Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Pra Loup investeert na ongeluk in compleet nieuwe skilift

Rogier op 30 juni 2018· 2 reacties

De huidige Costebelle lift

Op 25 maart afgelopen winter viel er boven de pistes van Pra Loup een cabine van de Costebelle lift naar beneden. De cabine gleed eerst over de kabel terug waarna deze in botsing kwam met de daaropvolgende cabine. Na deze botsing viel de cabine op een geopende piste. Gelukkig zat er niemand in de cabine en was de piste ook leeg. De 62 personen die in de andere cabines zaten zijn die dag meteen bevrijd. Dit ongeluk maakt dat het skigebied van Pra Loup er nu voor heeft gekozen om deze lift in zijn geheel te vervangen.

Instabiliteit in pyloon

Na het ongeluk is men natuurlijk een onderzoek gestart hoe het heeft kunnen gebeuren. Volgens René Massette, de directeur van het skigebied, heeft een instabiliteit van één van de liftpalen voor een kettingreactie gezorgd waardoor het koppelmechanisme in het dalstation de cabine niet goed aan de kabel kon klikken.

De cabine glijdt van de piste af

Nieuwe lift

Het spreekt voor zich dat sinds het ongeluk de lift niet meer in gebruik is geweest. Voor deze zomer stond een grote revisie van deze lift op het programma. De kosten van deze standaard revisie zouden ongeveer 550.000 euro zijn maar na het ongeluk zou een grotere revisie nodig zijn. Hierdoor zouden de kosten verdubbelen. “We hebben er, gezien de kosten en de leeftijd van de oude lift, dus voor gekozen om niet voor deze grote beurt te gaan maar ons te oriënteren op het bouwen van een compleet nieuwe lift” aldus Massette. De kosten van deze nieuwe lift liggen rond de 6,5 miljoen euro. De dal- en topstations zullen gehandhaafd blijven en de lift zal logischerwijs veel efficiënter zijn.

Bevrijding van wintersporters uit de lift na het ongeluk op 25 maart

Zomer 2019

Deze keuze impliceert wel dat de lift komend seizoen niet in gebruik zal zijn. De lift zal pas in de zomer van 2019 gebouwd en opgeleverd gaan worden. Pra Loup moet het dus een jaar zonder deze cabinelift stellen. Skiërs en boarders zullen naar de Télémix de La Clappe geleid worden. Het gebied zal er alles aan proberen te doen om deze veranderde stroom van wintersporters in zo goed mogelijke banen te leiden.

Geen invloed op andere investeringen

De keuze voor het bouwen van een nieuwe lift heeft geen invloed op de andere investeringen in het gebied. Het skigebied wil vooral investeren in kunstsneeuw waarvoor een bedrag van 1,5 miljoen euro klaar ligt. Dit kan het gebied prima dragen na afgelopen seizoen waarin 12% meer omzet werd gedraaid dan vorig jaar.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Quick30 juni 2018 · 15:16

Niet per se vanwege dit nieuws, maar misschien toch maar eens een kijkje gaan nemen binnenkort! Volgens deze website een redelijke geheimtip en leuk voor gevorderden, ideale combinatie…

Mr. Slow
Rogierauteur1 juli 2018 · 12:36

@Quick Zeker leuk gebied, en de liften (ooit pijnpuntje) worden beter en beter…

Click. Click. Peace

Plaats een reactie