Hoe laat vertrekken jullie?

Rogier op 14 februari 2014· 44 reacties

null

Vandaag begint de eerste week van de voorjaarsvakantie in Nederland. Midden en Zuid Nederland hebben vakantie. Dus de eerste grote wintersportuittocht van dit jaar komt er vanavond en morgen aan. Laat ik met het goede nieuws beginnen, het weerbericht van Roel ziet er heel erg goed uit. Morgen moeten ‘we’ even door de zure appel heen bijten en daarna zijn de condities gewoon goed. Maar voordat jullie op de ski’s kunnen staan moeten jullie eerst richting de sneeuw vertrekken. Hoe laat vertrekken jullie en rijden jullie het hele stuk in een keer?

Lange halen, snel op de ski’s
Zelf rijd ik graag lange stukken in een keer. Ik woon op zo’n 1200 kilometer van Nederland en rijd, als ik naar Nederland heen en weer, ga altijd in een keer. Vrienden die overkomen doen de rit ook vaak in een haal. Om de zoveel uur wisselen we het stuur om en dan gaat de reis eigenlijk best vlotj. Ik vind zo’n dag op de snelweg altijd wel lekker. Of in ieder geval ik kijk er helemaal niet tegenop. Maar ik kan me voorstellen dat sommigen het lang vinden.

Overnachting
Wintersporters die met kleine kinderen op stap gaan zullen in een keer tien uur rijden misschien best lang vinden. Want wees nou eerlijk, voor de kleintjes achterin is het ook best een lange zit. (Lange leve de iPads en Portable DVD spelers ;-) ) Dan is het opsplitsen van de rit in twee stukken best een aardige optie. Vijf uurtjes de ene dag, een paar uurtjes de dag erna, en op deze manier is het vrij makkelijk om zelfs op de zaterdag al te skiën of boarden mocht je vanavond al vertrekken.

null
Zo’n uitzicht na een lange nacht rijden maakt veel goed

Uur van vertrek
Tsja, dit is een lastige. Door de jaren hen ben ik door verschillende omstandigheden om elk mogelijke tijd van de dag (en nacht) vertrokken. Als ik alle mogelijkheden heb probeer ik om files en dergelijke hen te plannen. Maar dat is en blijft altijd lastig. Toen ik nog vanuit Nederland naar de Alpen reed vertrok ik het liefst zo vroeg mogelijk. Ik stapte regelmatig om 3 uur 's nachts in de auto. Om op deze manier nog wat afdalingen mee te kunnen pakken in de middag. Tegenwoordig al rijd ik naar de andere kant van de Alpen toe vertrek ik vaak heel veel later. Ik moet zeggen ik heb het hier dan ook erg makkelijk qua files.

's Nachts of overdag
De vraag van de tijd van vertrek hangt natuurlijk ook af hoe graag je in het donker rijd. Een van de voordelen van erg vroeg vertrekken is dat je zeker bent om met licht aan te komen en dat is als je in onbekende bergen rijdt natuurlijk altijd wel heel erg fijn. Maar dan moet je wel vroeg uit de veren.

Wat doen jullie
Wat doen jullie? Hoe laat pakken jullie vanavond of morgen (of volgende week) de auto? Waarom? Of zien jullie wel wanneer de auto is ingepakt en vertrekken jullie gewoon rustig wanneer het kan?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Rogier, aan de reakties te zien zijn ze al onderweg :) Vakantie in het zuiden is volgens mij pas de week van 1 maart met carnaval maar regio Zuid Holland gaat wel op pad.

Nou, wat denk je er van dat wij er al bijna zijn :D Volgens de planning komen we om 11:42 aan in Brixen im Thale. We zitten nu iets boven München op de A9. Als het goed is plaats ik elke dag een verslag op het forum :)

Carnas on Tour

1 maart naar Samnaun, dat wordt nog leuk op zaterdag met de Fernpass en daarna de pas omhoog. Nog nooit eerder gereden, dus we gaan het zien. Denk er wel over om rond 02.00 te vertrekken, en dan aardig vroeg aan te komen.

Vanuit belgie naar regio Landeck (Oostenrijk) vertrek rond 23u30 aankomst rond 8u. omkleden, iets eten en de latten op als de liften opengaan rond 9. Is meestal de mooiste en beste dag: weinig toeristen en spieren doen nog geen pijn.
Frankrijk is meestal iets verder dus vertrekken we wat vroeger.

Vrijdag 28 februari rond 11:30/12:00 vanuit zuid-Limburg richting Rosenheim, dan een overnachting en 1 maart nog een uurtje naar Westendorf :)

Dit jaar hopenlijk de files eens een keer te slim af

Het diepe zuiden (brabantia en limbabwe) moeten echt nog twee weekjes wachten voor ze kunnen afreizen (daar waar het schoolvakanties aangaat).

Verder, vanuit het zuiden heb je al snel een uurtje “voorsprong” op de rest van NL. Zelf vertrek ik liefst rond een uur of 5 in de ochtend, 3 uurtjes doorkarren en ik ben Koblenz ruim voorbij. Pisstop en dan met de ochtendgloren nog eens 3 uur doorhalen, waarna het einde van de reis in zicht komt. Lang leve de zonnige noord-alpen! :D

Ook de terugreis doe ik liefst op die manier. De ochtend-uren in het donker gaan meestal vlot en zijn voor mij minder inspannend rijden dan de avond-duisternis, wanneer het vaak veel drukker is en ik me vermoeider voel.

In mijn jonge jaren, rond 4.00 rijden en met wat tegenslag rond 16.00 aankomen.
De laatste jaren rijden we s’nachts ( 21.00 vertrekken) en om 7.00 aankomen, wat drinken en wat uurtjes slapen. 's middags alle skispullen klaar zetten en de volgende dag om 9.00 op de piste.
Deze voorjaarsvakantie vertrekken wij zaterdag 22 feb. om ± 12.00, overnachten bij Würzburg en zondagmiddag aankomen in Kirchberg. Hotelletje half pension (voor het gemak) en zondag 2 maart zum hause (hoop hiermee 2 x geen file te hebben en rustige wegen w.b.t. vrachtverkeer.

Wij vertrekken als groep vrienden meestal tussen 4 en 5 uur in de ochtend. Heerlijk vind ik het, het reizen, lekker met vrienden lamballen in de auto. Rond een of 9 stoppen bij een raststätte wat eten, bakkie koffie. Waarbij het altijd de vraag is of de koffie te zuipen is! En dan lekker op het gemakje weer doorrijden.

Ik vind het geweldig. En tuurlijk is dat omdat het einddoel de Alpen, met z’n Wintersport is!!

Wij vertrekken vanmiddag om 16:00 vanavond een hotelletje in Füssen aangezien we morgen pas in ons huisje terecht kunnen! Vorig jaar ook gedaan beviel erg goed!

Rij meestal tussen 2 en 3 vanuit Groningen richting Saalbach, kind en moeder op de achterbank met de nodige aan dvd’s, iPad, muziek, leesgenot, eten, drinken, puzzels enz. en zusje op de bijrijdersstoel.

En dan komen we meestal rond 15:oo uur aan bij het appartement met dank aan de TomTom met realtime Live services, geen last van files (of bijna geen).

2300 uur vertrekken zaterdagochtend 1e lift naar boven

Afgelopen jaren altijd 22.00/23.00 vertrokken (buiten de vakantieperiode), sochtends rond 08.00 aankomen en dan gelijk de piste op. Lekker rustig aan doen het eerste dagje want er is toch niemand op de piste (wisseldag). Dit jaar voor het eerst pas rond 0.300/0.400 vertrekken omdat we iemand hebben die liever niet snachts rijd.

Vertrekken vanavond 22.00 uur en dan hele nacht doorrijden om vervolgens rond 8.30 uur
in Oostenrijk aan te komen, inchecken hotel, liftpassen kopen en dan na 15.00 uur nog even een piste pakken, apres-ski in, eten en vervolgens vroeg naar bed !! Zondag helemaal fit voor de 1e echte skidag ! Voordeel hiervan is dat we altijd zonder files rijden en nooit bij Munchen stilstaan … veel plezier iedereen !

wij vertrekken 's morgens omstreeks 10.00 uur. Dan ben je omstreeks 17.00 a 17.30 uur bij Munchen. Dan gaan we een hapje eten, want dan kom je aan de achterkant van de files. Daarna lossen de files op en ben je omstreeks 21.00 uur op locatie. Dit doen we de laatste drie jaar, en dit gaat echt super!! Wij gaan dan wel naar een plek waar de lessen op zondag om 12.00 uur beginnen.

Met de kerst vakantie om 01.00 vertrokken en om 11.00 aangekomen in Solden. Ik vind in de nacht rijden wel lekker rustig. Geen last van drukte op de autobahn. Alleen in de ochtend merk je dan dat de Duitsers steeds meer beginnen aan te sluiten. Fernpass wordt in de ochtend al druk.

Wij vertrekken elk jaar naar Val Thorens. Rijden dan s’avonds aan rond 21uur en rijden de hele nacht door zodat we er sóchtend mooi optijd zijn. We wisselen met 3en af dus je kan telkens paar uur slapen waardoor je toch uitgerust aan de eerste afdaling kan beginnen. Achterin kan je dan ook wel plat liggen en de passagiersstoel achterover. Helaas minder gezellig onderweg :)

Wij vertrekken altijd zaterdag middag rond 12:30 vanuit Noord-Holland. Je rijdt dan achter de hele karavaan aan, en nooit geen files! Je moet er natuurlijk niet tegen op zien om in het donker te rijden… Meestal komen we voor 22:00 aan… dit ligt er natuurlijk aan waar wij onze snowboards laten glijden! Sleutel pakken we uit de kluisjes… dus daar ook geen file of tijdverlies! Nog een weekje wachten voor het Noorden! Voor het zuiden: Rij voorzichtig allemaal en veel sneeuw toegewenst!

Wij vertrekken vanacht rond een uur of 02:00 , 02:30 om rustig aan richting de 4v in zwitserland te gaan rijden… Niet via Frankrijk om zo de tol te vermijden, maar via Duitsland, en het laatste stukje met de auto trein, om de rit een klein beetje op te breken…

Wij vrijdag 28 februari om 12u 's middags. Doorrijden tot in Regensburg en daar overnachten. Zaterdag morgen om 7u30 richtingvia Passau richting Flachau. 45 min om maar door de overnachting alle tijd en goed uitgerust aankomen. Voor de nieuwjaarsweek rijden we altijd rond middernacht door naar het Lechtal en op een half uurtje na nooit vertraging

Vertrek op 21/2 ergens tegen 07.00, om dan ergens tegen 14.00 op de ring in München te zijn, de rest is kinderspel.

Vint je ein spellings vout mag je tie hauten ;-)

Zaterdag 22/2 vertrekken we om 05:30 naar Kiel in Duitsland, waar om 13:00 de boot naar Olslo vertrekt. Deze komt de volgende ochtend (zondag) aan om 10:00. Dan is het nog 3 a 4 uurtjes rijden naar Trysil, waar we van zondag t/m zondag een appartement hebben.
Op zo 2/3 dus alles weer in omgekeerde volgorde, aankomst thuis op de maandagavond.

23.00 vanavond naar Tirol, voorgaande jaren 03.00 slecht bevallen in de ochtend. Dus ik doe de luiken even dicht nu

Vrijdag 7 maart vertrekken we vanuit Groningen richting val thorens rond 20:00 om zo de gehele nacht te rijden. Kids van 3 & 4 beginnen met een filmpie maar zullen wel snel slapen zodat wij dan hopelijk zo lang mogelijk kunnen rijden. Als ze wakker worden doen we de schermen weer aan en zullen ze zich nog even moeten vermaken. Hopelijk komen we rond 10:00 aan. We mogen direct in ons appartement en dat is wel een klein voordeel. Hopelijk smiddags lekker ravotten met de kids in de sneeuw met de sleetjes en de ski’s. Eerste keer in de auto, ben benieuwd!

Schnee hoort onder m`n ski en verder nie !

Doel is altijd om een uur voor de liften opengaan aan te komen om zodoende nog even om te kleden bakkie te doen en te ontbijten. Dus dat betekend meestal rond 24:00 aanrijden en 8 uur op locatie zijn. Geef er weinig om of we 's nachts of overdag rijden, maar we rijden 's nachts om een extra dag op de piste te staan. Met files houden we geen rekening en ook zelden last van gehad.

Als ik het zo lees hier gaan er veel s’nachts rijden om dan nog ff de sneeuw op te gaan als je de hele nacht heb gereden lijkt mij dat je dan om problemen vraagt lijkt mij . wij gaan altijd een dag eerder weg lig er aan welke kant we op gaan dan nog ergens in duitsland shoppen en nemen dan ergens een hotel en gaan de andere dag op het gemak naar bestemming en ga dan de sneeuw in ,dan ben je ook uit gerust

Vliegen: sneller, goedkoper, comfortabel, zeker…

Laatste jaren om 7u sochtend thuis (Randstad) weg, 13u in de lift de berg op (Italie). Steeds ongeveer 150 Euro p/p retour, maar dat kan wel goedkoper als je met easyjet/transavia gaat, of met meer dan 2 personen samen.

Maar ik geef toe: ik mis serieus soms de heroiek wel van de lange tochten op de snelweg ;)

Wij gaan pas 10 uur weg morgenochtend… heb er zo’n m’n twijfels over aangezien we geeneens skispullen kunnen huren want dat kan dan zondag pas -_-
Maarja helaas kan ik nog niet autorijden anders zou ik 12 uur 's nachts gaan denk ik

Gang is alles

Wij betrekken vannacht om 4 uur naar montalbert,in la plagne.Mooie tijd en natuurlijk schitterend als je met daglicht de alpen in kunt rijden.we stoppen wat langer onderweg voor mijn dochter en onze 2 honden

@Gast339; welk skigebied, heb je meer info?
Heb afgelopen jaar ook gezocht maar erg duur voor ons en 2 kinderen maar voor 600,- is het nog iets om over na re denken voor volgend jaar. Auto is (bijna) duurder

Schnee hoort onder m`n ski en verder nie !

Vertrekken vrijdag 7 maart om 07.30 richting Landeck om daar ca 16.00 uur aan te komen voor een tussen overnachting, lekker rustig op de weg
Om vervolgens zaterdag ochtend 08.00uur uitgeslapen en fris richting Ischgl te rijden = ca 40 km.
Zodoende kan je zaterdag de hele dag fris en uitgerust skieen zonder de auto rit in je benen te hebben.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie