Al geweest of gaan jullie nog?

Rogier op 06 maart 2014· 59 reacties

null
Hele goede sneeuw in het voorjaar!

We zitten nu in de laatste week van de voorjaarsvakantie. Voor heel wat wintersporters zit het er weer op. maar de skigebieden blijven nog zeker zo’n anderhalve maand open. Tot eind april kun je in heel veel gebieden nog terecht. Voor wie van jullie is het seizoen al afgelopen, wie moet er nog gaan? En wie gaat er nog een keertje?

Traditioneel
We zitten nu aan het einde van de traditionele voorjaarsvakantie. De vakantie die voor veel wintersporters gelijk staat aan wintersport. Logisch want in deze laatste weken van februari en de eerste weken van maart zijn de condities vaak op hun best. En het is lekker weer. Daarnaast valt hier de vakantie. Dus dan is de keuze snel gemaakt.

null
Vorig jaar in April

Beste nog te komen
Maar persoonlijk vind ik dat de condities komende weken nog beter worden. Het sneeuwt over het algemeen nog best vaak. En het weer wordt beter en beter. Lange dagen, heerlijke zon, goede harde sneeuw in de ochtend en niemand meer op de piste. Dus iedereen die nu nog moet gaan heeft een goed vooruitzicht. Zeker iedereen die meer aan de zuid, zuidwest of westkant van de Alpen zijn heil zoekt. Zeker de Dolomieten, Aosta en Franse Zuid Alpen zijn ongelofelijk goed. In Oostenrijk zullen de condities in de laaggelegen gebieden erg matig zijn dit einde van het seizoen, helaas.

null
Nog een keertje op stap deze winter?

Short ski
Het voorjaar leent zich ook uitstekend voor een extra skivakantie. Een lekkere short-ski. Nog even lekker de sneeuw in voordat je echt aan het voorjaar begint. Vaak kun het hele goede deals vinden in het einde van het seizoen. Ik zou het echt van harte aanraden. Misschien zie ik je hier in de buurt nog wel op de pistes de komende maanden?

Nog gaan?
Voor wie is het seizoen al afgelopen? Wie gaat er nog op wintersport? Want het seizoen is nog lang niet afgelopen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hier moet het nog beginnen! (Na heel wat drukte voor thesis etc.)
17-21 April naar Les Menuires! Hopen op goeie condities en niet té druk!

Go with the snow!

13-17 maart naar La Plagne!
Zin in! :D

proberen nog naar serfaus te gaan over een paar weken. Maar we twijfelen over de condities daar. Weet iemand hoe de sneeuw daar is? alvast dank!

Wij gaan 15-3 voor t eerst naar … oostenrijk, na jaren frankrijk…
in bramberg zullen de condities niet top zijn maar tja je doet er niks aan he!

Zaterdag a.s. naar Le Grand Massif maar dan zit het erop voor dit seizoen. Er zal best nog drukte zijn met Pasen rond 20 april denk ik zo.

Het zag er niet naar uit dat we dit jaar zouden gaan i.v.m. de komst van een baby 5 maanden geleden, maar dit weekend gaan we toch nog 2,5 dag skiën en boarden in St. Anton en Lech :D

ook hier is het nog niet gedaan met de sneeuw pret, nog 32 uur en dan op weg naar de Dolomieten

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Januari week geweest, februari weekendje winterberg gehad en over een week of 3 weer een weekje boarden. Bestemming nog onbekend, nog even het weer afwachten.

Kerstweek in Serfaus geweest, een tussendoortje in Winterberg en in de voorjaarsvak in Montafon. Eigenlijk zou dit genoeg moeten zijn (waarom?), maar het blijft kriebelen, dus wellicht nog een lang weekend aan einde seizoen naar Ischgl of zo…

...ski-addict...

Morgen naar Flachau. Hopen dat de sneeuw een beetje okee blijft. Al maak ik me wel zorgen; komend weekend zelfs op de berg en 's nachts niet meer onder nul…

Van 15 tot 22 maart naar Flaine (voor het eerst met de kindjes en om aan hen de ski-microbe door te geven). Hopelijk heeft het komende zonnige weer niet al te veel negatieve invloed op de pistes en de sneeuw.

Al geweest eind januari (Vorarlberg) en eind maart nog een weekje (ergens?).

Ben de openingsweek geweest in Sölden, 2e week van januari een week naar Valtho en 26 feb t/m 1 mrt naar de Kronplatz ( Olang ) en nog een dag de Sella Ronde gedaan in de Dolomieten. Heel erg goed dit jaar dus…
Kan niet wachten tot de volgende keer!!

We zouden wel, niet, toen weer wel, niet en uiteindelijk zijn we afgelopen week een lang weekend naar Feldberg geweest. Dit jaar zit een langere wintersport er even niet in helaas maar ik ben blij dat we nog een weekendje met topcondities hebben gehad! Misschien dat we volgend seizoen een openingsweek pakken maar dat zien we dan wel weer.

🏂

We zijn al een weekje naar L3V geweest, maar gaan nog eens 3 dagen extra boarden in Sölden en Obergurgl. Heerlijk, kan niet wachten tot 31 maart…

bart

beide! idd al meerdere malen geweest en nog 1 op de planning staan.
Week van 29-03-2014 t/m 05-04-2014…Bestemming onbekend. Paar dagen voor vertrek boeken om te kijken waar het dan het beste is ;-)

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Morgen met de auto naar de Dolomieten! Lekker een week met prachtig weer een skihuttentocht doen.

Al 2 keer in Isola 2000 geweest ( doe ik jaarlijks , altijd veel sneeuw ! ) Tussendoor ook wel eens naar Serre Che , le Queras of Spanje. Deze keer naar Madonna eind volgende week voor 10 dagen met aansluitend nog een dag in Piani di Bobbio ( boven het Como meer ; ligt nu meer dan 4 meter ! ) Komt dus helemaal goed , heb er zin in.
Gr. Sjors

Nog een week Mayrhofen in het verschiet! Het Paasweekend was een optie maar dit lukte uiteindelijk niet meer. Volgend jaar pakken we zeker een lange en een korte wintersport!

Al geweest zo’n vier keer en vertrekken vrijdag naar Serre Cheeee :D

We zijn al geweest, twee weken ehrwald met de kerst en gaan nog een weekje in les deux alpes

Morgen vertrek naar Ortisei Val Gardena voor een volle week. De sneeuw en weer condities lijken niet beter te kunnen!

Ontzettende volhardende amateur

Dutchweek Val thorens!!!

Eerste week januari ontspannen geskied (met familie naar Brixen); komende week volop aan de bak (met vrienden naar Ischgl). Daarna is het weer 10 maanden wachten.

Januari naar Ischgl geweest. volgende week vrijdag naar Gerlos voor een weekje…

Overmorgen voor een weekje naar Gerlos! Mooi vooruitzicht, lekker na de drukte dus alle tijd en ruimte als het goed is :)

In januari een week in Les Menuires geweest waar de omstandigheden goed waren, helaas was het weer niet geweldig. In februari een weekend met klanten naar Oostenrijk (Silvretta Nova, St. Anton in Arlberg en Sonnenkopf) geweest en komende week met vrienden een weekendje Ischgl met Kaiserwetter in het vooruitzicht ;-)

Volgende week zaterdag een weekje naar Zell am Ziller. Hopen op nog een klein beetje verse sneeuw en lekker weer :-)

Wij gaan volgende week naar Fiss. Ik hoop op nog een beetje extra sneeuw maar gezellig zal het zeker worden. En anders maar heel bruin terug naar NL aan het eind van de vakantie.

Morgen naar Paradiski!!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie