BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Met kinderen slapen in een berghut, een onvergetelijke ervaring

Met kinderen slapen in een berghut, een onvergetelijke ervaring

Rogier op 19 juli 2018 · 16 reacties

Natuurlijk zijn wij als wintersporters gek op de bergen in de winter. Het zou echter zonde zijn om de bergen in de zomer links te laten liggen. Er zijn genoeg mooie dingen te doen. Denk aan mountainbiken, racefietsen of klimmen. Dit keer neem ik jullie mee op een mooie familie-bergwandeling naar een echte berghut. Een hut die alleen te voet te bereiken is, een ervaring die ik iedereen kan aanraden.

Keuze genoeg

Er is in de bergen keuze genoeg als het om berghutten gaat. Van kleine, spartaanse hutjes tot enorm grote hutten waar je met honderden over enkele slaapzalen wordt verdeeld. Omdat ik samen met mijn 4-jarige dochtertje omhoog liep ging ik naar een wat kleine, luxere hut. Tegenwoordig vind je in de Alpen steeds meer van dit soort hutten waardoor huttentochten aangenamer worden en een breder publiek trekken.

Genieten van de natuur!
Genieten van de natuur!

Genieten van de natuur

Wat deze hutten vaak gemeen hebben is dat je echt off-line bent. Geen internet, geen 4G, weinig elektriciteit en water waar zuinig mee omgesprongen moet worden. De overdaad aan natuur maakt dat echter helemaal goed. Spelende marmotten in de alpenweides richting de hut, forellen in de rivieren, koningsarenden die hoog boven je in de lucht zweven en wat al niet meer. En dan heb ik het nog niet eens over de altijd zo overweldigende landschappen...

Moeder- en babymarmot
Moeder- en babymarmot

Onvergetelijke ervaring

Al met al is een overnachting (met kinderen) in een berghut een ervaring die je een keer beleefd moet hebben. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Daarom is er eigenlijk geen excuus om jezelf (en je familie) niet een of meerdere nachten in de natuur onder te dompelen, te genieten van de verhalen van de huttenwaard en even helemaal off-line te zijn.

Voor deze reportage overnachtten wij in Refuge de Chamoissière boven La Grave.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

  • BZ 19 juli 2018 · 08:46
    Wat zijn de bergen toch mooi! Stoere wandeldame zeg. 😃

    MEER zomerfilmpjes!
  • Piefke 19 juli 2018 · 08:56
    Prachtig! Al zullen wij niet in een berghut verblijven gaan wij ook met onze kids heerlijk wat wandelen en genieten deze zomer van de bergen😎
    Zijn je knieën je lief, rodel dan altijd zonder skischoenen maar met je snowboots!¡!
  • ViolaB 19 juli 2018 · 12:10
    Helemaal eens met dat 'Meer zomerfilmpjes'. De bergen zijn zo prachtig en veelzijdig!
    Heel leuk en mooi filmpje, Rogier. Super! Nog twee dagen en dan mogen wij ook weer 'hoog'. Die huttenovernachting gaan we volgend jaar maar eens doen met de kinderen! Dit jaar overnachten we 1 nachtje bij een boer hoger op de alm, ook al heel leuk.
  • FLS70 19 juli 2018 · 13:46
    Twee jaar geleden met de kinderen het paasweekeinde doorgebracht in een kleine berghut in Montafon.
    Naar boven met een sneeuwscooter, naar de pistes met een slee.

    Geweldige ervaring, ze hebben het er nog steeds over.
    Fun Lovin' Skier
  • Rogier admin 19 juli 2018 · 13:47
    @FLS70 Dat klinkt ook echt gaaf!
    Click. Click. Peace
  • MiTi 19 juli 2018 · 21:51
    Je dochter boft maar dat ze in zo’n prachtige omgeving opgroeid!
    Winter is coming
  • Henrike 20 juli 2018 · 08:36
    Prachtig... het lijkt me heel leuk om een keer met onze zoon te gaan doen.
    Op vlak terrein lopen vindt hij weinig aan, maar als het berg op en af is met klimmen en klauteren, dan hou je hem niet bij.
    Deze vakantie niet in de Alpen, maar jungletrekkings. Zweten ohne Ende.
    It is an amazing world
  • Rogier admin 20 juli 2018 · 08:45
    @henrike precies! Veel ouders kiezen juist te makkelijke wandelingen. Een beetje spanning, klauteren en lekker steil dan blijft de interesse hoog!
    Click. Click. Peace
  • Henrike 20 juli 2018 · 08:50
    Klopt @Rogier. Maar het hangt er ook vanaf of dat je het vanaf het begin meekrijgt.
    We hebben hem direct laten lopen en veel laten lopen.
    Toen hij vijf was liep hij in Maleisië een junglewandeling van 10 kilometer een berg over.. (wat was dat heet zeg)
    Toen hij vier was liep hij Mount Sigirya in Sri Lanka omhoog zonder piepen.
    De Krimmler Wasserfalle loopt hij ook met plezier omhoog.
    En zo heb je een kind dat fluitend omhoog loopt... al moet je hem soms wel een kluif voorhouden (portie Kaiserschmarren, zwembad oid).
    It is an amazing world
  • Bien 20 juli 2018 · 11:02
    haha ik was deze winter in Sri Lanka en ben bij Sigirya inderdaad meerdere kleintjes tegengekomen die het alllemaal alleen maar spannend en stoer vonden. Het is inderdaad maar net waar je mee opgroeit. Van mij zijn er vooral foto's aan boord in zwemvest op die leeftijd.
    Let it snow, let snow, let it snow!
  • Rogier admin 20 juli 2018 · 11:06
    @Bien Ook erg leuk!
    Click. Click. Peace
  • Bien 20 juli 2018 · 11:48
    En net als van de bergen genieten is het iets wat je heel lang kan volhouden. Mijn vader (74) is deze week zeilend overgestoken naar Whitby (UK). Mijn moeder stapt morgen op het vliegtuig om de komende week samen langs de kust naar het noorden te varen.
    Let it snow, let snow, let it snow!
  • Kwakbol 20 juli 2018 · 21:49
    Ha Rogier, dat is toevallig. Wij gaan volgende week met onze kinderen van 8, 6 en 2 jaar (in de rugdrager!) een nachtje verblijven in deze berghut. Na het zien van jouw film hebben we er nog meer zin in. Mag ik vragen welke route je hebt genomen. En heb je nog meer tips? Groeten Dick
  • Rogier admin 20 juli 2018 · 22:07
    Ha @kwakbol wij zijn vanaf pied du col omhoog gelopen. Dat is prima te doen voor een 4 jarige. Als jullie relatief ervaren zijn en geen hoogtevrees hebben zou ik de sentier des crevasses vanaf de lautaret aanraden.

    De dag erna omhoog lopen richting lac d Arsine is erg indrukwekkend. Als dat te ver is ligt er net onder de hut ook een mooi meertje.

    Neem de tijd rond de alpenweides in de buurt van de hut. Heleboel (jonge) marmotten! Geweldig leuk om naar te kijken.

    Heel veel plezier, en zeg gerust dat je ons filmpje gezien hebt tegen Seb of zijn vrouw 😉
    Click. Click. Peace
  • Noordeling 20 juli 2018 · 23:50
    O wat gaaf! Wij zijn dit jaar in Duitsland de Harz, omdat we even wat minder ver wilde rijden dit jaar. Ook erg mooi en leuk om te doen met kids. Onze drie jarige dochter heeft 6km de brocken opgelopen (500hm) zolang t maar spannend is, gaat het prima (laatste stukje rechte weg was t piepen terwijl wij t zelf wel even lekker vonden bijkomen).
    Onze 1,5 jarige dochter heeft haar eerste stappen in de bergen ook zelf gelopen maar t grootste deel heerlijk in de drager gezeten.
    Een overnachting in een berghut staat zeker op ons lijstje, eens uitzoeken of dat voor volgend jaar al wat is.
  • BBerry 30 juli 2018 · 11:06
    Wij (mijn vrouw, twee dochter van 12 en 10) zijn net veertien dagen terug van een huttentoer in Montafon. Begonnen om vanaf de lift in Golm om vervolgens naar Heinrich Hueter Hütte gelopen, vervolgens naar Totalphütte, ten slotte (via Schweizertor) naar Lindauer Hütte en vervolgens naar Latschau. Daar zijn de kinderen met rollercoaster naar beneden gegaan en hebben we de vierdaagse tocht afgesloten. Een onvergetelijke ervaring!! De Schweizertor was pittig, maar wel mooi!

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.