Met de trein naar Tirol

gesponsord op 13 december 2018

©Tirol Werbung / Kapferer Johann
©Tirol Werbung / Kapferer Johann

Wintersport is dan wel niet de meest milieuvriendelijke manier van vakantie vieren, maar het is zeker mogelijk om zo bewust mogelijk met de de mooiste bijzaak van het leven om te gaan. De meeste wintersporters gaan nog altijd met de auto op wintersport, maar langzaam maar zeker is de trein terrein aan het winnen. Goed, de verhoudingen liegen er niet om, maar behalve dat reizen per trein beter is voor het milieu is het ook een zeer relaxte manier om naar de bergen te gaan. In Tirol vind je vele bestemmingen die goed bereikbaar zijn per trein en waar je in sommige gevallen direct vanaf het perron naar de lift kunt lopen!

©Tirol Werbung / Mallaun Josef
©Tirol Werbung / Mallaun Josef

1) Ski Arlberg

Wintersport is al meer dan honderd jaar vaste prik aan de Arlberg, waar pionier Hannes Schneider in 1907 de moderne skitechniek uitvond. Ook tegenwoordig loopt het skigebied nog voorop wanneer het gaat om ontwikkelingen en is het een van de bekendste en grootste skigebieden van de Alpen. Met meer dan 300 kilometer aan pistes en skiroutes is het een geliefde bestemming van fanatieke skiërs en snowboarders. Het treinstation van St. Anton am Arlberg ligt op loopafstand van de gondelbanen naar de Rendl, Galzig én Gampen.

©Tirol Werbung / Bauer Frank
©Tirol Werbung / Bauer Frank

2) Kitzbühel

Het gezellige en tikje mondaine Kitzbühel is wereldberoemd vanwege de Hahnenkammrennen. Tijdens de bekendste afdaling van het jaar storten de pro’s zich met duizelingwekkende snelheden naar beneden over de Streif. Ook voor mindere goden heeft Kitzbühel veel te bieden. Met 215 kilometer aan pistes en skiroutes vinden zowel beginners als vergevorderden hier afdalingen waar ze zich zeker zullen vermaken. Het seizoen duurt hier lang. De eerste liften openen al midden oktober waarna er tot begin mei kan worden geskied. Ook Kitzbühel is uitstekend bereikbaar per trein. Vanaf het station loop je in enkele minuten naar de Hornbahn.

©Tirol Werbung / Heinzlmeier Bert
©Tirol Werbung / Heinzlmeier Bert

3) SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Net over de Duitse grens ligt het bij Nederlandse wintersporters zeer populaire skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Het is een van Oostenrijks grootste aaneengesloten skigebieden met in totaal 284 kilometer aan pistes en skiroutes. Op de pistes vind je zeer veel authentieke hutten waar je gezellig kunt eten en de après-ski in het in de winter bijna Nederlandse Westendorf is beroemd en berucht. Westendorf is ook een van de dorpen in de SkiWelt dat per trein te bereiken is. Hier bevindt het station zich enigszins buiten het dorp. In het nabijgelegen Hopfgarten ligt de lift wél op loopafstand van het station. Zo sta je dus snel van het perron op de top van de 1829 meter hoge Hohe Salve.

©Tirol Werbung / Mallaun Josef
©Tirol Werbung / Mallaun Josef

4) Hochzillertal - Hochfügen

Nog zo’n populair gebied bij Nederlandse wintersporters is het skigebied Hochzillertal - Hochfügen in het bekende Zillertal. Het skigebied ligt aan het begin van het dal en is uitstekend bereikbaar, zowel per auto als per trein. Het station van Kaltenbach ligt dicht bij de lift. Sterker nog, het is een kwestie van de straat uitlopen en je kunt in de Hochzillertalbahn stappen die je midden in het skigebied afzet. Hier ligt 87 kilometer aan je voeten. Je kunt leuke tochten maken naar hoteldorp Hochfügen of je geniet van de wijnen uit de hoogstgelegen wijnkelder van de Alpen in de Wedelhütte.

©Tirol Werbung / Herbig Hans
©Tirol Werbung / Herbig Hans

5) Skizentrum Hochpustertal – Sillian

Vanuit het station van Sillian in het Hochpustertal is het nog maar een klein stukje naar de lift. Je hebt dan al een aardige reis achter de rug, want Sillian ligt in Osttirol tegen de Italiaanse grens. Hier ligt een skicentrum met zo’n 22 kilometer aan pistes. Het is er nooit druk op de pistes, het beschikt over een mooi kinderland (en gunstige tarieven voor families) en met het hoogste punt op 2400 meter is het behoorlijk sneeuwzeker. Dat is met recht een gebied dat zichzelf klein maar fijn mag noemen!

Hier vind je meer informatie over wintersport in Tirol!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.