenwaard.

Mocht je dit nou zonde vinden van je wintersportvakantie, denk er dan ook eens aan om in de zomer naar zo’n berghut toe te wandelen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

havana25 februari 2018 · 09:58

Mooi filmpje weer! Paar vraagjes

  1. Heb ik het goed gezien dat je maatje met de Meidjo-binding telemarkt?
  2. Hoe bevoorraden ze die hutten? Met de sneeuwscooter?
  3. Ik neem aan dat je ook niet kunt douchen enzo?
Rogierauteur25 februari 2018 · 11:52

@havana
1 Ja, als je vragen hebt stel ze in PM dan forward ik ze door naar Raph… ;-)
2. Deze hut hier met een quad op rupsbanden. En grote zaken met helikopter. De meeste andere hutten met helikopter. Zeker de hutten hoog in het hooggebergte.
3. Meestal niet. In deze hut toevallig wel. Maar dat is enkele uren per dag en per keer douchen kort, enkele minuten. Dus het is wel echt back-to-basic…

Click. Click. Peace
japser25 februari 2018 · 12:16

Ook al gezien voor de douches: 2 euro per minuut… Dus moet je zelf overwegen wat je wilt.

Rogierauteur25 februari 2018 · 12:28

@japser En daarna is de douche in het dal des te lekkerder…

Click. Click. Peace
TonWisman25 februari 2018 · 15:06

Doe mij maar een “winterraum”. Back to basic heeft geeft voor mij veel meer belevingsgevoel. Zelf vuur maken en koken en met een clubje mensen op een paar vierkante meter. O ja, en niet douchen omdat er geen stromend water is😁. Maar dit zag er ook goed uit.

*bericht bewerkt door TonWisman op 25 feb 2018 15:36

Arno525 februari 2018 · 15:13

“zonde van je wintersportvakantie”

Geloof me; dit geeft je ‘wintersportvakantie’ een belevenis die je nooit meer vergeet, terwijl je over een paar jaar niet meer weet waar je toen op die bewuste wintervakantie was en hoe de pistes waren.

Rogierauteur25 februari 2018 · 16:20

“zonde van je wintersportvakantie”

Geloof me; dit geeft je ‘wintersportvakantie’ een belevenis die je nooit meer vergeet, terwijl je over een paar jaar niet meer weet waar je toen op die bewuste wintervakantie was en hoe de pistes waren.

Arno5 op 25 feb 2018 15:13

dat is zeker waar!

Click. Click. Peace
Tiny-M26 februari 2018 · 11:47

1x in de zomer gedaan, maar denk niet dat ik het nog eens voor de lol doe. Dat was nog in een ‘luxe’ hut, met privé kamer (gelukkig, want hele slaapzaal lag vol met militairen die er al weken zaten en dat was goed te ruiken) en we konden douchen met muntjes (ik heb er nogal wat ingegooid). Wel lol gehad en een mooie tocht boven gedaan, maar ben toch meer een luxepoes…

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.