In de verloren uurtjes in Val Thorens hebben we een aantal wintersportproducten getest die de wenkbrauwen op de redactie enigszins deden fronsen, zoals de Axiski. Volgens de makers een ‘multi-terrein slee die plezier biedt aan de hele familie’. Een stuk plastic vermomd als slee met wat extra’s dus.

Na een uurtje ravotten komen we tot de conclusie dat het een slee is waar kinderen wat moeite mee zullen hebben (je moet namelijk het touw wel omhoog trekken om echt lekker naar beneden te komen). Volwassenen komen beter op deze multifunctionele slee naar beneden. Zittend werkt het beste, staand is extreem lastig (kan ook aan onze staan-op-een-slee-skills gelegen hebben). Na een uur hebben we de twee Axiski’s maar weggegeven aan wat oudere kinderen. Blijft de vraag wel staan: wat doet het woord ‘ski’ nou precies in Axiski?

  • Prijs: € 29,95
  • Oordeel: Leuke slee, maar minder multifunctioneel dan doet vermoeden
  • Website Axiski
Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Birdheart13 november 2018 · 08:00

Als je perse wilt staan op een soort plank met een touwtje in je hand, kan je dan niet gewoon beter een gaatje maken in je board en er een touwtje door heen halen? Of zoals in afrika bananen bladeren pakken touwtje erom en heuvels afroetsen.

Toch lijkt het me wel een leuk speeltje puur als slee. Maar ook daar, dat ding oogt zo dun dat je net zo goed je jas in je broek doen en dan gewoon op je kont of rug de berg afglijden.
Of sla ik nu de plank mis @Arjen

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
sanmar197113 november 2018 · 17:50

Gaat niks boven een echte sportrodel naar mijn mening.

Skimams13 november 2018 · 18:04

Hahaha wat een onzinding. Levert vast een uurtje lol op en neemt weinig ruimte in de auto/dakkoffer in maar ik zou hem niet aanschaffen voor dat geld.

mama on a mission in the snow
Piefke13 november 2018 · 19:14

Geweldige beelden, gewoon heerlijk lol beleven en gek doen☃️☃️☃️

Zijn je knieën je lief, rodel dan altijd zonder skischoenen maar met je snowboots!¡!
Jeffvdv13 november 2018 · 19:19

Voor die 3 tientjes kan je hier nooit een miskoop aan doen toch?! Leuk voor wanneer de latten eens niet ondergebonden kunnen worden.

*bericht bewerkt door Jeffvdv op 13 nov 2018 20:10

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
Wouter819 november 2018 · 15:08

Haha, lollig ding en gaaf filmpje!
Het ziet er leuk uit om af en toe mee te spelen, juist omdat je er wat meer mee kunt dan een standaard slee. Je gaat dit toch niet de hele dag doen.

En dit gaat makkelijk in de auto. Op hun site in het filmpje laten ze zien dat je het op meer kunt gebruiken dan alleen sneeuw. Daar ben ik wel benieuwd naar, want dat is handig voor hier in NL met amper sneeuw.

Birdheart, met je jas of zoiets, krijg je hetzelfde als met een kontslee, je kunt niet sturen. Met die axiski lijkt het alsof je wel nog wat kunt doen.

*bericht bewerkt door Wouter8 op 19 nov 2018 15:10

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.