Innsbruck: ultieme Alpenstad met negen skigebieden

gesponsord op 07 november 2018

null

Innsbruck is natuurlijk al een heerlijke bestemming om te verblijven, maar binnen de agglomeratie van de hoofdstad van Tirol liggen maar liefst negen skigebieden. In totaal vind je in de Olympia-SkiWorld maar liefst 260 kilometer aan pistes. Ieder skigebied in deze regio heeft z’n eigen karakter. Zo is de Mutteralm zeer geliefd bij families en is Kühtai zeer sneeuwzeker. We hebben vijf skigebieden in de Olympia-SkiWorld voor je op een rijtje gezet!

null

1) Kühtai

In Kühtai, op 2.020 meter hoogte, liggen de pistes voor de deur van je hotel. Hier is ski-in, ski-out de norm. Als hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk is Kühtai sneeuwzeker van december tot half april. Hier vind je zonnige pistes en langlaufloipes, maar ook toerskiërs en freeriders weten Kühtai te vinden. Dat alles op slechts een half uurtje met de auto vanaf het stadscentrum!

null

2) Axamer Lizum

De Olympische Winterspelen in 1964 en 1976 zijn nauw verbonden met Axamer Lizum. Hier vonden verschillende alpiene ski onderdelen plaats. Het Olympia Park trekt nog altijd veel wintersporters, maar dat zijn natuurlijk niet alleen maar de echte cracks meer. Hier vinden zowel beginnende als gevorderde skiërs en boarders mooie afdalingen. Er ligt hier een mooi funpark en op het nieuwe Funslope-parcours vind je 27 elementen!

null

3) Patscherkofel

Op de Patscherkofel - de karakteristieke berg ten zuiden van Innsbruck - kom je niet snel iemand tegen. De in 2017 geopende nieuwe lift brengt skiërs, toerskiërs en wandelaars naar boven. Hier is het puur genieten van de rustige pistes of kun je heerlijk door de sneeuw in de zon wandelen. Het zal je niet verbazen dat het daarna genieten is met een lokaal gerecht op het zonneterras.

null

4) Mutteralm

Het zeer overzichtelijke skigebied Mutteralm is een speeltuin voor families. Het skigebied is zowel vanuit Mutters als Götzens goed bereikbaar. Perfect om je eerste bochten te oefenen en een gemoedelijke skidag met de hele familie te beleven. Plezier staat voorop! Daarvoor zorgen twee sleebanen, het Snow Park en het Kids Snow Park. Wie de piste met de snowbike wil bedwingen kan in Bikepark Innsbruck op de Muttereralm terecht. Gemakkelijk te leren, zeer vermakelijk en geschikt voor alle leeftijden. Fatbikers cruisen door het Bikepark en kunnen aansluiten bij een tour van de Snow Bike School.

null

5) Nordkette

De Nordkette is het skigebied recht boven de stad Innsbruck. Hier komen zowel locals als toeristen genieten van de uitdagende hellingen en mooie uitzichten. Direct vanuit het stadscentrum bereik je het 2.000 meter hoge bergstation met de Nordkettenbahn. Freeriders die de Hafelekar bedwingen - met 70% helling - voelen de adrenaline door hun lijf stromen, terwijl het er in het Skylinepark iets ontspannender aan toe gaat. De Cloud9 Iglobar en de Relaxzone (januari - april) zijn perfecte locaties om lekker te chillen en iedere vrijdag zorgen DJ’s voor de clubvibe. Een must-go als je in Innsbruck bent!

Naast de bovenstaande vijf skigebieden behoren ook de skigebieden van Oberperfuss am Rangger Köpfl, Schlick 2000 en de Stubaier Gletscher en de Glungezer tot de negen skigebieden van Olympia SkiWorld Innsbruck. De negen skigebieden hebben één skipas en zijn dus bereikbaar met een gratis skibus. Het is misschien een andere invulling van je wintersport dan je gewend bent, maar dit is de ultieme combinatie van gevarieerde skigebieden en een bruisende stad!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.