Ontdek de fascinerende Seiser Alm in Zuid-Tirol

gesponsord op 04 oktober 2018

(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier
(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier

In het noordelijkste puntje van Italie ligt Zuid-Tirol/Südtirol: een provincie met 300 dagen zon per jaar. Naast het aantrekkelijke weer weet de streek – waar men zowel Italiaans als Duits spreekt en schrijft – je ook op andere manieren te raken. Dit komt door het originele karakter: een mediterraanse Alpenmix van eten en wijnen en een gastronomie om je vingers bij af te likken. Je vindt hier maar hier veel hutten die al decennia in de familie zijn en waar je kunt genieten van gerechten bereid met lokale ingrediënten. Tel daar moderne skifaciliteiten verspreid over een UNESCO werelderfgoed – de Dolomieten – bij op en je hebt een ware schat voor wintersporters die op zoek zijn naar iets nieuws. Van vrijgezel tot gezin; iedereen valt als een blok voor het Italiaanse Dolce Vita op de pistes.

(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier
(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier

Uitzonderlijk genieten in Vakantieregio Seiser Alm

In 1974 werd het Siciliar-Catinaccio/Schlern-Rosengarten natuurreservaat opgericht als eerste in zijn soort in Zuid-Tirol. Het natuurreservaat bestrijkt maar liefst 7.291 hectare grond in het westen van de Dolomieten. Je ontdekt hier een fascinerende habitat met enkele unieke voordelen. Voor wie houdt van veel zon, prachtige pistes in het unieke kader van de Dolomieten en gastronomisch genieten, is de Seiser Alm een fantastische bestemming!

Wat maakt van Vakantieregio Seiser Alm een stukje bijzondere natuur?

  • Een mooi verzorgd bezoekcentrum waar je alle informatie kan vinden over fauna, flora en geologie
  • De ‘Enrosadira’ een rozige gloed die over de Alpen trekt bij zonsondergang. Deze is het beste zichtbaar vanop de Catinaccio, dat met de Sciliar berg het meest bekende massief van Zuid-Tirol uitmaakt.
  • Gemakkelijke bereikbaarheid voor alle bezoekers
  • Een waaier aan infrastructuur: bussen, liften en chalets

(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier
(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier

Ultramodern en voor ieder wat wils

Al deze adembenemende zichten kan je combineren met een uitstekende skiervaring. Op de brede, zonnige pistes van Seiser Alm vinden skiërs alles wat hun hartje begeert. Een beginner vindt er moeiteloos een voorliefde voor de sport terwijl de meer ervaren skiërs zich kunnen uitleven op rode en zwarte pistes. De 175 km aan pistes van het Val Gardena/Seiser Alm ski resort bieden voor ieder wat wils. Van ultra moderne kabelliften tot gloednieuwe veiligheidsmateriaal voor kinderen, overal werd aan gedacht om je ski ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Het Val Gardena/Seiser Alm ski resort, overigens het grootste in het Dolomieten Superski gebied, is geopend vanaf 6 december 2018 tot 7 april 2019.

Activiteiten voor kinderen

De Seiser Alm behelst een van de meest kind-vriendleijke skigebieden in de alpen. Er zijn gemakkelijke pistes beschikbaar, kabelbanen met extra beveiliging voor kinderen, ski scholen waar kinderen op een speelse manier aan hun skivaardigheid werken en een kinder- en kleuteropvang.

(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier
(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier

Parken

Euro Park

Nix, de lieve heks, ontvangt je graag in het Euro Park waar kinderen zich kunnen uitleven tijdens de skireis. Nix neemt je mee op een ski toer waarbij je de omgeving verkent.

Snowpark

Dit park is geliefd bij freestylers en boarders: het is 4 keer verkozen tot het beste snowpark in Italië en omvat meer dan 1.5km in de lengte. Uitdaging verzekerd dus!

(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier
(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier

Ski toer

Seiser Alm Ronda

Deze toer belooft non-stop plezier voor skiërs van alle leeftijden. Je geraakt op deze feërieke route met een kabelbaan die je van Siusi allo Sciliar of Ortisei naar de Seiser Alm brengt. Aan elk van deze 7 stations wacht er sneeuwpret en actie op je. Of je nu kiest voor een sneeuwpark, snelheidsmeters of selftimer materiaal, plezier is verzekerd. Naast sneeuwpret brengen elk van de 7 pilaren je ook dieper in het verhaal van de heksen en tovenaars. En dat allemaal in de mooie omgeving van de Dolomieten.

Sella Ronda

De Sella Ronda is een wereldberoemde ski toer rond de Dolomieten. Vanaf Seiser Alm is het heel eenvoudig om deze ski toer te beginnen. Je neemt de bus van Saltria naar Monte Pana, trekt je skis aan en kan meteen vertrekken op de Sella Ronda. Kabelliften brengen je de berg op waarna je ruim 40km kan skiën verdeeld over 26 pistes. Je wordt over 4 valleien geleid: Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Fassa.

(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier
(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier

Evenementen op de pistes

Swing on the snow

8 dagen lang worden de pistes, hotels en dorpjes in Vakantieregio Seiser Alm in Zuid-Tirol en rond de Sciliar berg vervuld met leuke melodiëen en dynamische muziek van groepen van over de hele Alpen regio. Al 14 jaar lang wordt deze mix tussen traditionele folk muziek, jazz, soul, pop en klassieke muziek georganiseerd. Dit jaar gaat het festival door van 17/03 tot 24/03. Tickets zijn gratis en je hoeft niet te reserveren. Swing on the snow is een zogenaamd ‘groen’ evenement. Dit zijn evenementen die worden georganiseerd rond duurzaamheid. Kom dus eind maart naar Alpe di Siusi / Seiser Alm in Zuid-Tirol voor enkele dagen ecovriendelijk ski plezier!

Wellness & relaxatie

In Seiser Alm in Zuid-Tirol is er voor ieder wat wils. Heb je genoeg van het skiën en wil je liever even relaxen? Dompel je dan even onder in de helende alpen kruiden mengeling met onder andere tijm, arnica, ganzerik en gentiaan! Laat de essentiële olieën uit de kruiden zijn werk doen terwijl jij relaxt in een hooi bad, massage, sauna of tijdens een schoonheidsbehandeling. Kan je niet genoeg krijgen van de helende werking van deze kruidenmengeling? Neem dan een beetje alpen mee naar huis dankzij de Trehs producten!

FIS Slopestyle Weltcup

Eind januari dalen ‘swerelds beste freestylers af naar de alpen om hun duizelingwekkende talenten te tonen. Voor de derde keer op rij worden de FIS Slopestyle Weltcup Freeski en Snowboard georganiseerd in het Seiser Alm snowpark.

Slopestyle is een extreme sport die in 2014 voor het eerst werd uitgeoefend als Olympische discipline. De athleten voeren een reeks sprongen uit en wagen zich langs allerlei obstakels. Hun kunde wordt beoordeeld op creativiteit, moeilijkheid en uitvoering door zes juryleden. De jury kijkt ook naar de hoogte, range en landing van de sprong zelf.

Meer informatie over de Seiser Alm vind je hier

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.