Op wintersport met vrienden of familie?

Rogier op 03 januari 2014· 21 reacties

null
Knallen met vrienden in de ochtend

Als er een vakantie is die of een echte familie- of een echte vriendenvakantie is dan is het wel de wintersport. Wintersport is namelijk leuk voor alle leeftijden en het moet wel gek lopen wil jij in je vriendengroep geen mede-wintersporters vinden. Op de pistes zie ik bijna evenveel vriendengroepen als families. Het ene gebied duidelijk meer ouders met kinderen en het andere gebied biedt meer voor vriendengroepen die helemaal uit hun dak willen gaan.

Genieten
Het is natuurlijk altijd genieten op de wintersport. Of je nu met vrienden lekker uit je dak gaat op de pistes en daarna in de après-ski of dat je met je familie op stap bent. Deze week voelde ik het plezier van beide manieren van skiën. Alles in een dag nog wel. Na deze dag kon ik niet kiezen waar ik het meest van had genoten, het skiën met met familie of het knallen met een groep vrienden. Ik begon woensdag met een groep vrienden.

Knallen
Om 9:00 stonden we bij de liften. Door wat inside-information wisten wij dat een bepaalde lift voor het eerst zou opengaan met een aantal beveiligde maar ongeprepareerde pistes. Dat werd knallen geblazen. Het was super gezellig in de lift. Flauwe grappen en lachen, je kent het wel. Eenmaal in de helling knalden we achter elkaar aan. Highfives na elke afdaling. Op elkaar letten maar tegelijkertijd lol hebben met elkaar dat is misschien toch wel het mooiste wat er is. Ik ski het meest met een hecht groepje skivrienden en dat is gewoon briljant. We weten wat we aan elkaar hebben en we genieten allemaal evenveel van de sneeuw.

null
Knallen met mijn nichtjes in de middag.

Nichtjes
Maar ik kon die ochtend maar tot een uurtje of 12:00 skiën want ik zou die middag met mijn nichtjes gaan skiën. Ik vond het eerlijk gezegd wel moeilijk om me los te trekken van die poeder op de pistes. Maar ja, ik had ook wel zin om met mijn nichtjes over de pistes gaan glijden. Dus stapte ik iets over 12 de stoeltjeslift in met die jonge meisjes. Ik was meteen de ‘stoere ochtend’ vergeten. Want wat hadden die meiden een verhalen. Bochten over omgevallen bomen, skileraren die grapjes maakten, het leren van achteruit skiën en grote verhalen over sprongetjes in een kindersnowpark. Die enthousiasme die ik daar merkte was dezelfde waar ik die ochtend mee op de piste had gestaan. In één woord Fantastisch. Maar het werd nog mooier.

‘Yihaa poeder’
Niet de gehele piste was geprepareerd. Een deel hadden de bully’s in poeder gelaten. Meteen wilden de nichtjes daar in. Wat zo meldden ze netjes, “verse sneeuw op de piste dat mag en is niet gevaarlijk”. En belangrijker, buckels en verse sneeuw dat is mooiste wat er is natuurlijk (Ik was meteen de trotse oom toen ik dat hoorde). Dus de meiden wilde door de niet geprepareerde poeder. Ik wist niet wat ik hoorde toen ze de eerste bochten maakten ‘yihaa poeder’, ‘he kijk daar spoorloze sneeuw’ (sic), ‘ik zweef’ ‘zie je de poeder vliegen’. En na deze afdalingen gingen we door de buckels, want ook dat is geweldig. Als ik de meiden geloof dan is alles op ski’s gaaf en geweldig. Ik kan het alleen maar met ze eens zijn.

Tsja, wat mijn voorkeur heeft dat weet ik niet, gezinsvakanties met mijn broer, zussen, ouders en alle kinderen. Of knallen met vrienden. Afgelopen woensdag genoot ik op beide manieren evenveel. Hoe zit dat bij jullie. is wintersport een familievakantie of een vriendenvakantie?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

geen wintersportende familieleden ook geen (achter)neven (achter) nichten (achter)ooms of (achter)tantes, moet het dus doen met vrienden,
Maar om eerlijk te zijn moet er ook niet aan denken om met mijn familie op wintersport te gaan in de winter, want sporten zit helemaal niet in de familie. (tenzij bier naar je mond brengen sport is)
geef mij maar vrienden die dezelfde passie hebben, heb daar altijd een supertijd mee tijdens wintersport

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Wij hebben dit keuzeprobleem opgelost door meerdere keren te gaan.
een keer vrouwtje en ik
een keer mannenvriendenclub
een keer damesvriendenclub
een keer meerdere families met de kids in een groot chalet
iedere keer heeft een eigen sfeer, zonder dat je kan zeggen wat het beste is.

Inderdaad, waarom kiezen? De ene keer alleen met vriendin, de andere keer ook de kids mee en om het af te maken een tripje met vrienden.

Bij ons het nog echt een mannen vakantie met 8 vrienden elk jaar. Is echt fantastisch is echt de week waar ik het hele jaar naar kan uitkijken.

Maar het lijkt me ook fantastisch als ik over een aantal jaar samen met mijn dochtertje(welke nu 6 maanden) over de pistes kan knallen!!!

@Birdheart
volgens mij hebben wij dezelfde familie…

mijn oom lag in het ziekenhuis aan het infuus, het eerste wat mijn familie deed was een bavaria etiket opplakken, dit geeft een beetje aan wat voor familie dat is.

don't count the days, make the days count !

@Birdheart
volgens mij hebben wij dezelfde familie…

mijn oom lag in het ziekenhuis aan het infuus, het eerste wat mijn familie deed was een bavaria etiket opplakken, dit geeft een beetje aan wat voor familie dat is.

don't count the days, make the days count !

Ja Rogier, voor jou heeft skiën met je familie nog een extra dimensie natuurlijk, omdat jullie elkaar toch wat minder vaak zien dan de gemiddelde familie. Maar volgens mee heb je de perfecte sneeuwwitte middenweg weten te vinden ;-)

Kom nu al 13 jaar in Châtel, Portes du Soleil met mijn familie.
Heb hier een mooi chalet: Le Ciel Bleu en altijd afgewisseld met vrienden.
In het begin alleen met mijn oude vrienden, vanaf mijn 20ste elk jaar n ander skigebied. Laatste jaren hiervan op camping Schwarzsee bij Kitzbuhel. Altijd super gezellig. Gaan met zn 2en(vrouw en ik) in Februari naar Kirchberg lekker verzorgd in `n hotel.
en ff terug naar de camping.
Hopen dat mijn vrienden ooit nog naar Châtel komen om te skieën.
Conclusie: skieën = altijd leuk!!!

Ik heb geen keuze :P
Ga met m’n ouders en broertje op wintersport

Gang is alles

Bij mij doet helemaal niemand in de familie aan wintersport, dus dan is de keuze niet zo moeilijk ;)

Van huis uit gingen we nooit terwijl ik het altijd wilde, met mijn schoonfamilie twee keer geweest, met mijn vriendin samen en met vriendengroep en uiteindelijk ook één keer met mijn eigen familie. Alle keren was het gezellig en het maakt mij niet uit met wie ik ga, zodra mijn board onder gebonden is vind ik het allemaal goed.

🏂

Mijn ouders, zus en ik gaan altijd met een bevriend gezin met kinderen van ongeveer mijn leeftijd. win win situatie :)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Ik ski met man en twee zonen. De zonen willen nog steeds graag met de ouders mee. De oudste, die komend jaar gaat studeren, heeft zelfs al aangekondigd gewoon weer mee te willen. Supertof. Al hebben we niet allemaal hetzelfde tempo, in de lift met z’n vieren blijft toch gezellig en dat geldt ook voor: filmpjes van elkaar maken, samen de mooiste routes uitzoeken en tussen de middag patat met worst of Kaiserschmarren eten.
Ons voornemen: als de jongens ooit zelf kinderen hebben met de hele familie richting sneeuw (ben alleen bang dat we dan wel een oppas mee moeten nemen, want opa en oma willen zelf ook skiën ;P).

De week met kerst met het gezinnetje en komende week met manlief, broer en beste vriend. Dat elk jaar, top!

Wat een geluk hebben vele mensen hier. Meerdere keren !! , meestal minimum twee keer !! .
Allemaal mensen met veel geld denk ik. Ik wou dat ik dat ook kon zeggen . Dan zou ik zeker ook één keer met mijn vrouw gaan ( alhoewel zij niet graag op skiverlof gaat ) en één keer met vrienden. Helaas heb ik niet de middelen om meer dan één keer te gaan .
Het heeft allebei wat . Vlammen met de vrienden en wat rustiger met de vrouw.

@ Gast422; heeft volgens mij niets te maken met veel geld hebben maar is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen. ;)
Ik ga jaarlijks ook slechts één keertje skiën en geniet daar samen met mijn ouders (paps gaat mee skiën, mams houdt het liever rustiger) volop van.
En ja, ik ga reeds sinds mijn achtste samen met mijn ouders naar de wintersporten, regelmatig gaan er wel enkele bevriende koppels of zo mee.

ski heil | Um zu wissen wohin man will, muss man wissen woher man kommt.

@Droopy-d
Ik heb geen familie in eindhoven, dus vrees van niet, mijn familie zou er trouwens Heineken stikker op plakken en nooit bavaria :P onze “familiewapen” is dan ook een Heineken vlag met hier en daar een kleine twist :D

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Wij zijn altijd met de familie gegaan sinds ik een jaartje of 4 was. Vaak ging er dan ook een familie mee met kinderen van ongeveer de leeftijd van mij en mijn broer.
Nu ga ik alleen nog samen met mijn broer, omdat het voor mijn ouders toch wat te duur is geworden. Voor mij en mijn broer is het natuurlijk ook wel duur, maar het is voor ons de vakantie die we niet kunnen overslaan.

Net terug van een weekje Val Cenis. Mijn vrouw en ik zaten in het ene appartementencomplex en mijn zwager, schoonzus en hun twee zoontjes (4 en 6) in een ander complex, 1 km verderop. Vanwege laat boeken kon zelfde complex niet meer. 's ochtends hebben we steeds met zijn allen geskied, dwz mijn vrouw en ik sloten wat later aan. Onze neefjes wilden namelijk elke dag meteen skiën. Heerlijk was dat skiën met die mannetjes: zij genoten zo ontzettend van het (leren) skiën dat wij ook dubbelop genoten. 's middags had de oudste skiles en de jongste ruste uit of ging nog even met de ouders skiën. Dat betekende dat mijn vrouw en ik de middagen gebruikten om moeilijkere pistes te doen en het gebied wat uitgebreider te verkennen. En dat hebben we zo alle dagen gedaan. Een heerlijke combi. Zo leuk, dan we nu toch overwegen vaker in een “drukke” week met hun mee te gaan ondanks dat wij eigenlijk ook kunnen kiezen voor een rustige week.

Mijn familie heeft niks met wintersport, dus gewoon lekker met de vrienden naar de sneeuw. Zijn altijd geweldige vakanties, ik kijk hier ook altijd meer naar uit dan naar de zomervakantie.

Mij maakt het niet veel uit , Laatste keer ben ik geweest met een groep samengesteld met “meet en greet” van wintersporters.be , in maart wss met 2 vrienden en mss nog aangevuld met meet en greet , vorig jaar met famillie geweest . Je maakt het zelf plezant ,

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie