Grossarl is een gemoedelijk en traditioneel Oostenrijks dorp. Het dorp is lekker rustig, dat komt mede door het feit dat het in doodlopend dal ligt. Je kunt vanuit het dorp prima naar de pistes lopen, maar er gaat natuurlijk ook een skibus. Dit gebied is verbonden met Dorfgastein en vormt met zo’n 70 kilometer aan pistes de Skischaukel Dorfgastein Großarltal. Meerdere afdalingen in Grossarl lopen terug naar het dorp waardoor het een overzichtelijk gebied is.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Shane19 oktober 2018 · 09:04

Nu maar hopen dat het ook zo lekker sfeervol en gemoedelijk mag blijven…

En wat een lekker baantje heeft die man toch ;).

I can stick uphill ice, on my saucer...
GiGi19 oktober 2018 · 09:14

Leuk gebied hoor. Diverse pistes en hellingen, mooie afdalingen, prima liftennetwerk. Voor een paar dagen echt top. Bijkomend voordeel: in Dorfgastein (de andere kant van de berg, maar hetzelfde gebied) is een treinstation.

Hier een verslag van de trip die een aantal van ons daar hebben gemaakt: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/347867/Skiweekend-…

*bericht bewerkt door GiGi op 19 okt 2018 09:27

Supergrover19 oktober 2018 · 13:48

Zijn er 2 jaar terug geweest.
Leuk gebied en de uitdaging vond ik nog wel meevallen omdat in het hoogseizoen de rode pistes redelijk gebuckeld zijn.

Disturbing the peace since 1975
Elly319 oktober 2018 · 17:23

Ga altijd gedurende het seizoen een paar dagen naar Dorfgastein- Grossarl, en dan als het helder is. Heerlijk skien daar, door het bos en dan buiten om een lange afdaling naar Grossarl dal station.
Echt de moeite waard om daar heen te gaan als je in de buurt zit. Leuke authentieke berghutten, en terug de laatste afdaling naar de Wengerlalm om nog heerlijk in de laatste zon te zitten, vandaar kun je zonder lift naar het dal station in Dorfgastein. Let op niet voor beginners aan het einde van de dag ;)

Dienten Die Alte schule
Tiny-M19 oktober 2018 · 17:29

Wat een heerlijk condities ook, verse sneeuw met zicht!

Bennie19 oktober 2018 · 18:06

Leuk gebied. Dorfgasteinkant is iets minder maar heeft wel de wat sportievere afdalingen. En zoals gezegd, aan twee kanten verbonden via de skibus/trein. Vanaf 2,5 dagen zit je automatisch aan de Ski-Amadé pas die zowel aan de Skischaukel Alpendorf-Wagrain-Flachau (en voor de die-hards Kleinarl-Flachauwinkl-Zauchensee; zit je nog 2 keer in de skibus) als aan het complete Gasteiner Tal toegang verschaft.
@Arjen Leuk om te zien dat er ook met wat minder weer geschoten kan worden. Je mag nog wel wat aan je Duitse uitspraak werken ;)

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.