BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Wintersport voor de hele familie in Laax!

Wintersport voor de hele familie in Laax!

gesponsord
Geplaatst op 9 januari 2019

Met het onafhankelijke keurmerk van de Zwitserse toeristische federatie op zak als kwalitatieve familiebestemming zet Laax de volgende stap op weg naar een allround toplocatie voor de wintersporter. Wij kennen Laax al jaren als dé freestyle hotspot van de Alpen, maar je zou deze bestemming in Graubünden daar echt tekort mee doen. Je vindt hier 220 kilometer aan pistes waar zowel beginners als experts meer dan genoeg uitdaging zullen vinden, gezellige dorpen en met het hoogste punt op meer dan 3000 meter hoogte is het ook nog eens zeer sneeuwzeker!

Voor de allerkleinsten

In Laax geloven ze in vroeg beginnen. Zo openen de kindertuintjes hun deuren al voor kinderen van onder de vier jaar en de gediplomeerde skileraren geven 100 procent aandacht aan de kleine sneeuwkabouters. Hier is men ervan overtuigd dat wanneer je het skiën goed aangepast aan de leeftijd aanbiedt, de kinderen hun hele leven plezier zullen beleven aan de wintersport. De kindercrèches bevinden zich zowel in Laax als in het buurdorp Flims direct bij de dalstations van de grote liften. Je kunt dus als ouder direct door naar de pistes en ze eenvoudig weer op de ski’s ophalen.

Voor de kleine en de wat grotere kinderen

Het Ami Sabi Snow Wonderland is het domein van kinderen vanaf vier jaar. Hier ontmoeten ze de mythische Ami Sabi, de vriend van de dieren en het bos. Hij vertelt mooie verhalen en zingt liedjes over het leven in het bos en op de berg. Spelenderwijs leren ze skiën in een veilige omgeving. De regio kent drie locaties met een sneeuw wonderland: onderaan in Flims, Laax en Falera. In en rond de funparken treft de jeugd elkaar. En Laax beschikt over de beste funparken van de wereld. Voor tieners is dit de ultieme mogelijkheid om te leren freestylen. Op ski’s of snowboard, eenieder vindt zijn lijn in een van de vier parken met in totaal negentig verschillende obstakels. Daarnaast is er een big airbag om je trucjes veilig te landen.

Het skigebied in!

Terwijl de kinderen in de skischool zijn of hun vaardigheden verbeteren op de Freestyle Academy in het dal, kun je als ouder zelf op ontdekking op de 224 kilometer piste. De 28 moderne en comfortabele liften brengen je snel van Falera tot Flims. De afwisseling is groot en wat vooral opvalt is de lengte van de afdalingen. Er lijkt soms geen einde aan het komen en je overbrugt al snel meer dan 1000 hoogtemeters. Vanaf het hoogste punt, de Vorab Gletscher op 3.018 meter kun je zelfs terugskiën tot Flims op 1.100 meter! Eindeloze pistes dus voor elk niveau. En een groot pluspunt van de Weisse Arena is dat elke uithoek bereikt kan worden met blauwe pistes. Dus ook als je minder geoefend bent, profiteer je optimaal van het aantal kilometers piste.

rocksresort: de ultieme accommodatie

Een ander groot voordeel voor families met kinderen: de ski-in-ski-out accommodaties in Laax. Deze bevinden zich pal naast het dalstation en staan op een grote parkeergarage. Oftewel, je arriveert in het skigebied, rolt van je autostoel naar je appartement en vervolgens door naar de skilift. Dit rocksresort is het summum van comfort en design. Het beslaat acht moderne gebouwen en vormt een wereld op zichzelf. Je vindt er 122 stijlvolle en comfortabel ingerichte appartementen met vier tot acht bedden, winkels, bars en diverse restaurants. Van fastfood tot uiterst verfijnd dineren in een restaurant - hier is voor ieder wat wils.

Het maakt Laax misschien wel dé bestemming van jouw volgende wintersportvakantie!