BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Topprestaties Niek van de Velden en Casper Wolf tijdens World Cup Big Air van hoog niveau

Topprestaties Niek van de Velden en Casper Wolf tijdens World Cup Big Air van hoog niveau

Jordan-P op 8 november 2018 · 0 reacties

Na de eerder behaalde medailles bij het jeugdwereldkampioenschappen snowboard in Cardrona (Nieuw-Zeeland) kwamen de Nederlandse snowboarders Niek van der Velden en Casper Wolf afgelopen weekend tussen wereldtoppers in actie op het World Cup Big Air in Modena (Italië).

Vol vertrouwen aan de start

Volgens coach Frank van der Putten was de voorbereiding voor de wedstrijd interessant en goed. Door de regen was er namelijk maar één trainingsdag i.p.v. de geplande twee dagen. “Ondanks dat we het met 1 trainingsdag moesten doen, stonden Niek als Casper vol vertrouwen aan de start.” Niek bevestigt dit en vertelt verder over zijn voorbereiding: “Ik had een goed gevoel voor de wedstrijd, in Nieuw-Zeeland had ik het al redelijk goed gedaan, dat gaf al een goed gevoel. Daarna nog een trainingsweek in Saas Fee gehad, dat ging zo lekker. Dat goede gevoel heb ik meegenomen naar deze wedstrijd.”

Fijne ondergrond

Op de dag van de wedstrijd lag de ondergrond er prima bij. De inrun was een klein beetje hobbelig, maar beter dan in de training. Niek: “Je moest een beetje anticiperen, iets meer door je knieën. En als je eenmaal bij de schans was, dan lag het er perfect bij.”

Kwalificaties volgens plan

Tijdens de kwalificatie voerden beiden boarders het plan uit wat van tevoren was opgesteld. Van der Putten: “Casper eindigde iets boven de middenmoot in zijn heat met zijn cab 12, wat voor zijn 1e city big air een hele goede prestatie is!” Niek landde zijn ‘backside 12 japan grab’ perfect waardoor hij een hoge score hield. Hij eindigde bij de beste 5 in zijn heat waardoor hij door naar de finale in de avond ging. Niek voeg toe: “Ik had het trucje al in de training gedaan. Dat bleek hartstikke goed te zijn.”

Beste World Cup resultaat voor Niek tot nu toe

Tijdens de finale hadden de deelnemers 3 pogingen, waarvan de beste 2 verschillende sprongen tellen. Van der Putten beschrijft Niek zijn finale als volgt: “Zijn eerste backside 12 japan was technisch erg goed, maar daardoor landde hij wat te diep en kon hij niet goed landen. Zijn 2e was eigenlijk perfect. Daarna ging hij voor zijn 2e trick een frontside 14, een truc die hij pas een paar keer überhaupt geland heeft in training, en nog nooit in competitie. Deze landde hij ook erg goed.”

Uiteindelijk eindigt Niek op een zeer nette 6e plaats en reageert: “Ik had niet verwacht dat ik de finale zou rijden. Na de blessure op de olympische spelen was dit een heel fijn gevoel op zo terug te komen!” Van der Putten voegt toe: “Als coaching staff zijn wij uiteraard erg tevreden met dit resultaat, daarnaast ook een perfect optreden voor Casper wat het een erg goede start van het World Cup circuit maakte.”

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.