Ongelofelijke condities op de Mont Ventoux!

Rogier op 02 februari 2014· 8 reacties

null
Een beeld wat we niet vaak zien!

Veel Nederlanders kennen de Mont Ventoux van het fietsen. Deze ‘reus van de Provence’ is beroemd en berucht onder wielrenners. Na verschillende keren deze berg per fiets op te zijn gereden kan ik zeggen dat het een flinke klim is. Fietsers die weleens op deze berg zijn geweest zullen het skigebied zeker hebben gezien. Maar met de wind die hier vaak keihard waait kun je je nauwelijks voorstellen dat het hier goed skiën of boarden is. Afgelopen week was het er echter ongekend goed. Een Franse vriend van mij maakte er indrukwekkende foto’s.

Zelden echt goed
Het klopt dat de condities zelden echt goed zijn in dit gebied. De wind en de wisselende temperaturen zorgen zelden voor goede sneeuw. Toch is skiën of boarden in het skigebied van Mont Serein een aanrader als je een keer in de buurt bent.(Alhoewel ik er niet voor naar Frankrijk zou reizen vanuit Nederland) Mooie steile pistes en een fantastisch uitzicht op de wijnvelden van de Provence. Maar als de condities zijn zoals afgelopen week dan is de Mont Serein misschien wel de beste plek in Europa om te knallen?

Eens in de vijftig jaar
De condities van afgelopen week komen volgens de ‘oude locals’ maar een keer in de vijftig jaar voor. Anderhalve meter verse poeder met nagenoeg geen wind. Ongekende condities op deze hele mooie berg. Sylvain Conry schoot deze jaloersmakende foto’s. Wat had ik die dag graag op de Ventoux gestaan zeg. Wat een beelden, van een berg die we normaal alleen als bloedhete fietsberg kennen. Als je denkt nu snel diepe poeder te gaan pakken in het gebiedje van Mont Serein, vergeet het maar. De mistral is ondertussen deze sneeuw helemaal kapot aan het blazen. Zo is de Ventoux nou eenmaal.

null
Provence poeder

null

null
Ventoux of Japan?

null
Onderschrift

null
Het uitzicht vanuit het skigebied

null

null

null
Zo kan de provence dus ook zijn

Foto’s: Sylvain Conry

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

wat een plaatjes!!

wat gaaf !!

pow

Mooi zeg!

Schitterend om te skiën op deze beroemde berg!

kwijl

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Prachtig!

Go with the snow!

Ik neem aan dat je ami ze inlijst

Wij zitten nu 2 weken in Chantemerle. (Serre Chevalier) en kunnen een dag skiën in Puy-St. Vincent. Hoe lang doe je daar over als je van openbaar vervoer afhankelijk bent?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie