Veelzijdigheid in sneeuwzeker Obertauern

gesponsord op 01 februari 2019

null

In het Oostenrijkse Salzburgerland, op de grens van de Pongau en de Lungau ligt een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk: Obertauern. Dankzij de ligging op 1740 meter hoogte hoef je niet bang te zijn dat er geen sneeuw ligt. Het seizoen duurt dan ook lang, want in Obertauern draaien de liften tot 1 mei! Ook sta je vanuit vrijwel iedere accommodatie bijna direct op de piste! Tel hier bij op dat het gebied over maar liefst 100 kilometer aan pistes beschikt en je begrijpt waarom het steeds populairder wordt bij Nederlandse wintersporters.

Sneeuwzeker!

Laten we met de sneeuwzekerheid beginnen. Met een dorp dat ligt op een hoogte van 1740 meter en het hoogste punt op 2313 meter is Obertauern. Hier is weinig kunstmatige gemaakte sneeuw nodig. Dankzij de hoogte zorgt Moeder Natuur er wel voor dat er een mooie laag ligt. Met een gemiddelde maximale sneeuwhoogte van 264 centimeter is Obertauern het meest sneeuwzeker skigebied van Oostenrijk.

null

De legendarische Tauern Runde

In tegenstelling tot veel andere Oostenrijkse gebieden is het mogelijk om vanuit je hotel of appartement direct de piste op te stappen. De liften in het skigebied zijn zó neergezet dat je een rondje om het dorp kunt skiën, zowel linksom als rechtsom. De 26 moderne liften voeren je met de zon mee rond het dorp. Voor de kinderen zijn er speciale versies van de ronde. Zo is er voor de kleintjes de ‘Bobby-ronde’ en voor de tieners de ‘My Track’. In totaal vind je in Obertauern maar liefst 100 kilometer aan geprepareerde pistes! Voor de echte experts is de steile piste (45 graden) van de Gamsleiten 2 een echte aanrader!

Ultiem freeridegebied

Je hebt in Obertauern al voldoende keuze met maar liefst 100 kilometer aan pistes, maar daarbuiten zijn nog heel veel meer mogelijkheden te vinden. Door de sneeuwzekerheid en de prachtige bergen staat Obertauern bekend als een zeer goed gebied voor freeriders. Geniet van de poedersneeuw op de ongeprepareerde hellingen en voel je even helemaal alleen op de wereld. Uiteraard is het aan te raden om onder begeleiding van een gids te gaan freeriden. In het gebied vind je op diverse plaatsen freeride checkpoints waar je relevante informatie vindt en ieder jaar organiseert de SAAC een gratis tweedaagse lawinecursus.

null

Girl Power in de sneeuw

Op 30 maart 2019 wordt de derde versie van de #sheskis dag gehouden in Obertauern. Tijdens deze dag staat de kracht van de vrouw centraal, waarbij Obertauern samenwerkt met skimerk Atomic om veel ‘powervrouwen’ vanuit de sport, mode en lifestyle bij elkaar te brengen. Vorig jaar was de meeting met skilegende Marlies Raich een van de hoogtepunten!

null

Gezellige après-ski

Ondanks het feit dat Obertauern een echt hoteldorp is, kun je er na het skiën ook gezellig een biertje drinken. De après-ski is bruisend en bijzonder internationaal in vergelijking met veel andere Oostenrijkse dorpen. Ook in het skigebied zelf zijn er veel authentieke hutten waar je heerlijk kunt eten. Het zou zomaar kunnen dat Obertauern jouw volgende bestemming voor de wintersport wordt!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.