BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
HEAD Nexo LYT 130: ideale schoen voor sportieve skiërs

HEAD Nexo LYT 130: ideale schoen voor sportieve skiërs

gesponsord
Geplaatst op 6 november 2018

Skischoenen zijn voor veel skiërs het meest uitdagende deel van het materiaal. Zeker als sportieve skiër ben je op zoek naar een schoen die én de nodige steun geeft om de beweging van je voet zo direct mogelijk over te brengen op de ski, maar daarnaast is het comfort natuurlijk ook belangrijk. Anders dan de echte toppers hoeven wij immers niet te presteren op één afdaling, maar willen we gewoon de hele dag knallen. De Nexo LYT 130 van Head is dan misschien wel de skischoen voor jou!

25% lichter!

De NEXO LYT 130 is de perfecte schoen voor sportieve skiërs. Dat komt niet alleen doordat de schoen lekker stijf is, maar het Graphene-materiaal met de nieuwe Smart Frame Shell bieden de perfecte balans tussen prestaties en comfort. Daarnaast is de schoen zeer innovatief ontworpen en wordt er maar liefst 25% op het gewicht bespaard. Met de nieuwe Smart Frame Shell heeft de schoen een meer reactieve flex en rebound.

Form Fit en Liquide Fit

De buitenschaal van de Nexo LYT 130 heeft Form Fit. Dit betekent dat de buitenschaal door verhitting in een oven vervormbaar is en hierdoor beter aan te passen is aan de specifieke voet van de wintersporter. Nou is een dergelijke technologie wel bij meer skischoenen te zien, maar echt revolutionair is de Liquide Fit van de binnenschoen. Met dit revolutionaire customisation systeem dat door HEAD is ontworpen wordt de schoen nóg meer aan de voet aangepast.

Hoe werkt het?

De binnenschoen wordt geïnjecteerd met het zogenaamde Liquide Fluid, dat rondom de hak, hiel en de enkel z'n plek vindt. Hierdoor ontstaat er een perfecte fit en ondersteuning van de voet op de plekken waar je dit het meeste nodig hebt en voelt de schoen bijzonder comfortabel aan!

Hier vind je een dealer waar je de HEAD Nexo LYT 130 kunt passen!