BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
NK titels voor Kiara Derks en Steffan Winkelhorst

NK titels voor Kiara Derks en Steffan Winkelhorst

Jordan-P op 5 november 2018 · 1 reacties

Afgelopen weekend vond het Nederlands kampioenschap alpineskiën indoor in SnowWorld Landgraaf plaats. Het kampioenschap dat voor veel Nederlandse skitalenten dé aftrap van het nieuwe wedstrijdseizoen vormt. Zowel de jeugd-, junioren- als seniorenskiërs kwamen in actie om de strijd op de slalom met elkaar aan te gaan.

Voorbereiding

Vrijdag vonden de laatste trainingen plaats, waarbij de kinderen en teams de laatste puntjes op de I konden zetten. De jongere kids maakten een hoop runs om nog even goed te oefenden. De ouderen waren na een aantal runs tevreden met hun timing en klaar voor de echte strijd. Niet alleen op de piste was het een drukke bedoening, maar ook bij de wax stands werden de laatste voorbereidingen door de gespannen deelnemers getroffen.

Uitdagend terrein voor NJK voor aspiranten

Zaterdag was het eerst de beurt aan de jongste deelnemers bij het NJK voor aspiranten. De sneeuw was goed. Bovenin was het een uitdagende course met veel kuilen. En halverwege was die vooral harder, sneller en directer. Winnares Anouk van Maren wist daar goed mee om te gaan en finishte met een groot verschil van 2,57 op de nummer 2. Bij de jongens won Djai Denneboom met een minimaal verschil van 14 honderdste tussen de nummer 1 en 2.

Spannende strijd

Later op de zaterdag was het tijd voor het NJK (jeugd). Een extra spannende wedstrijd want de deelnemers hadden hier de mogelijkheid om zich voor het NK (senioren) de dag erna te kwalificeren.

Tot het eind toe was het bij de mannen een echte strijd. De eerste vier zaten zo dicht bij elkaar dat ze allemaal binnen een halve seconde tijdsverschil finishte. Uiteindelijk won Thijmen de Ruiter met slechts 26 honderdste. Bij de dames was dit verschil groter. Winnares Nina Schippers werd eerste met een behoorlijk stukje verschil van 8 tiende op de nummer 2. Tijdens het NJK kwalificeerden Jasper Oudshoorn zich, de rest van de scholieren hadden zich reeds voorafgaand aan het evenement al gekwalificeerd

NK van hoog niveau

Het NK alpineskiën indoor van gisteren was uitdagend en spannend. Bij de dames werd Roxy van der Haas onttroond door Kiara Derks. Vorig jaar werd Kiara nog derde. Bij de mannen werd Steffan Winkelhorst voor de 5de keer Nederlands Kampioen. Steffan Winkelhorst: “Ik vond het een gave wedstrijd. De hardheid van de piste was vergelijkbaar met die van een Worldcup. Dat ben ik gewend, heerlijk!”

Pepijn van Schijndel coördinator topsport en talentontwikkeling was trots op het niveau van de atleten en talenten die er in Nederland rondlopen. “Onze nationale jeugd was sterk in de einduitslag van het senioren NK vertegenwoordigd. En ze gaven een goede tegenstand aan onze ervaren worldcup skiërs Steffan Winkelhorst en Maarten Meinders”

Uitslag heren:

 1. Steffan Winkelhorst
 2. Tom Hortensius
 3. Olaf Borsboom

Uitslag dames:

 1. Kiara Derks
 2. Roxy van der Haas
 3. Gwyneth ten Raa

Volledige uitslagen: https://www.nskiv.nl

Meer beeld, actie en achtergrond: check de Insta Story van het N(J)K

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Reacties

 • Skimams 7-11-18 16:42
  Skimams 7 november 2018 · 16:42
  Het was weer een gaaf evenement. Heel mooi om te zien hoe passievol iedereen bezig is met zijn sport. Van de kleintjes tot de groters.
  mama on a mission in the snow

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.