BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Verruiming van de BTW-sportvrijstelling: wat zijn de gevolgen?

Verruiming van de BTW-sportvrijstelling: wat zijn de gevolgen?

Roel-B op 27 september 2018 · 0 reacties

Kenniscentrum Sport heeft een nuttig artikel geschreven over de BTW-sportvrijstelling die vanaf 1 januari 2019 wordt aangepast voor sportaccommodaties. Dus ook voor indoorrolbanen, skihallen en outdoorbanen.

Inleiding

Vanaf 1 januari geldt deze vrijstelling niet alleen voor sportverenigingen, maar ook voor exploitanten van sportaccommodaties (o.a. gemeenten en stichtingen). In dit artikel lees je wat de gevolgen hiervan zijn en welke compensatieregelingen ervoor in het leven zijn geroepen.

Huidige situatie

In Nederland vallen sportverenigingen onder de btw-sportvrijstelling. Dat betekent dat ze over ontvangen contributies geen btw hoeven af te dragen. Exploitanten van sportaccommodaties vallen daarentegen niet onder die vrijstelling. Wel is voor hen het ’Sportbesluit’ van toepassing. Het ‘Sportbesluit’ houdt in dat als er sprake is van ‘het gelegenheid geven tot sportbeoefening’ er (onder voorwaarden) een verlaagd btw-tarief van 6% van toepassing is. De exploitant (gemeente of stichting) van een sportaccommodatie betaalt dan wel 6% btw over haar inkomsten, maar kan aan de andere kant de btw (meestal 21%) volledig aftrekken. Dat levert een belastingvoordeel op.

Lees verder en bron: Kenniscentrum Sport

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling sport van de NSkiV via e-mail.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.