BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Smartphone app getest: Ski Tracks

Smartphone app getest: Ski Tracks

Vincent op 3 maart 2014 · 21 reacties

Alles bijhouden op een app.

Met de laatste vakantieweken in aantocht, bereidt iedereen zich zo goed mogelijk voor, op en naast de piste. Apps en smartphones horen daar tegenwoordig ook volop bij. Zo hebben we met Wintersporters onze eigen Sneeuwhoogte+ app, een uitgebreide sneeuwhoogte app met real-time informatie uit het skigebied, sneeuwverwachtingen, pistekaarten, webcams en meer. Maar natuurlijk wil je ook weten wat je zelf gepresteerd hebt, hoe snel kwam je die rode piste naar beneden of hoeveel kilometer heb je in de benen na een afmattende maar fantastische dag in de sneeuw...?

De app Ski Tracks op de testbank
Ski Tracks is een handige tool die je volledige dag op de piste opvolgt. Na een heerlijk dagje wintersporten kan je heel makkelijk opvragen wat je gepresteerd hebt, en uiteraard vergelijken met je entourage.

Hoofdscherm en instellingen

Het hoofdscherm (links) fungeert als handig dashboard voor de app met een mooi overzicht van algemene ski-informatie. Hier kan je onder andere terugvinden welke afstand je hebt afgelegd, wat je top- en gemiddelde snelheid is en hoe hoog je bent geweest. Via het instellingen scherm (rechts) kan je via handige presets je dag benoemen. Hierdoor kan je achteraf steeds terug een perfect beeld vormen van de condities. Als dat nog niet voldoende is kan je foto's toevoegen die je met behulp van je ingebouwde GPS op de juiste plek op je route kleeft.

Detailinfo per dag of zelfs per afdaling

Via een simpele klik krijg je een overzicht van alle afdalingen die je tijdens deze opname hebt afgelegd (links). Hier kan je bijvoorbeeld snel zien hoeveel afdalingen je gedaan hebt, hoe lang je hier over deed en wat de afstand was. Wanneer je op een van de afdalingen doorklikt kom je terecht op een detailoverzicht van deze run (rechts). Deze geeft je heel wat leuke insights.

In kaart

Last but not least: breng je dag in kaart! Projecteer je afgelegde route op een kaart van GoogleMaps (llinks). Daarnaast kan je eveneens de hoogte met je snelheid vergelijken door middel van twee zeer makkelijk af te lezen grafiekjes (rechts).

Batterij
Een ganse dag GPS en tracking, dat sleurt je batterij er door als zoet brood... zou je denken, want niets is minder waar! Deze app is zo gebouwd dat deze volledig op de achtergrond alles bijhoudt en pas wanneer je je scherm activeert alle analyses maakt. Het zijn deze analyses die batterij verbruiken, maar dit blijft dus beperkt tot het aantal 'opvragingen'. Eveneens kan je de kaarten inladen achteraf via WiFi, waardoor het absoluut onnodig is om een dure 3G verbindingen te hebben. Op ons testtoestel gebruikte deze app voor en hele dag maximaal +/- 20% batterij.

Gratis app
De app kan je via de AppStore of de PlayStore voor minder dan een euro downloaden, maar nog beter is dat je een lite versie hebt die je volledig gratis kan downloaden! Je mist dan wel enkele van de functionaliteiten, maar je komt er toch al een heel eind mee weg!

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

 • Mattz 3 maart 2014 · 17:30
  Wat zijn dan de beperkingen in de lite versie? En moet de app blijven openstaan om hem te doen werken, of kun je hem gewoon op de achtergrond laten? Ik neem aan het 2e aangezien je ook foto's kunt maken?
  Wel goed dat je geen 3G nodig hebt!
  Go with the snow!
 • Martje 3 maart 2014 · 18:49
  Hebben jullie ook getest in hoeverre de Max en average speed klopt?
 • Kristof 3 maart 2014 · 18:58
  In vergelijking met onze Garmin Forerunner test was deze app een heel stuk beter. De verdere feedback laat ik aan ons testteam Vincent, Dieter en Laura 😉
  Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!
 • Kicks 3 maart 2014 · 19:14
  Zijn jullie zeker van die lite versie? Kan alleen de betaalde vinden.
 • japser 3 maart 2014 · 19:21
  en Map2snow moet je hebben als je graag punten verzameld met skieen 😃
 • Martin9 3 maart 2014 · 19:23
  Ski tracks werkt goed, ik heb het alleen gezien op iPhones van vrienden want bij mijn Android was die voorheen nog niet beschik baar. Ik gebruik zelf alpine replay en ben er zeer over te spreken. In tegenstelling tot skitracks is die wel gratis te krijgen voor Android, voor Apple weet ik het niet. Ook alpine replay heeft een soortgelijke weergave van afgelegde afstanden, snelheden etc. , routes worden in maps weergegeven, je kan delen met vrienden en je kan connecten met Twitter en Facebook als je dat wenst. 's ochtends starten en 's middags uitzetten en je hebt je hele dag in beeld. Leuke toevoeging voor je wintersport.
  I like snow!
 • Corina 3 maart 2014 · 19:24
  Mijn broer had een snelheid van 102 km. Nu is hij een goede skiër, maar volgens onze oude skileraar, die ook skiclubtrainer kan hij als recreatieve skiër op dat bewuste stuk nooit en te nimmer die snelheid gehaald hebben. Vraag is dan ook hoe betrouwbaar die snelheidsmetingen zijn....
 • Skiwi 3 maart 2014 · 19:41
  @Corina: Topsnelheden zijn vaak niet betrouwbaar, dat ligt aan de beperkte precisie van GPS (is maar tot op een paar meter correct) en het feit dat een topsnelheid slecht eens momentopname is. Zo zou ik volgens de GPS ooit eens 138 km/u hebben geskied...yeah right...
  Daarentegen zijn snelheden tot rond de 100km/u of daar zelfs nog iets boven perfect haalbaar wanneer je "in schuss" een steile vlakke piste af knalt. In dat geval wel best jezelf zo aerodynamisch maken: jas dicht, geen rugzak, ...
  De gemiddelde snelheden en afgelegde afstanden en hoogtemeters zullen wel redelijk correct zijn omdat daar de fouten worden uitgevlakt.
 • Skiwi 3 maart 2014 · 19:50
  Persoonlijk vind ik iSki Tracker (http://www.iskitracker.com/) wel en fijne app. Vooral de mogelijkheid om achteraf op de PC je track te analyseren en vergelijken met anderen is wel nice.
  Iemand een idee of dat met Ski Tracks kan?
 • Rogierhgv 3 maart 2014 · 19:51
  Deze app in januari gebruikt door mijn zwager en ik gebruikte iSki tracker.

  De door mij gebruikte app werkte toch een beter en mooier.
  Stuk nauwkeuriger en vind iSki tracker ook uiterlijk ook mooier.
  Hebben allebei een iPhone 5.
 • Johan-Lemmens 3 maart 2014 · 20:08
  Ik heb vorig jaar de gratis app getest naast mijn uiterst nauwkeurige GT31 die tot op 0.01 km/u nauwkeurig is vzanwege doppler meting. bij 74 km/u op de Gt31 gaf de app 99.5 km/u en in een latere run met 83.6 km/u op de Gt31 gaf de app geen improvement op de 99.5 km/u. Naar mijn beschijden mening is deze app uiterst onnauwkeurig qua Max snelheid. Onlangs heb ik Ski pursuit van Rossignol geëvalueerd die toch wel nauwkeurigere resultaten gaf met naar mijn ervaring een maximum afwijking van +- 2 km/u. Alleen geeft de Rossignol app minder functionaliteit. Mijn GT 31 is heel nauwkeurig, maar noch met de software die ik gebruik voor het uitlezen noch op het toestel zelf kan ik de lift km er uit filteren. Wel kan ik er verschillende gemiddeldes uithalen met de software die ik gebruik voor het speedsurfen. Ik kan er eveneens het snelheidsverloop van een bepaalde run uithalen of die run isoleren. Met wat creativiteit en rekenwerk zijn er heel wat prestatiegegevens uit te halen.
 • Quick 3 maart 2014 · 20:09
  Tegenwoordig kan je ook in de meeste bekende gebieden via www.bmw-mountains.com je gegevens bekijken via de zogenaamde xDrive cup. Werkt denk ik beter dan al die apps.
  Mr. Slow
 • Jesper 3 maart 2014 · 20:17
  Hey die app heeft m'n vader ook 😃
  Arlbergboy
 • Constant 3 maart 2014 · 21:28
  Ik gebruik deze app nu drie jaar tot tevredenheid.

  De hoge pieksnelheid kun je beter vergeten, de rest van de app vind ik helemaal top.
  Volgzaam type (off-piste mits berggids).
 • Gast950
  Gast950 3 maart 2014 · 21:29
  Ik gebruik iSki tracker, die is gratis en werkt ook goed. Maar Ski tracks lijkt me ook een fijne app.
 • bart3 3 maart 2014 · 22:30
  Ik gebruik ski tracks al jaren en vind het een top app!
  bart
 • Teuntje 4 maart 2014 · 10:44
  Leuk artikel om te lezen, maar ik wil toch een kleine kritische kanttekening plaatsen:
  Volgens mij is bij al deze GPS-apps de prangende vraag: hoe betrouwbaar zijn de gegevens?
  Dit artikel geeft mooi ale mogelijkheden van de app weer, maar zegt hier niks over.
  Misschien kunnen jullie een keer de diverse GPS-apps testen en (net als bij de diverse materialen en kleding) hier een ranglijst van maken.
  Op de piste komt mijn 9 tot 5 mentaliteit wel tot zijn recht!
 • -Laura- 4 maart 2014 · 10:49
  Ski Tracks Lite normaal gezien zowel voor Android als iOs, aangezien wij iPhones & Androids hebben, woorden wel splitsen bij de zoekacties, anders vind je niets. De snelheid is met een korrel zout te nemen, maar wel een leuke tool om tegen elkaar op te boksen 😀
 • Gast621
  Gast621 5 maart 2014 · 07:07
  Ik gebruik maprika. Leuke gratis app. Waarbij je kaarten van de posted, Google of Zefs fotos kan downloaden. Daar kan je dan alles op volgen. Als je online bent kan je ook zien Waar de restaurants etc lliggen.
 • Coudron 8 maart 2014 · 21:12
  Ik gebruik de app vooral om het aantal km achteraf te bekijken. De snelheid kan ik via mijn camera (contour+2) bekijken en zelfs op de filmpjes monteren 😉
 • Gast739
  Gast739 21 augustus 2014 · 18:37
  Ik gebruik deze app al jaren in combinatie met mijn Iphone. Werkt prima, de gegevens zijn redelijk accuraat. Enkel af en toe wat GPS-spikes. Persoonlijk vind ik dit één van de betere apps en gebruik hem daarom altijd met wintersport.

  In de app zitten ook nog functies om seizoenstotalen te genereren, een overzicht ten opzichte van voorgaande seizoenen etc. Tevens kan je de gegevens exporteren naar een GPS data bestand. Vervolgens kan je het bestand inladen in bijvoorbeeld google Earth. Alle dagen een andere kleur geven en je hebt een mooi overzicht van je afgelegde kilometers gedurende een wintersport. De app kan nog meer dan is omschreven.

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.