La Bresse Hohneck is het meest interessante skigebied van de Vogezen. Je vindt hier meer dan twintig kilometer aan pistes. Een groot deel daarvan is zeer geschikt voor beginners en lichtgevorderden, maar ook voor de meer sportieve skiërs zijn er leuke afdalingen. Het valt op hoe strak alles geregeld is in La Bresse Hohneck. Je arriveert in een setting die nog het meeste wegheeft van een pretpark met een centraal gebouw waar alle faciliteiten te vinden zijn. In de weekenden kan het zeer druk zijn in La Bresse dat vooral dagjesmensen ontvangt. De 200 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er ook bij mindere condities geskied kan worden.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Skiwi11 januari 2019 · 08:24

Het dorp van La Bresse is nu niet bepaald het meest gezellige dorp in de buurt. Wij boeken meestal een hotel in Gérardmer en rijden dan achterom (via Xonrupt en Retournemer) naar het skigebied van La Bresse-Hohneck.

Bijkomend voordeel is dat je dan kan combineren met een dagje ski in het huisgebied van Gérardmer

Wim711 januari 2019 · 08:43

kleine tip: als het wat druk is moet je naar achter in het gebied gaan, daar heb je 2 pistes, ertussen kan je leuk spelen in bossen en blijft het over het algemeen iets rustiger.

better to be off piste, then to be pisted off
Renemoderator11 januari 2019 · 08:47

Wellicht wel de grootste verrassing die ik afgelopen seizoen heb mogen filmen, wat hebben we ons hier goed vermaakt zeg. Veel pistes waar ik geen moeite mee had om ze keer op keer te doen. Een wereld van verschil tegenover Gérardmer als je het mij vraagt. Zeker eens een bezoekje waard als je meer wil dan het Sauerland!

Don't panic, you will always have your towel...
Skiwi11 januari 2019 · 08:51

Wellicht wel de grootste verrassing die ik afgelopen seizoen heb mogen filmen, wat hebben we ons hier goed vermaakt zeg. Veel pistes waar ik geen moeite mee had om ze keer op keer te doen. Een wereld van verschil tegenover Gérardmer als je het mij vraagt. Zeker eens een bezoekje waard als je meer wil dan het Sauerland!

Rene op 11 jan 2019 08:47

Klopt, maar Gérardmer is wel een pak rustiger in de weekends, La Bresse kan dan echt een drama zijn

Matthias12311 januari 2019 · 08:57

Misschien is het een optie voor mij om op de heen of terugweg naar de Franse alpen eens een dagje te verblijven. Eigenlijk is de afstand net de ver om er voor 2 dagen naartoe te gaan. Als je richting het Sauerland vroeg vertrekt kan je nog de hele dag skien, voor de Vogezen zou dat betekenen dat je smorgens om 3 uur al moet vertrekken, dat is gewoon net wat te vroeg naar mijn zin. 2 uur langer rijden en je staat in het Grand Massief

*bericht bewerkt door Matthias123 op 11 jan 2019 08:58

Born to Ride
bartvwg11 januari 2019 · 09:03

Te ver voor een dagje (5 uur rijden). 2 uur langer rijden en ik zit in Oostenrijk.
Misschien leuk voor enkele dagen midweek maar dan last-minute omwille van de sneeuwzekerheid.
Nooit in de weekends/vakantieperiodes omwille van zelfde redenen als Winterberg & Co: pokkedruk.
Ben er eens geweest in de zomer (in combinatie met de Elzas), op de Hohneck kon je toen rodelen, leuk. Zeer mooie omgeving om te wandelen ook.

RoteHersentote11 januari 2019 · 09:37

Ja, echt een no-go qua alternatieven. Sauerland dichterbij, KWT op +2 uur rijden.
Leuk voor de Belgen en locals, maar niet voor Nederlanders, net als de Feldberg, rij dan even door.

dekkie11 januari 2019 · 09:52

Ziet er mooi uit. Er is alleen één maar: frankrijk :)

k_vdm8811 januari 2019 · 09:59

Een stuk betere pistes als in Winterberg… alleen is de sfeer en omgeving in Winterberg dan weer beter.

Ik zal wel sneller naar Winterberg gaan omdat dit gewoon een stuk dichter is.
Als ik al 5 uur moet rijden naar La Bresse, maakt die dikke 2 uur extra ook niet meer uit om naar de Alpen te rijden, zelfs niet voor een weekend.

Dinictus11 januari 2019 · 10:14

Eens met bovenstaande reacties. Ooit dacht ik ook dat dit echt een geheime diamant was mar dat valt flink tegen.
in het weekend is het veel te druk, mega lang wachten op je ski pass, oude liften, te druk op de piste. Heel Parijs zit er als de sneeuw goed is. Maargoed er zullen dagen zijn dan je hier gen last van hebt en dan kan het leuk zijn.

Over mijn ski's mogen ze lullen zolang ze maar niet over mijn lul skien.
CJAHulskamp11 januari 2019 · 12:02

Wat een drama rond de vakantie periode in als Bresse. Dacht ooit eens om een dagje te skiën op de weg naar Zwitserland. Ben maar door gereden nadat ik paar km aan auto’s aan de zijkant van de weg stonden die allemaal de piste op wilde.

May the ski force be with you !!
77steve11 januari 2019 · 12:11

Vorig jaar een dagje geweest op weg naar de Alpen. Het ligt daarvoor vrij strategisch: 's avonds al een stuk op weg, hotel bij Metz/Nancy, dan bijtijds vertrekken en na het skiën het laatste stuk naar de Alpen gereden. Dan is het prima te doen. En het was een doordeweekse dag, dus niet druk.

Net als Arjen had ik een Winterberg verwacht, maar het is totaal anders. De hele sfeer is één en al Frankrijk, inclusief prachtige ouderwetse stoeltjesliften. Daarmee doet het wat oubollig aan, maar ik vond het wel sfeervol. Het grote zelfbedieningsrestaurant bij de dalstations verbaasde mij in zeer positieve zin met het aanbod en de kwaliteit van het eten. Dat was echt top eten voor een zeer schappelijke prijs (ben wel iets anders gewend in Frankrijk, met name L3V…). Grootste verschil vond ik echter het toch aanzienlijke hoogteverschil van sommige pistes en dito lengte en de uitgestrektheid van het gebied en daarmee de mogelijkheid om echt tochtjes te maken. De pistekaart doet het gebied wat tekort. Natuurlijk is het verder weg voor de meesten dan het Sauerland, maar je krijgt er ook wel echt wat anders voor terug.

MiVe11 januari 2019 · 21:52

De beelden zagen er wel goed uit moet ik zeggen. Verhalen over drukte dempen het enthousias.e een beetje. En om er nou heen te gaan alleen voor doordeweeks, dat dan ook niet. Lastig.

Alpenfreund12 januari 2019 · 19:52

Klopt, maar Gérardmer is wel een pak rustiger in de weekends, La Bresse kan dan echt een drama zijn

Skiwi op 11 jan 2019 08:51

…zowel Gerardmer als ook La Bresse zijn vaak een drama in de weekenden, ik kon/kan daar nooit geen groot verschil ontdekken. Beide hebben zeker mooie pistes, die je echt meerdere keren kunt doen, maar de echte “geheimtips” zijn Lac Blanc en Markstein. Op een goede dag kun je daar echt lekker skien, de komende week zal een paar van die dagen hebben, als je vrij kunt pakken dan is het nu zo een moment dat het zich loont.

Voor de romantische mensen onder ons….onze Franse zuider-buren zouden liever vandaag als morgen die “prachtige” oude sleep- en stoeltjesliften vervangen.

Trouwens op de Ischgl-Express (iets vergelijkbaars gaat ook een aantal keren richting Interlaken (CH) vanaf hier) die gisteren uit Luxemburg weer eens vertrok voor een short stay zaten ook weer veel mensen uit de Lorraine (grensstreek hier bij Luxemburg) en dat ondanks dat nu eindelijk gekied kan worden in de Vogezen…

MfG aus Luxemburg,

*bericht bewerkt door Alpenfreund op 12 jan 2019 19:53

Marko212 januari 2019 · 22:07

Leuke reportage ! Staat al een tijdje op mijn lijstje om eens een keer een weekend heen te gaan. De Elzas is sowieso een leuke regio om heen te gaan: lekkere wijn en lekker eten !

Renate32931 januari 2019 · 17:34

Le Markstein 😍. Vorig jaar een een heerlijke dag gehad daar! Jammer dat deze plaats niet op Wintersport.nl niet wordt genoemd in het rijtje bij de Vogezen. Ook in Bussang geskied en nog twee dagen Ventron gedaan. Helaas was Le Markstein de laatste skidag, want ik was liever alle dagen daar gaan skiën, wat een fijn gebiedje 👍🏻

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.