Skigebied battle: Ischgl of Ski Arlberg

Rogier op 19 januari 2014· 44 reacties

null
Ski Arlberg

De vorige Skigebied-Battle is alweer een tijdje geleden. Dus tijd voor een nieuwe discussie welk skigebied jullie het beste vinden. Dit keer twee toppers uit het geliefde Oostenrijk; Skigebieden die op een aantal vlakken goed met elkaar te vergelijken zijn zetten we tegenover elkaar. Maar er blijven altijd grote verschillen bestaan. En elk gebied heeft vaak zijn eigen fans. Welk gebied moet de Battle winnen tussen Ischgl en Ski Arlberg? Ik ben benieuwd

Dit schreven wij in de Skigebieden top 50 in ons uitverkochte Glossy Anton:

Ski Arlberg
Lech en Zürs staan gezamenlijk met buurman St. Anton in deze ranglijst. Hoewel beide gebieden dezelfde liftpas delen, zijn deze niet per geprepareerde piste verbonden (enkel per skiroute in de richting van St. Anton naar Lech). Lech en Zürs hebben om bekende redenen koninklijke allure, waarbij Zürs nog net even wat exclusiever is dan Lech. Bontjassen, kaviaar en champagne voeren de boventoon, maar deze clientèle heeft ook gezorgd voor een skigebied dat ontsloten wordt door de modernste liften, met pistes die perfect geprepareerd zijn. Buurman St. Anton is de bakermat van het moderne skiën. Hier voert de sportiviteit de boventoon en trekt het dorp skiërs uit de hele wereld! Omdat de Arlberg een ultiem ‘schneeloch’ is hoeft men zich geen zorgen te maken over de sneeuw.

null
Ischgl

Ischgl
Het Oostenrijkse Ischgl en Zwitserse Samnaun vormen samen de Silvretta Arena. Het skigebied telt meer dan 220 kilometer piste. Voor Oostenrijkse begrippen ligt het skigebied erg hoog. Met meer dan 80% van de pistes boven de 2000 meter is het dan ook extreem sneeuwzeker. Veel wintersporters komen niet alleen voor het gevarieerde skigebied naar Ischgl, maar zeker ook voor de knallende après-ski in tenten als de Paznauner Taja, de Kuhstall en de Trofana. In het ‘Ibiza van de Alpen’ zal niemand zich vervelen. Extreem hoge kwaliteit met veel gezelligheid zorgen ervoor dat Ischgl al een aantal jaar de locatie is voor de skitest en materiaaltest van Wintersporters.nl!

Het woord is aan jullie, wat vinden jullie het beste skigebied van deze twee?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Meerdere malen in beide gebieden geweest, beiden top! Echter kies ik toch liever voor Ischgl het plaatsje is wat knusser en zeker qua apres ski net wat gezelliger.

Hetzelfde hier, maar ik kies voor Arlberg vanwege de hogere, gemiddelde moeilijkheidsgraad van de pistes (en routes !) en uiteraard de Mooserwirth.

Ook al in allebei de gebieden geweest, ik kies Arlberg en dan vooral het authentieke Lech. De pistes tussen de Rüfikopf en Zürs behoren tot de mooiste die ik ooit skiede. Qua hutjes op de pistes is Arlberg ook zoveel beter (voor oude mensen zoals ik hé).

Hangt een beetje af van de periode maar in april altijd Ischgl: door de gemiddeld hogere ligging van de pistes veel minder pistes met papsneeuw dan aan de Arlberg.

voor mij hangt het af van de sneeuw. bij veel poeder alrberg want daar ( incl lech etc) veel meer routes. bals het op pisteskieen aan komt kies ik voor ischgl. apresski is denk ik in ischgl iets heftiger, maar in beide voor de liefhebber top

Makkelijk… Ischgl!

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Ischgl it is

Ischgl!

Relax, if you can...

Wanneer de pistes open zijn zegt ook iets over de kwaliteit sneeuw.Als de pistes april/mei sluiten met een feest. Robby Williams is het dit keer in the alp geeft mijn voorkeur wel aan,ook het belasting vrije Samnaun is top. Dus Ischgl!! Top forever!!

Duidelijk arlberg!

Ski Arlberg!

Gang is alles

Erg simpel. Ischgl. Veel moderner dan ski arlberg. Infrastructuur van de liften is echt veel beter. En door de hoogte vaak veel betere sneeuw.

Ik was alfgelopen zomer in Ischgl, maar ik vond het eigenlijk een boerengat met een paar hotels. Midden in Ischgl staan nog boerenschuren! Vergelijking kan ik niet maken, want ik ben niet in Arlberg geweest.

ski arlberg natuurlijk, met de nieuwe aansluiting op warth schrocken

Voor mij duidelijk Ski Arlberg, ik hou van kilometers/mooie tochten maken, en het gevoel te hebben in de natuur te zijn. Die mogelijkheid vond ik in Ischgl beperkt, erg veel pistes naast elkaar waar het krioelt van de mensen. De dorpen zijn allemaal gezellig, maar ik beperk me hier even tot het skiën.

Vorig jaar in week 9 naar sankt anton geweest echt een heel mooi gebied ook met de bus in lech en zurs wezen skien.
En ga aankomende vrijdag een week naar ischgl dus kan er op dit moment nog niet zoveel van zeggen.
Maar lijkt me ook een mooi gebied.
En ik hou er zoiezo wel van om de gebieden af te wisselen.
Vindt serfaus fiss ladis ook een fijn skigebied trouwens.

Strass im Zillertal, waarom, ich ben dan daar ;-) ;-)

Vint je ein spellings vout mag je tie hauten ;-)

Het zillertal is ook mooi ja vooral hochfugen kaltenbach.
En dan nog 1 of 2 daagjes tussendoor uitstapje naar mayrhofen zillertal 3000.
Met het treintje.
Is ook fijn

On topic: ook in beide gebieden kort geweest.

St Anton was een regenachtige grauwe dag, die skip ik ff.
Ischgl 4 keer een dag geweest, telkens omdat het plaatje er helemaal klopt,
Lech 2 keer een dag geweest vanwege het authentieke (als je goed kijkt tussen de bentleys en bontjassen door)

Mijn keuze: Lech, dus skiArlberg. Maar dan alleen omdat het gebied heel veelzijdig is en je van warth-schröcken naar Lech naar Zürs naar st Anton kunt bewegen en in alle plaatsen een andere sfeer proeft.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Mooie battle! Beide zijn topgebieden en in beide ben ik diverse keren geweest.
De Apres ski is in Ischgl is beter, met name 's is er avonds meer te doen. St. Anton heeft daarentegen de Mooserwirth, wat mij betreft de gezelligste apres ski toko van de Alpen. Ook wat meer scandinaviers i.p.v. Russen.
Qua skigebied ook een close call, maar kies ik voor de Arlberg. Iets meer challenging en de combinatie met Lech en Zurs zorgt ervoor dat een paar schitterende runs te vinden zijn.
Qua plaatsje allebei mooi. De Pazlaunvallei waar Ischgl in ligt door zijn smalheid en steilheid wel wat mooier. Conclusie: gelijkspelletje wat mij betreft. Beide top

In beide gebieden geweest en het ook erg goed naar mijn zin gehad. Toch heb ik een voorkeur naar Ski Arlberg.
De veelzijdigheid aan gebieden is erg groot daar; wil je uitdagende afdalingen hebben en je niveau testen dan ga je naar Sankt Anton. Het niveau van boarders en skiërs wat je hier ziet is doorgaans van redelijk hoog niveau en dat zegt ook al genoeg.
Het dorp is nog redelijk authentiek te noemen en gezelligheid en apres ski mogelijkheden zijn er volop te vinden. Ik vind met name de sfeer in Sankt Anton sportiever, ‘‘puurder’’ en minder ‘‘gemaakt’’ dan in Ischgl, maar dat is persoonlijk natuurlijk !

Lech hebben wij ook een week lang bezocht en ook een heerlijke plek om te vertoeven.
Een dorp/gebied met een meer exclusief imago (en daardoor ander publiek) maar wel met heerlijke en vooral goed geprepareerde afdalingen.die doorgaans makkelijker, maar minder uitdagend zijn dan die in het gebied van Sankt Anton.

Sinds de tijd dat ons zoontje kon starten met skiën hebben wij het altijd zo geliefde Arlberg gebied verruild voor het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis waar wij al weer zo,n 5 jaar achtereenvolgens terugkeren. Voor het gezin een ideale mix van goede voorzieningen, leuke afdalingen en vooral één van de beste skischolen voor onze zoon.

Dit is wel een zwaar dilemma zo op de zondag @Rogier :D Beide gebieden hebben iets speciaals wat bijna niet uit te leggen is totdat je er geweest bent. Als ik naar pistes kijk, dan ga ik denk ik eerder voor Ischgl kiezen. Lekker toegankelijke pistes en ondanks dat er heel wat kilometers zijn een heerlijk overzichtelijk gebied.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik maar de helft / 3 kwart van de pistes in St. Anton heb gezien, een paar pistes in Zurs en al helemaal niets van Lech, maar de pistes die ik heb gedaan waren prima. Als je het gebied van Anton + Zurs + Lech gaat optellen, dan heb je wel een ontzettend groot gebied waar je terecht kunt tegenover Ischgl.

Off-piste gericht is het een makkelijkere keuze, daar wint de Arlberg met vlag en wimpel.

's avonds is het in beide dorp prima te vertoeven. Ischgl is misschien wat platter, maar Anton heeft weer de Mooserwirt ;) Geef mij maar gewoon de Antonbar. Al heeft Ischgl weer een Pacha.

@Rene Je vergeet het gebied van Warth nog :O

Gang is alles

Vorig jaar via deze site een weekendje Ischgl gewonnen en dit jaar eind april weer terug voor 5 dagen en natuurlijk naar Robbie Williams!

Allebei top gebieden natuurlijk. Daar mijn ervaringen van Arlberg iets recenter zijn dan Ischgl, laatste drie jaar vs 1995:), gaat mijn keuze naar Arlberg. Skiroute 33/56 naar Lech vond ik fantastisch. Wel opvallend dat niemand van de Arlberg kenners iets zegt over het Albonagebied. Bij Alpe Rauz rechtsaf dalafdaling door een soort couloir naar Stuben. Daar omhoog naar Albonagebied. Toegegeven kuitenkletsende tweezitter:) maar enkele heerlijke afdalingen en lekker rustig. Daarna weer afdaling naar Alpe Rauz en aansluiting met St. Anton of bus/taxi naar Zürs/Lech. Overigens ook opvallend Rendl gebied bij St.Anton wordt nauwelijks genoemd nauwelijks genoemd. Bij dalafdaling terug naar St. Anton overigens zeer goede hut (ben naam even kwijt).

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Wanneer skigebied battle tussen Baraque de Fraiture en Snowworld Landgraaf?

Haha

@Peter30 ik snap prima waarom er op deze site minder over gepraat wordt. De Albona baan omhoog (de 2 zitter waar je het over hebt) en de pistes die er onder liggen zijn voor de meeste wintersporters niet echt interessant. Voor freeriden juist je ticket naar het paradijs! En dat geldt (denk) ik ook zo voor de Rendl baan. Geen bijzondere pistes, maar wel mooi terrein.

@Mathijs! laten we eerlijk zijn, aan Baraque de Fraiture valt nu eenmaal niet te tippen

Voor off-piste waarschijnlijk St. Anton en voor après-ski zeker St. Anton maar voor het overige zou ik eerder voor Ischgl willen kiezen, ook omdat het meer aaneengesloten is. De eetgelegenheden in St. Anton vind ik soms weinig sfeervol en ook een stuk of wat liften zijn aan upgrading toe. In beide gebieden moet je het prikken wel beheersen. Naar mijn mening niet de absolute topgebieden van Oostenrijk!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie