BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Ik beweeg mee! Jij ook?

Ik beweeg mee! Jij ook?

redactie op 26 juni 2018 · 0 reacties

De sportwereld slaat alarm! Nederlandse kinderen zijn namelijk wereldkampioen stilzitten. Jongeren zitten ruim 10 uur per dag en bewegen onvoldoende. Terwijl bewegen niet alleen goed is voor de fysieke en cognitieve ontwikkeling, maar ook help om betere resultaten op school of in het werk te behalen. Vandaag is de publiekscampagne gestart waarin de sportwereld iedereen oproept een petitie te ondertekenen, want jongeren moeten meer en beter gaan bewegen. Jong geleerd, betekent een leven lang plezier in sporten en bewegen!

Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten.

Petitie: ik beweeg mee

Twaalf prominente sportambassadeurs (Maurits Hendriks, Jac Orie, Gijs Ronnes, Alyson Annan, Arno Havenga, Robin van Galen, Wim Scholtmeijer, Marcel Wouda, Toon van Helfteren, Sarina Wiegman, Ronald Koeman en Foppe de Haan) hebben zich verbonden aan de petitie. Zij spreken zich uit voor onderstaande oplossingen:

  • Meer buiten spelen en een schoolomgeving die uitnodigt tot bewegen (bewegend leren);
  • Introductie toets voor het bewegen: het fysieke alfabet;
  • Minimaal 2 uur per week gymles door een bevoegde leraar;
  • Minimaal 2 sporten beoefenen en leren genieten van sport en omgaan met winst en verlies tijdens de basisschoolleeftijd;
  • Beter geschoolde trainers en vrijwilligers bij de sportverenigingen.

Beweeg jij mee? Teken de petitie via: https://www.ikbeweegmee.nl/

Wintersport in de buurt

Houd jij of je kinderen van wintersporten? Blijf in beweging en geniet van het nodige wintersportplezier in ons eigen land. Door heel Nederland zijn namelijk verschillende organisaties te vinden waar je het hele jaar door terecht kunt voor het nodige wintersportplezier. Zo zijn er bijvoorbeeld wekelijkse ski-, snowboard- of SneeuwFit-training voor jong en oud. Met onze zoekmachine vind je eenvoudig de wintersportlocaties bij jou in de buurt.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.