Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Gérardmer ligt in een gebergte dat veel Nederlanders vooral van de zomer kennen, namelijk de Vogezen. Het is een authentiek stadje en het skigebied ligt op zo’n tien minuten rijden. Heel veel sleepliften en een paar stoeltjesliften ontsluiten een skigebied met ongeveer 40 kilometer aan pistes. De meeste pistes zijn ideaal voor beginners en lichtgevorderde skiërs. Je vindt er ook wel een aantal zwarte pistes, maar heel moeilijk wordt het nooit. Toch is Gérardmer een uitstekend alternatief voor een short ski in het Sauerland. Check wel altijd even de sneeuwcondities voordat je die kant op rijdt!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Jeffvdv24 december 2018 · 09:38

Grappig logo is er gebruikt in dit nieuwe filmpje! 😜

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
Rogieradmin24 december 2018 · 09:50

Oeps, ik pas het aan ;-)

Click. Click. Peace
Pirmin24 december 2018 · 11:42

Leuk filmpje, was altijd al benieuwd naar de Vogezen.

Roy8324 december 2018 · 11:46

Het ziet er best leuk uit en van mensen die er geweest zijn, hoor ik best goede verhalen, maar ik vind dit zo ver rijden dat ik dan liever nog 2 uur extra pak om wel in de alpen te zijn (Damuls, Zugspitze Arena, KWT, Warth Schrocken, Sonnenkopf, etcetera).

Het voordeel van Winterberg is dat je op één dag heen en weer kan, dat is hier toch echt te ver.

Wannabe Dolomietenkenner...
bartvwg24 december 2018 · 12:04

Het voordeel van Winterberg is dat je op één dag heen en weer kan, dat is hier toch echt te ver.

Roy83 op 24 dec 2018 11:46

Mijn gedacht. Winterberg is te doen op 1 dag. De Vogezen (+500km-5u rijden) moet je op meer dagen doen en mits wat langer rijden zit je in de Alpen. Dus ja, ik niet.

Martin718224 december 2018 · 16:41

Wel leuk om een keertje te combineren met een Frans alpengebied. Extra dag skien en in twee etappes rijden is ook best relaxed.

Frank924 december 2018 · 21:47

Ik wil er graag eens heen. Maar inderdaad, Winterberg is voor mij minder dan 3 uur rijden waardoor een dagtrip mogelijk is. De Vogezen is net zoals Schwarzwald ongeveer 5 uur en de eerste gebieden in de Alpen 6…

Vanaf bepaalde plekken in België of Luxemburg is dit natuurlijk een dagtrip afstand en dan is het een ander verhaal.

GerritA24 december 2018 · 23:42

Tartiflette… is dat niet met heel veel gesmolten kaas? ;):)

Het sneeuwt altijd in mijn hoofd....
Tiny-M25 december 2018 · 00:45

Is me ook net te ver als je het vergelijkt met Sauerland. Dan inderdaad nog heel even door en ik zit in PDS. Maar zeg niet nooit, misschien ga ik er nog eens een paar dagen heen.

Frans26 december 2018 · 01:01

Langere pistes, daarvoor ondertussen minder sneeuwzeker als Winterberg. Het naburige La Bresse Hohneck is ook een fraai gebied, maar ik snap de velen wel om liever door te rijden naar de Alpen óf bij het Sauerland te blijven. Idemdito wat het Zwarte Woud betreft. Pistes zijn beter dan in het Sauerland (zeker als je met Winterberg vergelijkt, in Willingen zijn de pistes al langer), maar zodra er te weinig sneeuw ligt kan je het vergeten. En zeker de Feldberg en La Bresse Hohneck kunnen stervensdruk zijn.

Maar dat “Winterberg in een dag op- en neer” komt statistisch gezien onder Nederlanders helemaal niet zo heel veel voor. De meeste Nederlandse gasten blijven ook in het Sauerland 1 of 2 nachten.

Mar26 december 2018 · 18:27

Hallo,

Is er iemand die daar nu is en me kan vertellen hoe de pistes er nu zijn? Ik zou eventueel voor 2 daegn naar ginds willen gaan, van 28 tot 29/12…

Alpenfreund26 december 2018 · 19:50

@Mar:
Wij zouden morgen naar Lac Blanc rijden voor een dagje maar dat gaan we niet doen.
Op de Webcams zie je dat er gewoon niet genoeg sneeuw ligt: https://www.lac-blanc.com/webcams
Lac Blanc ligt noordelijk van Gerardmer, een 2,5 uur rijden voor ons.

Gerardmer en La Bresse zijn groter en kunnen beter sneeuw maken. Wellicht zijn daar al wat pistes open.
Ondanks de hoogte (800- 1300 mtr) gaat het hard achteruit in de Vogezen met het aantal skibare dagen per winter.
Jammer want een deel van de pistes zijn al bijna Alpin, echt leuk om te doen, meer hoogte verschillen als in het Sauerland en ook mooi “kupiert”.

Vanuit Nederland voor 1,2 dagen zou ik ook naar het Sauerland gaan (zoals @Frans al beschreef), veel betere infrastruktuur (voor beiden de liften en sneeuw maken). Het is er wel een stuk minder hoog (600-800 mtr ongeveer) maar dat doet geen afbreuk aan het plezier van kunnen buiten skien.

3 x Als:
Als je vanuit Zuid-Limburg of Belgie rijdt en als de condities goed zijn en als je dan 2,3 dagen kunt gaan waarvan minstens 1 niet in het weekend, dan is het de moeite waard eens te proberen. Er zijn een aantal verrassend mooie pistes te vinden, ook in gebiedjes om Gerardmer en La Bresse heen, wel iets meer Sleepliften dan maar dat mag de pret niet drukken.

Veel plezier.

MfG aus Luxemburg

*bericht bewerkt door Alpenfreund op 26 dec 2018 19:52

Mar26 december 2018 · 20:04

Dankjewel Alpenfreund en nog fijne dagen toegewenst!

Hopelijk vinden jullie toch een goed alternatief.

Of gewoon knus thuis blijven is ook een optie. Ik ben het alvast aan het overwegen :) …

Groetjes,

Mar

Jor!an2 januari 2019 · 09:34

De pistekaart moet nog even geüpdate worden bij de skigebieden! Leuke review wel

Plaats een reactie